Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   29/33 °C
 
 
    Muratpaşa Doğa Kampı başlıyor  
 
    Genç Model Nevide Çiçek Yarışma Sevincini Bayrağımızla Birlikte Paylaştı  
 
    Kıbrıs'da KTMMOB gündeminde Özyalçın Construction var  
 
    Abdal Musa Anma etkinliklerine yoğun ilgi  
Başkan Akaydın’dan Stadyum Açıklaması
Başkan Akaydın’dan Stadyum Açıklaması
 
Antalya’da uzun süredir gündemde olan 100. Yıl Projesi, Antalyaspor’un Akdeniz Üniversitesi Stadı’nda maçlarını oynayıp oynayamayacağı tartışmaları ve Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı’nın Antalyaspor’a devri ile ilgili tartışmalara açıklık getiren Başkan Akaydın, özellikle 100. Yıl’a stat yapılmasına karşı olmadığını ancak bunun da tek şartının ticari alan olmaması olduğunu söyledi.
 
1 Mayıs 2012 Salı - 18:59

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Akdeniz TV’de yayınlanan, İbrahim Okumamış ile Nurgül Köktürk’ün yapımcılığını üstlendiği Ümit Turmuş ile Doğan Hakyemez’in yorumlarıyla katkı koyduğu Artı Spor programında, stadyum problemi ve Basketbol takımını Antalyaspor’a devriyle ilgili düşüncelerini açıkladı.
Akaydın, 100. Yıl Tesisleri ile ilgili en önemli konunun Danıştay 6. Dairesi tarafından planlamanın durdurulması olduğunu vurguladı.. Akaydın, “Danıştay, spor alanı olan bir yeri eş değer spor alanı yaratmadan planlayamazsınız diyor. Müteahhit firma belediyeyi mahkemeye verdi süreç devam ediyor. Alan GSGM’nün dür. Seçildiğim zaman 3 çukurdan birisini kucağımda buldum. Ve bu çukurlar benim inisiyatifimin olmadığı çukurlardır. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Sayın Spor Bakanı geldi ve 2012 yılında yapılacak 5 tesis için müjdeyi verdi. Bunun birisi salon,. Diğeri 30 bin kişilik stat bir diğeri de yüzme havuzudur. Hala ses seda yok. Bu konunun muhatabı ben değilim ben hiç olmadım. Benim Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yapacağım hiçbir şey yoktur. Belediyeler daha küçük spor tesisleri yapar. Stat yapan belediyeyi ben bilmiyorum. Genelde kamu yapmıştır. Bana yer gösterin butik stat yapayım diye talip oldum. 30 bin kişiliğe gücüm yetmez. Biz yapacağız dedi hükümet. Hatta model stat resmi bile kondu. Hala beklemedeyiz. Yer seçimi konusu açıklanmış değil. Fikrimizi söyledik. Beklemekten başka yapacak bir şeyimiz de yok. Hükümetimizden bekliyoruz” dedi.
100.YILA STAD YAPILMASINA KARŞI DEĞİLİM
100. Yıl’da modelin bozulması ve Danıştay’ın kararı ile yapılabilecek bir şey kalmadığını savunan Akaydın, “Model bozulunca en kolaycılığı suçu rakibinizin üzerinize atmaktır. Danıştay yapılamaz hale getirdi. Türelde olsaydı buraya bu karardan sonra bir şey yapamazdı. Stat yapılmazsına az karşıtlığım olmasına rağmen 100. Yıl’a stat yapılmasına karşı değilim. Ama Antalya satılarak yapılmasına daima karşıyım. Müteahhide verilerek 260 metrelik rezidans yapılması stat yapımını doğru bulmuyorum. Şimdi aynı şekilde yapılsa yine karşı olurum. Ama yinede yapılacaksa ticari alan olmadan yapılmasına karşı değilim. Bizim bilmediğimiz bir hesap mı var bilmiyorum. TOKİ ile ticari alan olursa karşıyım. Stat ile ilgili yapılan toplantılarda 10 yer sunuldu tartışıldı. Birinci tercihim 229 parsel olan pınarlıdaki yer olduğunu söyledim. Burası. 400 dönümlük spor alanı. Yerle ilgili yapılan anketten 100. Yıl çıktı. Yapılmasın demiyorum, hiçbir zaman karşı olmayacağım ama, dediğim gibi sadece stat, salon, yüzme havuzu ve donatıları olacak şekilde olursa. TOKİ yaparsa karşılığını almadan yapmaz. Karşılığı şehir merkezi değil de şehir dışında olursa yine karşı çıkmam” ifadesini kullandı.
SUÇLAMALARA ANLAM VEREMİYORUM
Antalya Atatürk Stadı ile ilgili kendilerinin suçlanmasına bir anlam veremediğini ve burayla ilgili hiçbir yaptırımlarının da olma şansı olmadığını belirten Başkan Akaydın şunları söyledi:
“Ben bilim adamıyım böyle olaylara bilimsel bakmak lazım. Atatürk Stadı’na kaba gözle bakıldığında oldukça yıpranmış beton yapı olduğu görünüyor. Biz analiz yaptırmadık. Bize İMO tarafından rapor olduğu söylendi. Valilik 23 Nisan ve 19 Mayıs etkinliklerini yaptırmadı. Valilikte de bir kuşku var. Olay ortaya konur. Toplam maliyetinin yüzde 30 unu geçerse stada yıkım kararı verilir. Atatürk stadına sahip çıkmamak söz konusu bile değil. Çünkü biz burayı emri vaki terk ettirildik. İsteseydi belediye başkanı bırakmak istemezdi demek kolaycı siyasi bir yaklaşımdır.”
Antalyaspor’un Üniversite stadını kullanabileceğini iki yıl önce fikir olarak ortaya koyan ve öneren ismin kendisi olduğunu anlatan Başkan Akaydın konuyla ilgili şunları ifade etti:
“Antalyaspor butik bir stat yapamaz. Antalyaspor’da para yok, Üniversite de stat var. Hemen yarın orada maç yapabilirler. Yolda var. Oradaki stat projesi için DPT’den onay alan rektör benim. Sadece güney tribünleri yapılmamış, diğer tribünleri de seyirciye yeter. Üniversitenin güvenliği açısından sakıncalı olur denildi. 15 günde 2 saatlik bir maç. Ne gibi bir sakıncası olacak anlamadım ama Valilik konuya müdahil olunca bu sorun sanırım çözüldü. kampusun batısında iki geliş iki gidişli yol var. Bu genişlikte yol Mardan Stadı’nda bile yok. Meltemden ayrı bir yol var. Oraya gerek bile yok. Sadece burası yeter. Bu stat da çimlerde sıkıntı yoksa yarın itibarıyla maç yapılabilir. Güneyinden geçen 32 metrelik bir yol var. 30 yıldır rektörlerle belediye arasında siyasi malzeme yapılır. Ben başkan olunca bir protokol imzaladık. Üniversitenin de çözmesi gereken yerler var., Emsal artışı istenen yerde Botanik parkı var altında su kaynakları ve mağaralar var. Bende zemin etüdü istedim ama üniversite bunu yapacağına pazarlık konusu yapı. Benim stadı Antalyaspor’a vermem için belediye planlama yapmazsı lazım dedi. Bununla maç yapmanın ilgisi yok. Meclise gelmedi. Nedeni ise emsal istendiği için zemin etüdü şart. Vazgeçerlerse hemen yaparız. Etüt gelirse meclise hemen gelir ve hemen geçer. Ancak iş burnunla bitmiyor. Meclisten geçse bile Konyaaltı Belediyesi 18 uygulaması yapacak. Uzun süre alır. Mardan Stadı’nın üç katı yol mevcut. Eğer Türel benim engel olduğumu söylüyorsa bir kez daha siyasi bir ayıp işlemiştir. Benim rektörlüğüm döneminde protokol aşamasını bozan Türel’dir şahidi ise Muhittin Böcektir. Yolu şantaj olarak kullanıyorlar. Her şeyi ile bana teslim ettikten sonra ben yolu açacağım. Mardan’a gitmekten mutlu değilim ama en azından yollarını yaptım ve maçlar oynandı. Ne yapayım. Çaresizlikten yaptım. Üniversite kamunun malı, Antalyaspor Antalya’nın malı, kimse malzeme yapamaz. Kim karşı çıkarsa bu öğretim üyesi dahi olsa karşı maçın oynanmasına karşı çıkanı ben çıkar açıklarım. Üçüncü kapı şartsa ki şart değil, Teknokent kapısı var kuzeyde ve o kullanılabilir.”
Büyükşehir Belediyespor Basketbol takımının Antalyaspor’a devredilmesi tartışmalarına da açıklık getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, kapılarının kimseye kapalı olmadığını ve global dünyada herkes ile masaya oturabileceklerini belirtti.
BASKETBOL TAKIMININ ANTALYASPOR’A DEVRİ
Antalya’da basketbolu tutku derecesinde seven insanlar olduğunu anlatan ve belediyelerin profesyonel sporu desteklemelerinin doğru olmadığını düşündüğünü ifade eden Başkan Akaydın sözlerini şöyle sürdürdü:
“3 yıldır ligde kalması için her türlü zorluğa ve güçlüğe rağmen katkıda bulundum. Belediyelerin görevi profesyonel sporu desteklemek değil amatör sporu desteklemektir. Basketbol yarı profesyonel veya gizli profesyoneldir. Bugünkü meri yasalarla desteklememiz mümkün değil. 2 yıl kadar önce Antalyaspor’a vermeyi teklif ettik. O günkü mali yapısı nedeniyle talip olamadılar. Neticeden benim Kulüp Başkanı Recep Tokgöz’den ricam düşürmeyin dedim. Playoff büyük başarı oldu.. Sponsor bulunması kolay bir şehir değil Antalya. Sponsor olmadan diğer gelirleri ile yürütmek mümkün değil. Böyle idare edin diyorum. Antalyaspor isterse yine masaya oturur görüşürüz. Ancak bizim 1 milyon dolar civarında borcumuz var. Başka bir şey daha var. Ancak birinci lig takımının bir isim fiyatı var. İsim sponsoru var ise Antalyaspor’a almak isterlerse oturur küresel dünyada bunu da görüşürüz. Antalyaspor’a alınırsa bunun dışında desteğimi yine de sürdürürüm. Her teklife açığız. Kapıları hiçbir zaman kapatmayız. Bu sayede amatör sporlara ve tesislere daha çok yatırım yaparız. Ama benim sıkıntım yerimin olmamasıdır. Bu değeri Antalyaspor versin geri kalanını da bir Düden gelirinden kapatalım derim. Recep Tokgöz beyin duygusal bağlılığı bu takımla ve didişip duruyor bir yere getirmek için. Devir için karşı koyması bu nedendendir. Yoksa o da karşı çıkmaz”.
 
 
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Antalya’da 1 Mayıs’ı Sıcak Etkiledi
 
Trabzonspor İstanbul'a Gitti
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Antalya’da 1 Mayıs’ı Sıcak Etkiledi
Antalya'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılanlar sıcaklardan ...
Manavgat'ta Kick Boks Rüzgarı
Antalya genelinde 7 Kulüpten 123 sporcunun katılımıyla Manavgat Kapalı ...
AESOB Başkanı Sevimçok'tan Esnafa Uyarı
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah ...
Bayanlar Hentbol Süper Ligi'nde Şampiyon Muratpaşa Belediyesi
Bayanlar Hentbol Süper Lig Final Four finalinin ikinci maçında Muratpaşa ...
 
 
Bakan Günay Demre'de
Antalya'nın Demre ilçesine gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ...
Konyaaltı Belediyesi Yeni Binasında
Konyaaltı Belediyesi yeni hizmet binasına taşındı.
Ruslar plajlarda Almanları geçecek
Türkiye'ye ilgisi artan Ruslar, turist sayısıyla Türk turizminde ilk sırada ...
Büyükşehir Personeline Kalite Eğitimi
Antalya Büyükşehir Belediyesi, personeline yönelik eğitim seminerlerini sürdürüyor.
 
 
Kırcami İçin Tarihi Buluşma
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından meslek odaları, sivil toplum ...
Düşme yerine puan silme
TFF Başkanı Demirören 22 maçla ilgili takımların PFDK'ya sevk edildiğini, ...
Kumluca Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Gürbüz
Kumluca Belediyesi'nin organze ettiği ve 13.Geleneksel Tarım ve Seracılık ...
Başpehlivanlardan Ürek'e Tepki
Antalya'da düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinde boy gösteren başpehlivanlar, ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Genç Model Nevide Çiçek Yarışma Sevincini Bayrağımızla Birlikte Paylaştı

Genç Model Nevide Çiçek Yarışma Sevincini Bayrağımızla Birlikte Paylaştı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Avrupa Birliği Değişime Gebe
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya