Antalya Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yükümlülerin eğitimi ve iyileştirilmesi
amacıyla yürütülen bireysel görüşme, grup çalışması ve seminer faaliyetlerini destekleyici nitelikte hobi edindirme ve mesleki eğitim kursları düzenlenmektedir. “Dekoratif Mum Yapımı Kursu” ve yapılan diğer hobi faaliyetlerinin insan psikolojisini iyileştirici etkisinden, tekrar suç işlemesine önlenmesine katkısından, sosyal hayata aktif katılım ile sosyalleştirici etkisinden, stresi ve öfkeyi azaltıcı özelliğinden faydalanılarak yükümlülerin topluma kazandırılması amaçlandırılıyor.
Kurs gönüllü eğiticiler tarafından ücretsiz olarak sosyal sorumluluk kapsamında veriliyor..
Kursa katılan yükümlülere dökme mumdan süs ve hediyelik eşya yapımı öğretilerek para
kazanabilecekleri ve boş zamanlarını değerlendirebilecekleri beceriler kazanıyor.
. Evde de yapılabilmesi, fazla maliyet gerektirmemesi, satış ve pazarlamasının kolay olması, istenilen şekilde dekoratif bir model yaratılabilmesi ve yükümlülerin kolay kazanç sağlayabilmesi gibi avantajlara nedeniyle “Dekoratif Mum Yapımı Kursu” açılmış ve yükümlüler tarafından tercih ediliyor.
. Kursu başarıyla tamamlayan yükümlüler ürettikleri ürünlerden elde edecekleri ekonomik gelir ile de kendilerinin ve ailelerinin geçimini sağlayarak kendisine suça iten nedenlerden uzak durmaları sağlanıyor.
. Kurs süresince yükümlüler tarafından ev ve işyerinde kullanılmak üzere dekorotif amaçlı
ürünler üretiliyor. Bu ürünler çocuk ve yetişkinlere uygun olarak tasarlanmış, cam bardaklı dekoratif mumlar, süs figürleri, akvaryum gibi özel günler için tasarlanmış hediyelik ürünler..
Dekoratif Mum Yapımı için gerekli olan hammadde, mum boyası, mum kokusu, mum kalıbı ve diğer yardımcı malzemeler Galeri Kristal ve Erdoğan Ticaret ile gönüllü eğiticiler işbirliğinde temin edilmiyor.
. Antalya Denetimli Müdürlüğü’nün hız kesmeden devam devam eden ve sürekli hale getirilen mesleki eğitim ve hobi kazandırma faaliyetleri; Halk Eğitim Merkezleri, Belediyeler, Milli Eğitim İl ve lçe Müdürlükleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezleri, gönüllü kişiler ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde gerçekleştirilmekte.
Yapılan işbirliği kapsamında son dönemde; Aşçı Yardımcılığı, Boyacılık, Takı Tasarımı, Kumaş Boyama, Yağlı Boya, Taş Boya, Alçı Rölyef, Kat Hizmetleri, Okuma-Yazma, İşaret Dili, Ağaç Budama, Kesme Çiçek Yetiştiriciliği gibi mesleki eğitim kursları ile Bağlama, Muaythai, Satranç, Dart ve Resim vb. hobi kursları açılarak hükümlülerin boş
zamanlarını değerlendirebilecekleri beceriler kazandırılmakta.