Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   25/30 °C
 
 
    Erhan Arıklı: Meyve-sebze ithalatını serbest bırakacağız…  
 
    Serik'de Başkan Kumbul'dan Okullarda Temizlik Seferberliği  
 
    Vali Şahin'den Antalyanın Altın Çocuklarına Övgü  
 
    Ahu Tuğba yarın İstanbul'dan som yolculuğuna uğurlanıyor  
Başbakan Küçük, 130 Günlük İcraatını Anlattı
Başbakan Küçük, 130 Günlük İcraatını Anlattı
 
KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Lefkoşa Merit Hotel’de düzenlediği basın toplantısında, hükümetinin icraatlarını ve hedeflerini anlattı.
 
24 Eylül 2010 Cuma - 17:26

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, sağlıklı sosyo-ekonomik bir yapı, kalkınmış, halkının yaşam standartları yüksek; emin adımlarla gelişme ve istikrar içinde bir KKTC hedefiyle çalıştıklarını vurguladı.
 
Kamu reformu çalışmalarında tüm toplum kesimleriyle uzlaşma sağlanmasında ısrarlı olacaklarını belirten Başbakan Küçük, yapılacak reformun amacının; devletin vatandaşa kamu hizmeti anlayışının önümüzdeki 30-40 yılı kapsayacak bir vizyonla çağdaşlaştırılması olduğunu kaydetti.
 
Küçük, bağımsız milletvekillerinin katılımıyla 26 milletvekiline ulaşan partisinin koalisyon arayışlarını sürdüreceğini belirtti, ancak parti tabanının kabul etmeyeceği bir koalisyona girmeyeceklerini ifade etti.
 
Siyasetin temel görevinin doğrular için gerekli düzenlemeleri yapmak olduğunu söyleyen Başbakan İrsen Küçük, icraatlarıyla doğrularda hak, hukuk, adalet ve ahlak çerçevesinde ısrar edeceklerini; halkın siyasete ve siyasetçiye güvenini artıracaklarını kaydetti.
 
Başbakan Küçük, AB uyum yasalarından 7’sinin yakında Cumhuriyet Meclisi’ne sevk edileceğini belirtti.
 
Maliye’nin tedbirleriyle, bu yılın ilk 8 ayında geçen yıla göre toplanan KDV’de yüzde 9.4 artış; toplam mahalli gelirlerde ise yüzde 13 artış sağlanmasının olumlu gelişmeler olduğuna işaret eden İrsen Küçük, “Hükümetimizin amacı; KKTC ekonomisinin 2010-2012 döneminde beklenen büyüme trendini yakalamasını sağlamak ve sürdürülebilir bir ekonomik yapı oluşturmaktır” dedi.
 
Başbakan Küçük, telekomünikasyon sektörünün liberalizasyonu konusundaki projeyi ilgili paydaşlarla paylaştıklarını, sektörün nasıl devam edeceğinin kısa zamanda netleşeceğini açıkladı.
 
Ülkenin en yakıcı sorunu haline gelen trafik kazalarına karşı önlemlere değinen Küçük, AB standartlarında bilgi toplanması için yazılım projesinin tamamlandığını bildirdi ve trafik güvenliğini artıracak önlemlere kaynak ayırdıklarını söyledi.
 
“EMİN ADIMLARLA GELİŞME VE İSTİKRAR” KONULU BASIN TOPLANTISI
 
Başbakan İrsen Küçük, New York’ta bulunan Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün dışındaki bakanların da katılımıyla Lefkoşa Merit Hotel’de bugün düzenlediği “Emin Adımlarla Gelişme ve İstikrar” adlı basın toplantısında, 17 Mayıs’tan beri görev başında olan hükümetinin icraatlarını ve hedeflerini anlattı.
 
Bürokratların da hazır bulunduğu toplantıya basın büyük ilgi gösterdi. Basın toplantısı öncesinde kokteyl verildi.
 
KÜÇÜK: “DOĞRULARI YAPMAYA DEVAM”
 
KKTC BaşbakanI İrsen Küçük, basın toplantısında basın mensuplarına dağıtılan uzun konuşma metninin özetini okudu.
 
UBP’nin vazgeçilmez görevinin, Kıbrıs Türk halkını güven ve refah içinde yarınlara taşımak olduğunu ve halkın büyük desteğiyle yoluna devam ettiğini belirten Başbakan Küçük, ülke ihtiyaçları ve halk için doğruları yapmaya devam edeceklerini söyledi.
 
Küçük, tüm UBP’li hükümetler gibi kendi hükümetinin de çalışmalarını yaparken gözettiği temel unsurun, Kıbrıs Türk halkının refah ve güven içinde yaşaması olduğunu kaydederek, “Hedefimiz; sağlıklı bir sosyo-ekonomik yapı, kalkınmış, halkının yaşam standartları yüksek ve güven içinde bir ülkedir” dedi.
 
İki bağımsız milletvekilinin katılımıyla yeniden 26 milletvekiline ulaştıklarını hatırlatan UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, “Halkımızın 2009 seçimlerinde bize 5 yıl tanıdığı hak ve olanak da buydu. Ne var ki, hep ifade ettiğim üzere Meclis’teki sayısal yapımızı daha da güçlendirmek, ülke meselelerini omuzlarken daha geniş bir tabanın desteğini alabilmek adına koalisyon hükümeti arayışlarımız devam etmektedir. Ancak hemen şunu vurgulayayım: UBP tabanının kabul edemeyeceği bir koalisyon yapısı içine girmemizi de herhalde kimse bizden beklememektedir.”
 
UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, genel seçimlerin yapılacağı Nisan 2014’e kadar istikrar içinde kalkınmayı sağlayacak, gerekli reformist adımları atacak, “yapanın yanına kâr kalır” anlayışını tamamen sileceklerini söyledi. Küçük, hesap vermesi gerekenler için yargının önünü açan, hesap vermekten kaçmayan, kamuyu derleyip toplayacak, özel sektörün önünü açacak bir yapının sağlanmasındaki kararlılıklarının devam edeceğini ifade etti.
 
“HESAP VEREBİLİRLİK, ŞEFFAFLIK, SAYDAMLIK”
 
Kararlı ve istikrarlı hükümet yapısının ülke için son derece yaşamsal olduğuna dikkat çeken Başbakan Küçük, “hesap verebilir olmak”, “şeffaflık”, “saydamlık” gibi çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazları kabul edilen hususlara önem verdiklerini; bunların demokrasiye yerleşmesiyle daha mutlu bir ülke yaratılacağı bilincini taşıdıklarını kaydetti.
 
“Sıkıntıların farkındayız. Ama daha da aydınlık günlerin yakında geleceğine inanıyoruz, bunun için çaba gösteriyoruz” diyen Başbakan Küçük, ülkede kısa sürede 3 seçim yaşandığını, devlet, hükümet ve parlamentoda değişiklikler meydana geldiğini hatırlattı.
 
BAŞBAKANLIK DENETLEME KURULU
 
17 Mayıs 2010’da göreve başlayan hükümetinin kısa sürede çok önemli icraat ve kararlara imza attığını vurgulayan Başbakan Küçük, ilk örnek olarak Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun çalışmaya başlamasını verdi. Küçük, başkanı da atanan kurulun, ilk olarak KTHY’nin denetimine öncelik verdiğini ve şirketin arzu edilmeyen bugünkü durumuna gelmesine yol açan sebeplerin ortaya çıkarılması yönünde bazı bulgulara ulaşıldığını belirtti.
 
KKTC Başbakanı Küçük, Geçitkale-Meriç elektrik iletim hattı projesi ve projenin uygulanma ve sonuçlanma sürecinin denetiminin de sürdüğünü bildirerek, söz konusu elektrik hattının Geçitkale Havalimanı sınırları içinden geçirilmesi yüzünden devletin uğradığı maddi kayıpların ortaya çıkarılmasıyla ilgili denetim yapıldığını kaydetti.
 
Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun, hazineye ait taşınmaz malların gerçek veya tüzel kişilere satılmasıyla ilgili konuyu denetim programına aldığını ifade eden Başbakan Küçük, bu konudaki çalışmaların da kısa sürede başlatılmasının hedeflendiğini belirtti.
 
KAMUDA VERİMLİLİK… “ISRARLA KONSENSÜS ARAYACAĞIZ”
 
Başbakan Küçük, kamuda verimliliği artırmayı amaçlayan ve AB uyum çalışmalarını tamamlayıcı niteliğinde olan “Kamu Yönetimi Reformu” çalışmalarının hız kazandığını; yeni Kamu Görevlileri Yasası Taslağı’nın önümüzdeki günlerde tamamlanacağını ifade etti.
 
Kamu reformuyla ilgili çalışmaların her aşamasında, tüm kesimlerin konsensüsünün sağlanmasında her türlü gayreti göstereceklerini ve bunu ısrarla arayacaklarını dile getiren Başbakan İrsen Küçük, şöyle konuştu:
 
“Yeni Kamu Görevlileri Yasası’nda hedeflediğimiz; yeni çalışma kültürü ile kamunun yeniden yapılandırılmasıdır. Bu reformla devletin vatandaşa kamu hizmeti anlayışının önümüzdeki 30-40 yılı kapsayacak bir vizyonla çağdaşlaştırılması hedeflenmiştir.
 
Müktesebata Uyum Programı kapsamında belirlenen on iki öncelikli alanın yanı sıra, çalışmalara sonradan dahil edilen mali kontrol alanında reform nitelikli uyum yasalarının hazırlıklarına hız kazandırılmış ve bu kapsamda, Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi’nde ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızda görevli teknik personel yirmi beş yasa ve bunların ilgili tüzükleri üzerindeki çalışmalara yoğunlaşmıştır.”
 
AB UYUM YASALARI… 7 YASA YAKINDA MECLİSE SEVK EDİLECEK
 
Başbakan Küçük, AB uyumlu Sigorta Hizmetleri (Düzenleme ve Denetim) Yasa Tasarısı hazırlayarak Meclis’e sevk ettiklerini belirterek, bu yasayla sigortacılık sektörünün daha güvenli ve istikrarlı çalışması, sigorta ve reasürans faaliyetleriyle aracılık faaliyetlerinin düzenlenmesi ve denetlenmesi, garanti fonunun tesis edilmesi ve Sigorta Tahkim Komisyonu’nun oluşturulmasının amaçlandığını anlattı.
 
Sektörlerin ihtiyaçlarına süratle cevap verecek AB uyum yasalarının 7 tanesinin, ivedilikle hazırlandığını ve büyük oranda tamamlandığını dile getiren Başbakan Küçük, “Merkezi İhale Kurumu Yasası, Kıbrıs Türk İstatistik Kurumu Yasası, Muhasebe Meslek Yasası, Hayvan Sağlığı Yasası, Hayvan Refahı Yasası, Çevre Yasası”nın önümüzdeki günlerde Meclis’e sevk edilmelerinin hedeflendiğini açıkladı.
 
E-DEVLET
 
Başbakan İrsen Küçük, e-devlet, kamu web portalının çalışır hale getirilerek, testlerinin başladığını; kurumların VPN bağlantılarının büyük oranda gerçekleştirildiğini; ADSL bağlantıları ile internet servislerinin sağlandığını ve merkezden ilçelere fiber optik bağlantı verilmeye başlandığını bildirdi.
 
MALİ TEDBİRLER
 
Dengeli ve etkin bütçe politikasıyla, istikrarlı ve sürdürülebilir bir yapı sağlamak, tasarruf ve gelir artırıcı düzenlemelerle yapısal reformlar gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Küçük, bütçe açıklarını azaltıp verimliliği yükseltmek ve özel sektörün rekabet gücünü artırmak için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.
 
Başbakan Küçük, daha adil vergi sistemi kurulması, vergi ağının genişletilmesi, toplumun hassas olduğu casino ve şans oyunlarından daha yüksek vergi alınarak gelirlerin artırılmasının hedeflendiğini kaydederek, sponsorluk giderlerinin gelir ve vergi matrahlarında indirim yapılarak, eğitim, sağlık, kültür-sanat, sportif ve bilimsel çalışmalara destek sağladıklarını anlattı.
 
KDV GELİRLERİ YÜZDE 9.4; MAHALLİ GELİRLER YÜZDE 13 ARTTI
 
Maliye’nin tedbirleriyle, bu yılın ilk 8 ayında geçen yıla göre toplanan KDV’de yüzde 9.4 artış; toplam mahalli gelirlerde ise yüzde 13 artış sağlanmasının olumlu gelişmeler olduğuna işaret eden İrsen Küçük, “Hükümetimizin amacı; KKTC ekonomisinin 2010-2012 döneminde beklenen büyüme trendini yakalamasını sağlamak ve sürdürülebilir bir ekonomik yapı oluşturmaktır” dedi.
 
PROJELER
 
Başbakan Küçük, hükümetin göreve başladığı 17 Mayıs’tan beri yürütülen faaliyetler ve planlanan projeleri de şöyle özetledi.
 
“Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, yabancı yatırımcıları ve işletmeleri de içinde barındıracak bir ekonomik yapının oluşturulmasını hedeflemektedir. Bu bağlamda mevcut yasa ve yönetmeliklerimizi süratli bir şekilde Avrupa Birliği normlarına uyumlaştırmaya çalışmaktayız.
 
Reel sektörün rekabet gücünün artırılması çalışmaları kapsamında Küçük ve Orta Boy İşletmelere (KOBİ’lere) Eğitim, Danışmanlık, Pazarlama, Hibe Programları, Kredi Destekleri ve benzeri faaliyetleri ve projeleri yürütmek üzere Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bünyesinde, Küçük Orta Boy İşletmeleri Geliştirme Merkezi-KOBİGEM adı altında bir merkez oluşturulmuştur.
 
İmalat Sanayindeki Kobi’ler kapsamında olan projelerin geliştirilmesi ve takibi hususundaki çalışmaların gerçekleştirilebilmesine yönelik koordinasyonun sağlanabilmesi ve çalışmaların sağlıklı yürütülebilmesi için oluşturulan bu merkezin koordinasyonunda ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan oluşan bir KOBİ Stratejisi Komitesi oluşturulmuş ve Ulusal KOBİ stratejisi için çalışmalar başlatılmıştır.
 
Bunun ile beraber KOBİ’lerin desteklenmesi hususundaki kararlar devam ettirilerek, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkıları ile reel sektörün desteklenmesi kapsamında KOBİ’lerin birinci ihtiyacı olan ulaşılabilir düşük maliyetli kredi kaynakları sağlanması amacı ile başlatılan çalışmalar devam ettirilmiştir.
 
AB Müktesebatına Uyumlaştırma çerçevesinde, Rekabet Politikası başta olmak üzere, Şirketler Hukuku, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Tüketicinin ve Tüketici Sağlığının Korunması, Sermayenin Serbest Dolaşımı ve Sigorta Hizmetleri ile ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir.
 
Yürürlükte olan Rekabet Yasası kapsamında Devlet Yardımlarına ilişkin envanter çalışmaları başlatılmış olup, bu bağlamda devlet tarafından sağlanan tüm destek ve yardımlar kayıt altına alınacak ve denetlenecektir.
 
Şirketler Hukuku ile ilgili oluşturulan komite tarafından Muhasebe Meslek Yasa Tasarısı hazırlanmıştır. Ayrıca, Şirketler Hukuku’nun diğer bir ayağı olan Fasıl 113 Şirketler Yasası’nın günün koşullarına ve AB’ye uyumlu hale gelebilmesi için çalışmalar devam etmektedir.”
 
EĞİTİM VE ÖĞRETİM
 
Başbakan Küçük, gençliğin eğitim ve öğretimin devletin temeli olduğuna işaret ederek, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Yüksek Öğrenim Projesi, Yeni Okul Yapım Projesi, Meslek Lisesi Kampüs Projesi, Trafik Eğitim Projesi, Merkezi Ölçme Değerlendirme Projesi, Araştırma Geliştirme Projesi, Okul Derslik, Bakım Onarım ve Malzeme Temin Projesi, Mesleki Eğitimi Yapılandırma Projesi, Kitap Basımı ve İhaleler Projesi, Bilgisayar Laboratuar Modernizasyon Projesi, Bakanlık Stratejik Plan Hazırlama Projesi, Bilgi Teknolojileri Geliştirme Ek-TV Stüdyosu Projesi” hazırladığını ya da tamamladığını bildirdi.
 
Küçük, yeni Çıraklık Eğitim Yasası hazırlandığını; gençlik merkezleri şölenleri düzenlendiğini ve yurt dışı festivallere katılım sağlandığını, Spor Dairesi’nin de tüm tesislerin bakım ve idamesini düzenli yaptığını kaydetti.
 
TURİZM, ÇEVRE VE KÜLTÜR
 
Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’nda kurum içi ve stratejilerde yeniden yapılanmaya gidildiğini belirten Başbakan İrsen Küçük, turizmle ilgili yasal mevzuatın gözden geçirileceğini, Teşvik Yasası, Turistik Tesisler Yasası, Res-Bir Tüzüğü ve Kiralık Araçlar Yasası çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.
 
DİKMEN ÇÖPLÜĞÜ
 
Küçük, halkın ve çevrenin sağlığını yıllardır tehdit eden Dikmen Çöplüğü’nün, Avrupa Birliği standartlarında rehabilite edilerek toplumun kullanımına yeniden sunulması için çalışmalar başlatıldığını hatırlatarak, ayrıca Güngörköy bölgesinde yeni bir çöp alanı oluşturularak, halka ve çevreye zarar vermeden atık sorununa bir çözüm getirileceğini söyledi. Küçük, Gazimağusa, İskele ve Güzelyurt bölgelerinde de transfer istasyonları kurulacağını belirtti.
 
AB UYUMLU ÇEVRE YASASI
 
Küçük, AB uyumlu olarak yeniden düzenlenen Çevre Yasası’nın önümüzdeki günlerde Meclis’e sevk edileceğini açıkladı.
 
TARIM MASTER PLANI
 
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nca “Tarım Master Planı” hazırlanacağını; yılsonu tarım sayımı yapılması için de hazırlıkların devam ettiğini bildiren Başbakan İrsen Küçük, yüzde 0 faizli kredi uygulamasının başlatıldığını kaydetti.
 
DENİZDEN SU ARITMA
 
Küçük, su sorununa çözüm bulmak için denizden arıtılarak içme suyu elde edilmesi için ilk projenin Bafra’da uygulandığını ifade ederek, AB standartlarında günde 2 bin metreküp su elde edilerek, Bafra’daki turistik tesislere, İskele ve civar köylere su sağlandığını; kapasitenin günde 4 bin metreküpe çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü; Kumköy’de de deniz suyu arıtma tesisi ihalesinin sonuçlandırıldığını anlattı.
 
TELEKOMÜNİKASYONDA LİBERALİZASYON
 
Başbakan İrsen Küçük, telekomünikasyon altyapısının modernize edilmesi ve sektörün liberalizasyonu projesinin devam ettiğini; santrallerin soğutma sistemleri ihalesine çıkıldığını, ana kontrol odasının düzenlendiğini belirtti.
 
Sektörün liberalizasyonu projesini, bakanlık, sendika ve mobil operatörler gibi tüm paydaşlarla paylaştıklarını; tüm görüşlerin dikkate alınarak, sektörün nasıl devam edeceğinin kısa zamanda netleşeceğini açıklayan İrsen Küçük, Elektronik Haberleşme Yasası’nın da Meclis’in ilgili komitesinde görüşüldüğünü kaydetti.
 
TRAFİK GÜVENLİĞİ
 
Başbakan Küçük, Karayolları Dairesi personelinin ana karayollarında trafik güvenliğinin AB standartlarına ulaştırılmasıyla ilgili eğitim projesinde sona yaklaşıldığını; Lefkoşa, Gazimağusa ve Girne belediye sınırları içindeki yollarla ilgili projenin de sonlandığını, Güzelyurt dahil ilgili belediyelerin personeline eğitim verildiğini bildirdi.
 
Trafik kazalarına ilişkin bilgilerin AB standartlarında tutularak, trafikle ilgili daha sağlıklı analizler yapılabileceğini kaydeden Küçük, yazılım projesinin tamamlandığını; coğrafi bilgi modülü entegrasyonunda test aşamasına gelindiğini söyledi.
 
Başbakan İrsen Küçük, ülkenin en önemli sorunlarından biri haline gelen trafiğe büyük önem verdiklerini; İçişleri ve Yerel Yönetimleri Bakanlığı’nın başkanlığında Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu’nun toplantılarını aralıksız sürdürdüğünü ve trafiğin iyileştirilmesi için görüş ve projeler ürettiğini belirterek, “Trafik ile ilgili tüm bakanlık ve kuruluşların ortaya koyduğu projelere de maddi destek sağlamaya devam edilmektedir” dedi.
 
Başbakan Küçük, özel bir firmanın yaptırdığı Trafik Eğitim Parkı’nın önümüzdeki günlerde İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’na devredileceğini ve finansmanı bakanlık tarafından karşılanarak, Trafik Kazalarını Önleme Derneği’yle birlikte halkın hizmetine sunulacağını; parkın öğrencilerin ve gençlerin trafik eğitimine önemli katkı sağlayacağını vurguladı.
 
İrsen Küçük, Lefkoşa Araç Muayene binasına ilave edilecek olan AB standartlarındaki ek binanın ihalesinin de sonuçlandığını kaydetti.
 
SELE KARŞI DERELERİN ISLAHI
 
Yaşanan acı tecrübe dikkate alınarak yeni sel baskınlarına maruz kalınmaması için derelerin ıslah çalışmalarının kaymakamlıklar ve ilgili belediyelerce sürdürüldüğünü kaydeden Başbakan Küçük, tüm kimlik ve kütük bilgilerinin bilgisayar ortamına alınması çalışmasının da yılsonuna dek tamamlanacağını söyledi.
 
AB STANDARTLARINA UYGUN PASAPORT
 
Küçük, nüfus kayıtlarıyla ilgili her türlü verilerin istatistik çalışmalarının AB normlarına göre düzenlendiğini ifade ederek, AB standartlarına uygun pasaport çalışmalarında ihale aşamasına gelindiğini bildirdi.
 
Başbakan Küçük, kamu araçları ve ticari araçların denetlenmesi için ilgili tüm bakanlıklarla da istişare edilerek İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı bünyesinde “Denetleme Ekipleri” oluşturulduğunu ve denetimlere başlandığını da açıkladı.
 
AB STANDARTLARINDA ÇALIŞMA YAŞAMI
 
İrsen Küçük, çalışma barışının sağlanması, AB standartlarında bir çalışma yaşamının oluşturulmasının temel hedeflerinden olduğunu vurgulayarak, bu çalışmalarda ısrarlı olacaklarını ve mutlaka hedefe ulaşılmaya çalışılacağını söyledi.
 
İŞ BULMA MERKEZİ BU AY HAYATA GEÇECEK
 
Çalışma Dairesi’nin temel görevlerinden biri olan iş ve işçi bulma fonksiyonunun artırılması ve geliştirilmesi için gerekli düzenlemeleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla istihdam servisleri için yazılım programı ihalesi sonuçlandığını; uygulamanın bu yıl içinde başlayacağını bildiren Küçük, İş Bulma Merkezi’nin Lefkoşa’da pilot uygulama olarak bu ay hayata geçeceğini açıkladı.
 
BASIN, TEŞVİK PRİM SİSTEMİ FONU KAPSAMINA ALINDI
 
Başbakan İrsen Küçük, basın iş kolunun da teşvik prim sistemi fonu kapsamına alındığını ve 1 Ekim’den itibaren basın-yayın alanında faaliyet gösteren işyerlerinde istihdam edilecek KKTC yurttaşlarının sosyal güvenlik yatırımlarının tümünün (işçi ve işveren katkısı) fon tarafından destekleneceğini kaydetti.
 
ÇALIŞMA İZİNLİLERE EŞ VE ÇOCUKLARINI GETİRME HAKKI
 
Nitelikli eleman yetiştirilmesi, işsizliğin azaltılması amacıyla ara eleman yetiştirilmesine özel önem verileceğini ifade eden Küçük, Türkiye’yle mevcut işgücü anlaşması uyarınca, en az bir yıl çalışma izniyle KKTC’de kalan ve ikinci çalışma iznini yeniledikten sonra uygun bir ikametgah kiralaması halinde eş ve çocuklarını KKTC’ye getirebilmesi konusunda mutabakat sağlandığını; uygulamanın 1 Temmuz 2010’da başladığını söyledi.
 
SAĞLIKLI YAŞAM
 
“Sağlıklı yaşam en temel insan hakkıdır” diyen Başbakan Küçük, tüm sıkıntılara rağmen, sağlık harcamalarına kaynakların azamisini ayırmaya çalıştıklarını belirtti. Küçük, sağlık alanındaki teknik çalışmaları da şöyle özetledi:
 
“Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nda değişiklik yapılmıştır. Yeni On-Call Tüzüğü hazırlanmış ve yürürlüğe konmuştur. YDÜ Hastanesi ve Laboratuarı ile işbirliği protokolü imzalanmış ve böylece mümkün olan tedavilerin ülkemizde yapılması sağlanarak, bu alanda önemli tasarruflar elde edilmesi hedeflenmiştir. Ege Üniversitesi ile tarımsal konularda araştırma ve işbirliği protokolü imzalanarak bu alandaki çalışmaların iyileştirilmesi öngörülmüştür. KKTC’de sürekli yaşamakta olan 15 yaş ve üzeri nüfusun sigara alışkanlığı davranış ve tutumlar araştırması, kanser ve kalp rahatsızlıkları tarama araştırması konularında, Kıbrıs Toplumsal Araştırmalar ve Eğitim Danışmanlık Şti. Ltd (KADEM) ile gerçekleştirilen çalışma tamamlanmıştır.”
 
DIŞ POLİTİKA VE KIBRIS KONUSU
 
Başbakan İrsen Küçük, dış politikaya değinirken, refah, barış ve huzur içinde bir insanlık istediklerini vurgulayarak, ulusal dava Kıbrıs konusunda Anavatan Türkiye’yle uyum içinde hareket ettiklerini; Kıbrıs Türk halkının egemenliğini, siyasi eşitliğini, mutlak güvenliğini içeren bir anlaşma için ortaya konulan çabaları desteklediklerini söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun 23 Nisan’da BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a gönderdiği mektuptaki unsurlara ve çerçeveye destek verdiklerini ifade eden Başbakan İrsen Küçük, AB ve üye ülkelerle ilişkilerin güçlendirilmesine önem vermeyi sürdüreceklerini kaydetti.
 
KKTC Brüksel Temsilciliği’nin yeni meslek memurlarıyla takviye edildiğini; Dışişleri Dairesi’nde yasal değişikliklerle AB’yle İlişkiler Müdürlüğü’nün yapılandırılmasına başlandığını; İsveç’in başkenti Stockholm’de temsilcilik açıldığını ve temsilcinin göreve başlamak üzere İsveç’e gittiğini açıklayan Başbakan İrsen Küçük, Avrupa Konseyi’nin tüm kurum ve birimleriyle ilişkileri güçlendirmeye yönelik çalışmalarının da yoğunlaşacağını bildirdi.
 
Başbakan Küçük, İslam Konferansı Örgütü’yle ilişkilerin daha da ileriye götürülmesi hedefi çerçevesinde başlatılan çabaların verimli şekilde devam ettiğini kaydederek, müzakerelerle adil, yaşayabilir, kalıcı bir anlaşmaya varılması için Cumhurbaşkanı ve müzakere heyetine her türlü desteği verdiklerini söyledi.
 
“SİYASETE, SİYASETÇİYE GÜVENİ ARTIRACAĞIZ”
 
Başbakan İrsen Küçük, icraatlarını anlattığı basın toplantısında, şöyle dedi.
 
“Kararlı olursak, doğruları yapmaktan kaçınmazsak ülkemizi çok daha güzel günler beklemektedir. Doğruların ne olduğunu aşağı yukarı herkes bilmekte ya da kestirebilmektedir. Bize göre siyaset kurumunun temel görevi, doğruların yapılması için gereken düzenlemeleri yapmaktır. Hayal dünyasında yaşayamazsınız. İcraatlarımızla doğrularda hak, hukuk, adalet ve ahlâk çerçevesinde ısrar edeceğiz. Halkımızın siyasete, siyasetçiye güvenini artıracağız. ‘Siyasetle ahlâkı ayıranlar, ikisinden de bir şey anlamamışlar demektir.’ Bu özdeyiş hepimize gerekli…
 
Ekonomik ve sosyal gereksinimler, tıpkı bir insan vücudunun ihtiyaçları gibidir. Eğer bunları yerine getirmezseniz vücut sıkıntı yaşar, hastalanır, organlar yıpranır.
 
Biz Ulusal Birlik Partisi Hükümeti olarak geleceği aydınlık kılmak için görevdeyiz. Bu nedenle doğru ne ise, koşulların gerektirdiği ne ise onu yapacağız.
 
İnanıyoruz ki çok yakın bir gelecekte ekonominin çarkları daha iyi dönmeye başlayacak ve istikrarlı büyüme eğilimine gireceğiz. 2009 yılında -6.1 olan büyüme hızının DPÖ’nün ilk tespitlerine göre 2010 yılında artıya döndüğü görülmektedir.
 
Yanı başımızdaki Anavatan Türkiye yüzde 10’larda büyümekteyken bizim 2007-2008 yılından bu yana neden gerilediğimizi herkes iyi düşünmelidir.”
 
“KÖTÜ YÖNETİCİLERİN BAŞARISI HALKIN FELAKETİDİR”
 
KKTC Başbakanı İrsen Küçük, “Kötü yöneticilerin başarısı halkın felaketidir” diyerek, enkaz edebiyatı yapmaktan kaçındıklarını ama gerçeklerin de ortada olduğunu ifade ederek, “Biz ne yaptığımızı, ne yapacağımızı biliyoruz. Her geçen gün biraz daha büyüyen, gelişen ve bizi gururlandıran Anavatan Türkiye’nin desteği ve kendi içimizde doğruların yapılması yönünde atılan kararlı adımlarla bütçenin denkleştirilmesi, özel sektörün önünün açılması, yeni yatırımcıların Ada’ya çekilmesi ile sorunların üstesinden gelebileceğimizden eminiz” diye konuştu.
 
Küçük, “UBP hükümetlerinin KKTC’nin ve halkının varlığı, gelişmesi, refahı ve mutluluğu için var olduğunu ve halkının desteği ile hep var olacağını” belirterek, o nedenle partisinin her gün büyüdüğünü, halkın desteğinin arttığını söyledi.
 
Başbakan Küçük, hedeflerinin; sağlıklı sosyo-ekonomik bir yapı, kalkınmış, halkının yaşam standartları yüksek bir KKTC; emin adımlarla gelişme ve istikrar olduğunu vurgulayarak, “Her şey insanımız, geleceğimiz KKTC’miz için” diyerek sözlerini tamamladı.
 

Başbakan Küçük daha sonra gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Öğrencileriyle Seks Partisi Yapan Öğretmenler Tutuklandı
 
KKTC Cumhuriyet Meclisi’nin Avlusuna Dr. Küçük Büstü
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Sendikal Platform Anayasa Mahkemesi'ne Başvurdu
Sendikal Platform, itirazlarına karşın hükümet tarafından Meclis’ten geçirilen ...
KTÖS Geçitkale, Dörtyol ve Türkmenköy İlkokullarında Uyarı Grevi Yapıyor
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), sorunlu olduğunu ileri sürdüğü ...
KKTC Cumhurbaşkanı New York Temaslarına Devam Ediyor
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, New York temaslarına İKÖ Genel Sekreteri ...
KKTC’ de Trafik Yine Can Aldı
Lefkoşa-Gazimağusa anayolunda, 31 Ağustos’ta meydana gelen trafik kazasında ...
 
 
Yakın Doğu Üniversitesi ve Anadolu Sigorta'sı-İş Bankası İşbirliği
Yakın Doğu Üniversitesi ve Anadolu Sigorta arasında imzalanan anlaşmayla ...
KKTC’ de Brusellalı Hayvanlar Veteriner Kontrolünde Tüketilecek
KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Brusellalı hayvanların itlaf ...
Güzelyurt-Lefkoşa Eski Anayolu Cumartesi Günü Trafiğe Kapalı
KKTC’ nin narenciyesi ile meşhur Güzelyurt ilçesi’nde, Güzelyurt içme ...
Ulusal Birlik Partisi Güzelyurt İlçesi Kadın Kolları Çay Partisi Düzenledi.
KKTC’ de iktidarda bulunan Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan ...
 
 
Bulutoğluları’ndan Vizesiz Proje Eleştirilerine Yanıt
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Cemal Bulutoğluları, Avrupa Birliği’nde ...
Uluslararası Girne Zeytin Festivali 1 Ekim’de Başlıyor
Girne Belediyesi’nin; zeytin ürününün üretim ve kullanımını teşvik yanında ...
KKTC’ de Traktör Kazası: 1 ölü
KKTC’de İskele ilçesinde yer alan Yenierenköy-Sipahi anayolunda akşam ...
KKTC’ de 23 Eczaneye Yasal İşlem
KKTC Polisin’nin ülkeye yasa dışı yollardan sokulan cinsel gücü artırıcı ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhan Arıklı: Meyve-sebze ithalatını serbest bırakacağız…

Erhan Arıklı: Meyve-sebze ithalatını serbest bırakacağız…

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  KKTC'de Başbakan Ünal Üstel Bu Zorlu Sınavları Geçebilir Mi
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
KKTC'de Başbakan Ünal Üstel Bu Zorlu Sınavları Geçebilir Mi
 
Mehmet Kesim
 
 
İsrail Güç Zehirlenmesine mi Girdi?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya