2012-2013 akademik yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacak ortak tıp programına 50’si ÖSYM tarafından, 10’u DAÜ Giriş Sınavı ile KKTC uyruklu ve iki üniversitenin oluşturacağı komisyon tarafından belirlenecek esaslar ile ilgili mevzuat uyarınca da 50’si üçüncü ülke vatandaşı olmak üzere 110 öğrenci alınacak.
Öğrenciler 3 yıllık temel eğitimi DAÜ Tıp Fakültesi’nde, sonraki 3 yıllık klinik hizmetleri de Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde alacaklar.
DAÜ ile Gazi Üniversitesi arasındaki Uluslararası Ortak Tıp Programı Protokolü bugün Golden Tulip Otel’de düzenlenen basın toplantısının ardından imzalandı.
Protokole DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak ile Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan imza koydu.
SERAKINCI
DAÜ Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Eşber Serakıncı basın toplantısında yaptığı konuşmada, çalışmaları tamamlanan ve önümüzdeki yıl faaliyete geçecek olan Gazi Üniversitesi-Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Ortak Tıp Programı’nın protokolünün imzalanacağını belirtti.
DAÜ’nün Gazi Üniversitesi ile birlikte önemli bir adım attığına dikkat çeken Serakıncı, son iki yılda çok büyük aşamalar kaydeden üniversitenin KKTC’de olması gereken yere ulaştığını söyledi. “Aldığımız uluslararası akreditelerle üniversiteyi Avrupa’ya taşıdık” diyen Serakıncı, DAÜ’nün kaliteyi gözeterek hep ileriye adım atacağını ifade etti.
PROF. DR. ÖZTOPRAK
DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak da, DAÜ’nün son iki yılda yaptığı çalışmalarla geliştiğini, mali sorunlarını aştığını belirtti.
Bu yıl 3 bin 500 öğrenci alacaklarını açıkladıklarını ve yapılan kayıtlardan ek kontenjanlarla bu rakamın üstüne çıkacaklarının anlaşıldığını anlatan Öztoprak, bu yıl geçen yıla göre bine yakın fazla öğrenci almakta olduklarına dikkat çekti.
Dünyada 20 binin üzerinde üniversite bulunduğunu ve bu rekabet ortamında üniversite olarak ön plana çıkmak için hedeflerinin kaliteyi yükseltip akredite etmek olduğunu kaydeden Öztoprak, “Bizim üniversitemiz çok kültürlü bir üniversite. 60’ın üzerinde ülkeden öğrenci ve 30’un üzerinde ülkeden de öğretim görevlisi bulunuyor. Uluslararasılaşmak amacı ile 150’nin üzerinde üniversite ile ilişkilerimiz var. Bunların başında da Gazi Üniversitesi geliyor” dedi.
Gazi Üniversitesi ile yaptıkları protokol çerçevesinde “2+2” denilen 2 yıl KKTC, 2 yıl da Ankara’da olmak üzere İngilizce Öğretmenliği ve Makine Mühendisliği Programları yürütmekte olduklarını anlatan Öztoprak, Gazi Üniversitesi’nin desteği ile Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni ve bu yıl da Eczacılık Fakültesi’ni açtıklarını ifade etti.
Sağlıkda üçüncü adımın da Tıp Fakültesi olacağını belirten Öztoprak, iki üniversite tarafından oluşturulan Uluslararası Ortak Tıp Programı’nda ilk üç yıl temel eğitimin DAÜ Tıp Fakültesi ve sonrasında 3 yıl klinik hizmetlerin de Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde verileceğini kaydetti.
PROF. DR AYHAN
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan da, Gazi Üniversitesi olarak DAÜ’ye Sağlık Bilimleri Fakültesi kurmasında destek olduklarını ve bunun çok başarılı olduğunu ifade etti.
Eczacılık Fakültesi’nin de kurularak bu yıl öğrenci almaya başladığını vurgulayan Ayhan, 2+2 programı ile İngilizce Öğretmenliği ve Makine Mühendisliği programları açtıklarını da anlattı.
Ayhan, “Bunlarda büyük başarı elde edince Tıp Fakültesi’nde hemfikir olduk” dedi.
Gazi Üniversitesi’nin Ankara’da bulunan 5’i devlet 9’u vakıf olmak üzere 14 üniversiteden biri olduğunu belirten Ayhan, bu üniversitelerdeki 216 bin öğrenciden 65 bininden fazlasının 21 fakültesi olan Gazi Üniversitesi’nde öğrenim gördüğünü söyledi.
Ayhan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı Tıp Fakültesi hastanesinde ise 1200 yatak bulunduğunu ve Gazi Üniversitesinin eğitim kalitesi bakımından kendini kanıtlamış bir üniversite olduğunu kaydetti.
Gazi Üniversitesi-Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Ortak Tıp Programı ile öğrencilerin ilk 3 yıl DAÜ Tıp Fakültesi’nde ve sonraki 3 yıl da Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenim göreceğini anlatan Ayhan, Ankara’da klinik hizmetleri alacaklarını, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin imkanlar, hasta sayısı ve çeşitliliği bakımından iyi olanaklar tanıyacağını söyledi.
Hasta çeşitliliğinin klinik hizmetler için önemine dikkat çeken Ayhan, programın sadece KKTC’ye değil, tüm bölgeye hitap edeceğini ve barış köprüleri kuracağını belirtti.
DAÜ’nün niçin hastane kurmadığına ilişkin bir soru üzerine de Ayhan, ilk etapta hastane kurulmasına gerek olmadığını, ileride Gazi Üniversitesi Hastanesi’nin de desteği ile hastane de kurulabileceğini ekledi.