DAÜ Kampüs Kart Tanıtıldı
|
 |
|
|
Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası (Koopbank) ile Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) ortak işbirliğiyle kullanıma sunulan ve “Üniversiteler Adasının İlk Kampüs Kartı” olarak tanımlanan “DAÜ Kampüs Kart” uygulaması, basın toplantısıyla tanıtıldı. |
 |
|
 |
8 Ocak 2015 Perşembe - 19:08 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Koopbank ile DAÜ tarafından yapılan açıklamaya göre, DAÜ Tower Restaurant’ta yer alan basın toplantısına DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter, Koopbank Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Şahali, ve diğer yetkililer katıldı.
ARTER
DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter, Kampüs Kart’ın, dünyada tüm gelişmiş üniversitelerde kullanılan ve öğrenci kimlik kartına bazı ayrıcalıklı özellikler katan bir kimlik kartı olduğunu belirtti.
Arter, iki yıldır üniversitenin birçok mekanında kullanılan kartın “cüzdan matik” olarak da işlev gördüğünü kaydetti.
Kartla yapılan uygulamaların öğrencinin uygun görmesi halinde aileler tarafından da takip edilebilmesinin, velilerin memnuniyetini sağladığını belirten Arter, öğrencinin zamanının bir kısmını kampüs dışında geçirdiği göz önüne alınarak, karta banka kartı özelliği konulmasının kararlaştırıldığını ve Kooperatif Merkez Bankası ile işbirliğine gidildiğini anlattı.
Üniversite adası olmayı hedefleyen KKTC için ilk olan bu kart sistemiyle, DAÜ öğrencilerinin gerek kampüs içerisinde, gerekse kampüs dışında ve tüm dünyada geçerli olacak, Visa Electron markalı öğrenci kartına sahip olacaklarını da dile getiren Arter, “Bu sistem ile ülkemizin iki güzide kurumunun tüm dünyada tanıtılması da planlanmaktadır” dedi.
ŞAHALİ
Koopbank Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Şahali, Koopbank’ın, misyonu gereği, her koşulda ülke ekonomisinin kalkınmasına destek olduğunu, imkânlarını seferber ederek üreticinin, çiftçinin, sanayicinin, esnafın, hane halkının ihtiyaçlarına cevap vermek için onların yanında olduğunu ve buna aynı azimle bugün de devam ettiklerini ifade etti.
Koopbank’ın, bilanço aktif büyüklüğü, öz kaynak büyüklüğü ve toplam mevduat hacmiyle sektör lideri konumunda olduğunu, tek başına, bankacılık sektörün dörtte birine yakınını temsil ettiğini ve portföyündeki müşteri sayısının 120 bini aştığını söyleyen Doğan Şahali, “Bu rakamlar, KKTC'nin öz varlığı olan bu bankanın, ülkenin ekonomisine, kalkınmasına, gelişmesine ve halkın moral motivasyonuna sağladığı katkının büyüklüğü konusunda önemli ipuçlarıdır” dedi.
ALP
Banka Genel Müdürü Gülhan Alp, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle farklılaşan Koopbank’ın, teknolojiyi yakından takip eden, kalitesi ile her geçen gün daha da öne çıkan DAÜ ile işbirliğine giderek ülkede bir ilke daha imza attığını söyledi.
Gülhan Alp, Koopbank’ın geleneksel olarak, teknolojik altyapısı ve özellikle elektronik bankacılık alanında dünya standartlarında sunduğu kapsamlı ürün yelpazesi ile hizmet kalitesindeki çıtayı devamlı yüksek tuttuğunu bugüne kadar Kuzey Kıbrıs bankacılık sektöründe teknolojik birçok ilke imza attıklarını, Kampüs Kart’ın da bunlardan biri olduğunu belirtti.
DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan ve Koopbank Genel Müdür Yardımcısı Kemal Ataman da yeni uygulamayla ilgili bilgi verdi.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Girne Koleji Trabzon'a Görkemli Açılış
Süper Lig'de şampiyon Galatasarayı kutluyoruz
Belarus'lu Anna Miadzvedzeva kemanıyla büyülüyor
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü
Antalya çiçeklerle açık hava galerisine döndü
Tatar: “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği, statükoyu sürdürme senaryolarına boyun eğmez”
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başladı
1. Uluslararası Türkiye Türkçesi Öğretimi Sempozyumu GAÜ'de Gerçekleşiyor
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|