Başkan Tütüncü Eski Dokuma Fabrikası Çalışanlarını Duygulandırdı
|
 |
|
|
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 488 dönümlük alan üzerindeki üst kullanım hakkı şerhi kaldırılarak, alınan Dokumanın temsili tapusunu eski fabrika çalışanlarına verdi. |
 |
|
 |
18 Ocak 2018 Perşembe - 11:26 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eski Dokuma Fabrikası çalışanları ile bir araya geldi. Dokuma Fabrikası emekçilerini belediye meclis salonunda ağırlayan Tütüncü, 488 dönümlük alan üzerindeki üst kullanım hakkı şerhi kaldırılarak, artık Antalyalılara ait olan Dokumanın temsili tapusunu Dokuma Fabrikası çalışanlarına hediye etti. Eski Dokuma Fabrikası görüntülerinin ve çalışanların fotoğraflarının da yer aldığı slayt gösterisi Dokuma emekçilerini duygulandırdı.
“Hatıraları 3 pula satmadık”
Antalya tarihinde önemli yeri olan Dokuma Fabrikasının hatıralarına dokunulmazlık kazandırdıklarını belirten Hakan Tütüncü, Dokuma’nın hatıralarına her zaman sahip çıkacaklarını ve bu hatıraların her daim yaşatılacağı söyledi. Dokuma Fabrikası’nı Antalyalılara geri kazandırma sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Başkan Tütüncü, kimsenin Dokuma Fabrikası çalışanlarının hatıralarına dokunmasını istemediğini kaydetti. Sonraki nesillerin Dokuma hatıralarına dokunmak istediğinde bunu yaşayabileceğini belirten Tütüncü, “Benim 6 yaşındaki kızım Dokuma’ya gelince, ‘Benim babamın dedesi buradan emekli olmuş’ diyerek hatıraları yaşatacak. Biz, sizin hatıralarınızı 3 pula satanlardan olmadık. Tapusunu aldığımız yer, bu arazinin her santimetrekaresi, Dokuma’ya emek verenlerin, yaşayanlar ve yaşatmak için mücadele verenlerindir” diye konuştu.
Binaları tescilli, alanı imarlı
Tütüncü, “Dokuma’ya dokunulmamasının en büyük teminatı, o eski binaların hepsini tescillettirmiş olmamızdır. Ayakta kalan binaların hepsini tescillettirdik. Artık penceresini değiştirmek için bile, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan izin almak mecburiyeti var. Kimse oraları yakıp yıkamayacak. Alanına da imar planı yaptık. Kent parkı dışında başka amaç için Dokuma alanı kullanılamayacak.”
Yıllarca atıl kalmalarıyla çürüyen fabrika binalarını yıkıp yenisini yapmanın daha az zaman kaybı ve daha az maliyet getireceğini belirten
Tütüncü, hatıralarının yaşatılabilmesi düşüncesiyle zor olanı tercih ettiklerini söyledi.
Meçhul işçi sizi temsil ediyor
Fabrika çalışanlarının mesaiye başlarken kart bastıkları noktadan sonraki bölümlere güzel bir Dokuma Müzesi ile bilim merkezi yapılacağını hatırlatan Başkan Tütüncü, o kart basma makinesinin de yerinde kalacağını söyledi. En büyük mutluluğu fabrika çalışanlarını alanda gezdiğini görünce yaşadığını belirten Tütüncü, “Park içindeki Sümerbank bankı üzerinde oturan meçhul işçi, tüm fabrika çalışanlarını temsil ediyor. Şimdi nesil o heykel ile fotoğraf çektiriyor ve hatıralarınızı sosyal medya hesaplarında ölümsüzleştiriyor” diye konuştu.
Yabancı şirkete verilmişti
Özelleştirme İdaresi, 2005 yılında Dokuma Fabrikasını Kepez Belediyesi’ne devretmişti. Dönemin belediye yönetimi, Dokuma arazisinin üst kullanım hakkını, ihalesiz bir yöntemle yabancı bir şirkete verdi. Bu tahsise kamuoyundan çok ciddi tepkiler geldi. Siyasi parti temsilcileri, meslek odaları, bazı sivil toplum kuruluşları sözleşmenin iptali için dava açtı ve eylemler yapıldı. Dokuma’nın 12 yıldır süren hukuk mücadelesi nihayet sonuca bağlandı ve Dokuma’nın tapusu artık Antalya’nın oldu.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Girne Koleji Trabzon'a Görkemli Açılış
Süper Lig'de şampiyon Galatasarayı kutluyoruz
Belarus'lu Anna Miadzvedzeva kemanıyla büyülüyor
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü
Antalya çiçeklerle açık hava galerisine döndü
Tatar: “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği, statükoyu sürdürme senaryolarına boyun eğmez”
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başladı
1. Uluslararası Türkiye Türkçesi Öğretimi Sempozyumu GAÜ'de Gerçekleşiyor
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|