DGP Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da yola çıkan DGP olarak mücadelelerini meclis çatısı altında sürdürmeye devam edeceklerini dile getirdi.
Amaçlarının ülkeyi daha güçlü hale getirmek olduğunu kaydeden Ertuğruloğlu, insanları KKTC’de yaşıyor olmaktan mutluluk duyar noktaya taşımak istediklerini söyledi.
Temel olanın Kıbrıs Türk halkının, güvenlik içerisinde, egemenlik hakkını kullanarak, devlet çatısı altında, Anavatan ile birlikte yaşamını sürdürmesi; adadaki Türk varlığının devam etmesini sağlaması olduğunu kaydeden Ertuğruloğlu, çok daha mutlu nesillere yolu açmanın önemli olduğunu vurguladı.
Meclis Çatısı Eylem Yeri Değil
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer de, DGP’nin ülkeye ve halka hayırlı olmasını temenni etti ve gerek içte gerekse dışta KKTC’de ileri bir demokrasiye sahip olmakla övündüklerini ifade etti.
KKTC’de düzgün işleyen bir demokrasi bulunduğunu söyleyen Bozer, birinci görevlerinin demokrasinin daha yukarı taşınması olduğunu bunun DGP’nin de görevlerinden bir olduğunu dile getirdi.
“Son zamanlarda bazı şeylerin sapmalar gösterdiğini, zaman zaman bunun meclis çatısı altında da yaşandığını” dile getiren Bozer, eylemlerin demokratik bir hak olduğunu ancak eylemlerin yapılış şekli ile yerinin iyi belirlenmesi gerektiğini, meclis çatısının eylem yeri olmadığını kaydetti.
Tüm dünyada bir ekonomik kriz yaşandığını dile getiren Bozer, bunun hem sosyal hem de siyasal yaşama etkiler yaptığını belirtti ve bu dalgalanmalar sırasında her şeyi uygun şekilde yapabilmenin önemini vurguladı.
Siyasi partilerin siyasal yaşamın ve demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu dile getiren Bozer, DGP’nin hayırlı olmasını temenni etti.
Komiteler Hız Verecek
Meclis Genel Kurulu’nun çok daha verimli çalışması ve üretken olması arzusunda olduğunu kaydeden Bozer, daha kaliteli ve istikrarlı bir yaşam adına Genel Kurul’un çalışmasının, yeni yasaların süratle geçirilmesinin, eski yasalarda da değişiklik yapılmasının çok önemli olduğunu ifade etti.
Komiteleri de tatili bir fırsat bilerek yoğun çalışmaya davet eden Bozer, böylelikle komitelerde bekleyen yasa tasarılarının meclis açılınca çalışılıp yasallaşabileceğini kaydetti.
Yeni Meclis Binası Hedefi Devam Ediyor
Bozer, Meclis binasında ciddi bir tadilat gerçekleştirildiğini, Genel Kurul’daki masa sandalyelerin boyanıp cilalandığını, eskiyen döşemelerin yenilendiğini, halıların bir kısmının değiştirildiğini, tavanın ve gerekli yerlerin tamirinin yapıldığını da söyledi.
Ertuğruloğlu’nun yeni meclis binasını sorması üzerine de Bozer, yeni binanın çizimlerinin bittiğini, bazı ön hazırlıkların sürdüğünü, yeni bina hedefinden asla vazgeçmediklerini, bunun bir ülke ihtiyacı olduğunu, ancak hem gelen tepkileri hem de ekonomik durumu dikkate alarak en uygun zamanda adım atılarak temel atılacağını belirtti.
Bozer inşaattan vazgeçilmediğini, ekonomik krizden dolayı bir ertelemenin söz konusu olduğunu, en geç 2013’de meclis binasının temellerinin atılıp inşaatına başlanacağını da kaydetti.