Cumhurbaşkanı Eroğlu, KTSO Başkanı Çıralı’yı Kabul Etti
|
 |
|
|
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Ali Çıralı başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) heyetini kabul etti. |
 |
|
 |
13 Ağustos 2014 Çarşamba - 16:05 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Cumhurbaşkanlığı’nda saat 10.00’da yer alan kabulde Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör de hazır bulundu.
ÇIRALI
KTSO Başkanı Ali Çıralı, kabulde yaptığı konuşmada Kıbrıs sorununun içinde bulunduğu kritik süreçte Cumhurbaşkanlığıyla birlikte neler yapılabileceğini konuşmak ve özellikle “hellim”in bölgesel tescili konusunda Cumhurbaşkanıyla görüşmek istediklerini söyledi.
Hellim konusunun kültürel bir konu olması yanında, ekonomik olarak önemli olduğunu ve %17 nüfusun bu sektörle ilgili olduğunu kaydeden Çıralı, geçen yıl 30 milyon Dolar olarak gerçekleşen ihracatın 4’te 1’lik bölümünü oluşturduğunu ifade etti.
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) hellim ismini önce Güney’de sonra da Avrupa Birliği’nde (AB) tescil yaptırdığına işaret eden Çıralı, sürece dahil olunmaması ve Kıbrıs Türkünün haklılığının ortaya konmaması halinde, KKTC’de artık “Hellim” adının kullanılamayacağını ve ihracatın duracağını ifade etti.
Bu gelişmelerin yaşanması halinde ekonomiye büyük darbe vurulacağını anlatan Çıralı, izlenecek yol haritasını da Cumhurbaşkanı Eroğlu ile ele alacaklarını belirtti.
EROĞLU
Cumhurbaşkanı Eroğlu da hellim konunsun önemli ve hassas bir konu olduğunu söyleyerek, AB yönetiminde değişiklikler olmasından dolayı, konu için yeniden AB yollarına düşmek gerekeceğini anlattı.
Eroğlu, Kıbrıs’ta iki tarafın müştereken yaptığı bir gıda maddesinin, yine iki tarafın haklarını da koruyacak şekilde müzakere edilmesi gerektiğini söyleyerek, Cumhurbaşkanlığı müsteşarlığının bu konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu, Kıbrıslı Türklerin haklılığını AB’nin gözüne sokması gerektiğini kaydetti.
Rum tarafının konu üzerinde çok ısrarcı olduğunun bilindiğini, fakat kendi içlerinde de bazı uyumsuzluklar yaşadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu durumun Kıbrıslı Türklerin lehine çevrilebileceğini, her durumda “meydanı boş bırakmamak gerektiğini” ifade etti.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Girne Koleji Trabzon'a Görkemli Açılış
Süper Lig'de şampiyon Galatasarayı kutluyoruz
Belarus'lu Anna Miadzvedzeva kemanıyla büyülüyor
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü
Antalya çiçeklerle açık hava galerisine döndü
Tatar: “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği, statükoyu sürdürme senaryolarına boyun eğmez”
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başladı
1. Uluslararası Türkiye Türkçesi Öğretimi Sempozyumu GAÜ'de Gerçekleşiyor
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|