Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   28/38 °C
 
 
    UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu,: Karar Bizi Yolumuzdan Döndüremez  
 
    Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nde Melek Mosso rüzgarı  
 
    KKTC'de Geleneksel İskele Festivali Başladı  
 
    Muratpaşa'da Kabotaj Bayramı’nda plajlara mavi bayrak  
DP Genel Başkanı Denktaş: Ercan Havaalanı İhalesinden Derhal Vazgeçilmeli
DP Genel Başkanı Denktaş: Ercan Havaalanı İhalesinden Derhal Vazgeçilmeli
 
Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, DP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, Ercan Havaalanı’nın özelleştirilmesi sürecine devam edilmesi halinde yeni hükümet döneminde çok daha rahat tespit edilebilecek mali kayıplardan bugünkü hükümetin tüm bakanlarının sorumlu tutularak haklarında işlem başlatılacağını da kaydetti.
 
13 Eylül 2012 Perşembe - 14:02

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, hükümetin, kamuoyunu gereksiz gündemle meşgul ederken, bir yandan da “büyük vurgun, büyük hata” yaparak, “Ercan Havaalanı Özelleştirmesi” gibi icraatlarını sessizce ve derinden yürütmeye devam ettiğini iddia etti, bunun kabul edilemez olduğunu ve ihaleden derhal vazgeçilmesi gerektiğini savundu.
Özelleştirmelerde halkın menfaatlerinin korunması, Ercan Havaalanı ve KIBTEK gibi stratejik ve özelleşmesi halinde tekelleşecek noktaların herhangi bir şekilde özelleştirilmemesi gerektiğini kaydeden Serdar Denktaş, Ercan Havaalanı’nın özelleştirilmesiyle en az 500 kişinin işsiz kalacağını da öne sürdü.
Şartnameye göre, ihaleyi kazanacak olan şirketin Ercan içinde her türlü kararı almaya tam yetkili olacağını, KKTC Devleti’nin en ufak bir söz hakkı olmayacağı, ifade eden Denktaş, “100 milyona UBP egemenlik hakkımızın bir bölümünü devretmektedir. Olası bir çözüm pazarlığında Limasol Havaalanı karşısında kullanabileceğimiz ‘bizim havaalanımız’ kozumuz artık yoktur çünkü 25 yıl süreyle Ercan artık ‘bizim’ değildir” dedi.
“HALK DAHA DUYARLI OLMALI, YAPILAN YANLIŞA DUR DEME GÜNÜ BUGÜNDÜR”
Denktaş halkı da Ercan Havaalanı’nın özelleştirilmesi ve petrol dolum tesisi gibi konularda daha duyarlı olmaya davet ederek, “Bıçak kemiği kırıp geçtikten sonra çıkartacağımız ses, unutmayalım ki sadece kendi acımızı ifade edecek ancak canı yanmayanlar niye bağırmakta olduğumuzu anlamayacaklardır. Ses çıkarma, yapılan bu yanlışa dur deme günü bugündür” dedi.
 
“CİDDİYETSİZLİK”
İhale şartnamesi üzerinde yaptıkları çalışmanın kendilerini zaman zaman güldürürken, ortaya çıkan “ciddiyetsizlik” nedeniyle de üzdüğünü ifade eden Denktaş, Ercan Havaalanı’nın adanın en stratejik yapısı durumunda olduğunu, mevcut ve tek olan bu havalimanının özelleştirilmesi durumunda devletin 25 yıl başka hiçbir havaalanı açmayacağını taahhüt ettiğini savundu.
Ülkenin en büyük giriş kapısı olan Ercan havaalanının, bu şekilde özelleştirilerek, özele devredilmesinin bu ülkeye yapılacak en büyük ihanetlerin başında geldiğini öne süren Denktaş, “Bizim gibi küçük ülkelerde monopol durumunda olan bu tür yerlerin özelleştirilmesinin doğru olmadığını AB dahi kabul etmektedir” dedi.
“ÇUKUROVA HAVAALANI İHALE ŞARTNAMESİ KOPYALANDI”
Şartnamenin Türkiye’deki Çukurova havaalanı ihale şartnamesi kopyalanarak, “baştan savma bir şekilde” hazırlandığını kaydeden Denktaş, bundan dolayı bir çok eksiklik ve komik teknik hata bulunduğunu da anlattı ve bunlara örnekler verdi.
“ŞARTNAMEDE İÇ HAT TERMİNALİNDEN BAHSEDİLİYOR”
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, İhale Ek şartnamesinde her yerde “Çukurova Havaalanı” ibaresi bulunmasını, havaalanında bir iç hat, bir dış hat bir de kargo terminali olacağından bahsedilmesini, “TEİAŞ” ifadesinin bulunmasını, sıkıştırılmış doğalgaz kullanılacağının belirtilmesini komik teknik hatalara örnek olarak sıraladı.
Denktaş, ihale kapsamında verilen birçok bilginin, ihaleye ek proje ile örtüşmediğini, ihale kapsamındaki mimari-mekanik-elektrik vb. hiçbir projenin KKTC makamlarınca onaylanmadığını, ve vizelendirilmediğini de iddia etti.
ÜLKENİN 25 YILI İPOTEK EDİLECEK”
Serdar Denktaş, “Devlet bütçesinin kamu maliyesindeki giderleri karşılayabilmesi ve sadece 2012 yılının 13. maaşlarının ödenebilmesi pahasına, 100 milyon euro peşin para ile satışa çıkarılan Ercan havaalanı bu topluma ait en büyük kaynaktır. 2012 yılının 13. maaşları bu taze kaynakla belki ödenecektir ama ülkemizin gelecek 25 yılı tam anlamıyla ipotek edilecektir” diye konuştu.
Ercan Havaalanının özelleştirilmesi ve gerçek sahibi olan halkın elinden alınmasının ekonomik açıdan olduğu kadar stratejik olarak da büyük bir hata olduğunu dile getiren Serdar Denktaş, söyle konuştu:
“KKTC halkının elinde kalan sınırlı sayıda kaynağın bu şekilde satışa çıkarılması, bu toplumun varlıklarının gasp edilmesi anlamına gelmektedir. KTHY’nın ortadan kaldırılması ile birlikte sadece iş imkanı kaybı olmamıştır. Aynı zamanda KTHY ile birlikte içimizden bizi bu ülkeye fark etmeden bağlayan bir parça kopartılmıştır..Bu hareket şimdi Ercan, Telekomünikasyon, Elektrik Kurumu, Mağusa Limanı, Monarga yolu gibi turistik ve nostaljik yollarımız derken devam ettirilecek ve neticede vatan bellediğimiz bu topraklara bizi bağlı tutacak hiçbir şey bırakılmayacaktır”.
“ERCAN ÖZERK VE DAHA KARLI BİR YAPIYA DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR”
Ercan havaalanının şu hali ile bile kar eden bir kurum olduğunu da ifade eden Serdar Denktaş, doğru, profesyonel ve özerk bir yapıda, hizmetlerin tamamı yerli yatırımcılara kiralanarak ya da devredilerek Ercan’ın çok daha karlı, devlet kontrolünde ve yerli iş adamına kaynak sağlayabilen bir yapıya dönüşebileceğini anlattı.
Ercan havaalanının bugünkü yıllık toplam cirosunun 30 milyon Euro olduğunu dile getiren Denktaş, “UBP hükümeti havaalanını, 100 milyon euro peşin ve 250 milyon Euro 25 yılda taksitle ödenmek üzere 1 Milyar 725 milyon TL’ye satışa çıkartmıştır. Bu elinde parası olan için fıstık parasıdır” dedi.
“500 İŞSİZ, KKTC VATANDAŞLARINI İSTİHDAM ETME ZORUNLULUĞU YOK”
Özelleştirme sonrasında en az 500 kişinin işsiz kalacağına da dikkat çeken Denktaş, ihale şartnamesinde kazanacak şirkete 150 kişilik güvenlik istihdamı yapma zorunluluğu getirildiğini ancak bu personelin KKTC vatandaşları içerisinden alınması zorunluluğu talep edilmediğini, ihaleyi kazanacak olan şirketin çeşitli gerekçelerle personelini yurt dışından temin etme hakkına sahip olduğunu söyledi.
Hükümeti, hiçbir “swot (kar-zarar) analizi” yapmaksızın ihaleye çıkmakla suçlayan Denktaş, mevcut hükümetin sonra yönetime gelecek hükümetlerin elini ayağını bağlama hakkına sahip olmadığının da altını çizdi.
İyi bir yönetimle bu tesiste çok daha fazla kişi ekmek kapısı da bulabileceğini ifade eden Denktaş, “Bu mevcut hükümetin başarabileceği bir şey değildir. Ancak gelecek hükümetlerin bu ülkenin sorunlarını çözme adına elinde bulunan en büyük nimetlerden bir olan Ercan havaalanının şimdi elden çıkartılması, gelecekte yapılabilecekleri de ortadan kaldırmaya yönelik bir çaba olarak kabul edilmektedir” diye konuştu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Seracılar Birliği'nden Bakan Amcaoğlu'na Teşekkür Ziyareti
 
Bu listeye giren yandı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Seracılar Birliği'nden Bakan Amcaoğlu'na Teşekkür Ziyareti
Seracılar Birliği, Bakanlar Kurulu’nun seracılara yönelik kararları ve ...
Plastik ve Estetik Cerrahi Derneği’nin 10’uncu Ulusal Kongresi Başladı
Kuzey Kıbrıs Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’nin ...
UBP’de İlçe Kongreleri Heyecanı Hafta Sonu Devam Edecek
İktidardaki Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) 21 Ekim'de gerçekleştirilecek ...
TDP Genel Başkanı Çakıcı: Sn. Küçük Erken Seçimden Korkuyor
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, “Seçime ...
 
 
Kamu- Sen'den Muhalefete Mektup
Kamu- Sen muhalefette bulunan üç partinin başkanlarına ülkedeki son gelişmeleri ...
Bakanlar Kurulu'ndan Yerli Ürünlerin İhracatını Teşvik Edici Kararlar
Bakanlar Kurulu Sözcüsü, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, ...
Emekli Polisler Derneği Yönetim Kurulu'ndan Zaim'e Ziyaret
KKTC Emekli Polisler Derneği Yönetim Kurulu, Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim’i ziyaret etti.
Bakanlar Kurulu Toplandı
Başbakan İrsen Küçük, talebi üzerine bugün toplanan BRTK Yönetim Kurulu’nun, ...
 
 
İsmet Kotak Birinci Ölüm Yıldönümünde Anıldı
Merhum politikacı, gazeteci, yazar, kooperatifçi, yatırımcı, BRTK eski ...
Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’ndan Sürpriz Karar
Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS), 15 Eylül Cumartesi günü yapacağını ...
Gazimağusa Belediye Başkanı Kayalp, MTG Heyetini Kabul Etti
Mağusa Türk Gücü (MTG) Spor Kulübü’nün yeni başkan ve yöneticileri ilk ...
UBP’ye, CTP ve DP’i Belediye Meclis Üyeleri’nden Katılım
Vadili Belediyesi Meclis Üyelerinden CTP’li Ömer Somuncu ile DP’li Orhan ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
UBP Milletvekili   Oğuzhan Hasipoğlu,: Karar Bizi Yolumuzdan Döndüremez

UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu,: Karar Bizi Yolumuzdan Döndüremez

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Avrupa Birliği Değişime Gebe
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya