Derya Can'dan 3. Dünya Rekoru
|
 |
|
|
Milli Sporcu Derya Can, Antalya’nın Kaş ilçesinde ‘Değişken ağırlıklı paletsiz dalış’ta 90.2 metreye inerek, yine kendisine ait olan 71 metrelik dünya rekorunu kırdı. |
 |
|
 |
20 Temmuz 2014 Pazar - 15:26 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
İzmir Karaburun ve Antalya'nın Kaş ilçelerinde 3 ay süreyle rekor için aralıksız antrenman yapan ODTÜ Spor Kulübü üyesi milli sporcu Derya Can, Arnica Sponsorluğunda Antalya'nın Kaş ilçesi Çukurbağ Yarımadası İnceboğaz açıklarında 'değişken ağırlıklı paletsiz dalış' dalında kendisine ait olan 71 metrelik derecesini 90 metreye çıkararak bir dünya rekoruna daha imza attı.
SPONSOR DALGIÇ OLUNCA
Kaş'ın İnceboğaz açıklarındaki rekor dalışı, Dünya Sualtı Federasyonu hakemlerinden Rus İgor Orel, Hırvat Neven Lukas ve Sualtı Sporları Federasyonu Serbest Dalış Teknik Kurul Başkanı Levent Ucuzal gözetiminde yapıldı. Derya Can'a ise sponsoru Arnica Küçük Ev Aletleri'nin Yönetim Kurulu Başkanı su altı sporcusu dalgıç Serhan Akın'ın yanı sıra bağlı olduğu ODTU SAS Kulübü'nden 25 kişilik ekip ve basın yayın organlarından medya mensubu eşlik etti.
REKOR 2 BUÇUK DAKİKADA GELDİ
Derya Can, rekor denemesinin yapılacağı koyda Sabah erken saatte, dalış öncesi ısınma ve esneme hareketleriyle dalışa hazırlık yaptı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ilk yardım ekiplerinin hazır olduğu dalış, saat 09: 15'te gözetmenler eşliğinde başladı. 1.09 dakikada 90.2 metreye derinliğe dalan milli sporcu Can 1.10 dakikada su yüzüne çıkarak toplam 2.29 dakikada üçüncü rekorunu kırmış oldu. Zaferini denizde ODTÜ-SAS Klübünün sporcuları ve yine kendisi gibi dalgıç olan eşi ile birlikte Türk bayrağı açarak kutlayan Derya Can, dalış sonrası duygularını, "Sporcunun en üst seviyesi bu. Sporcunun çalışmasının karşılığını alması çok güzel bir duygu. Spor hayatımın üçüncü dünya rekoru bu. Daha önceki rekorum 71 metre idi. Şimdi 90 metreye yükselttim. Çok mutluyum. Ülkemize hayırlı Uğurlu olsun" şeklinde ifade etti. Eşi Tanju Göçen ise eşini kutladıktan sonra denizin içinde, "Ben ondan çok heyecanlıydım. Onu yukarıda beklerken panik içinde olmama rağmen belli etmemeye çalıştım. Destek veren herkese teşekkür ederim" diyerek duygularını dile getirdi.
SOMA ŞEHİTLERİNİ VE FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARI UNUTMADIM
Rekorun ardından basın mensuplarının karşısına çıkan Derya Can, çok mutlu olduğunu ve çok çalıştığını yineleyerek geçen sene 71 metreye olan rekorunu bu sene 19 metre geliştirip 90 metreye daldığını ifade etti. "Aslında rekorlar birer ikişer kırılır" diyen Can, "Ama bu kez kendi rekorumu 19 metre fark ile kırdım. Bunun nedeni derinliğe adapte oluşumdu. Geçen sene hiç derinlik antrenmanı daha önceki yıllarda yapmadığımdan dolayı daha zor adapte olmuştum. Bu sene bir aylık çalışma ile kendi rekorumu 19 metre geliştirdim" diye konuştu. Can sözlerini şöyle tamamladı:
"Performans açısından en üst seviyedeyim. Çok mutluyum, rekoru kırdığım için. Bir sporcunun herhalde en üst seviyesi bu. Kaş dünyanın en güzide yerlerinden bir tanesi. Denizinin temizliği açısından, su altı canlılığı açısından, dalış sporu açısından çok iyi bir yer. Çünkü akıntı yok. Görüş çok iyi. Bu anlamda biz bütün dalıcılar Kaş'ı tercih ediyoruz. Rekorumu su altına gönül vermiş, kulübüm olan ODTÜ SAS'ın kurucularından Gökhan Türe'ye ithaf ediyorum. Ayrıca Soma şehitlerini ve Filistin'de ölen çocukları da unutmadığımı belirtmek istiyorum."
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Girne Koleji Trabzon'a Görkemli Açılış
Süper Lig'de şampiyon Galatasarayı kutluyoruz
Belarus'lu Anna Miadzvedzeva kemanıyla büyülüyor
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü
Antalya çiçeklerle açık hava galerisine döndü
Tatar: “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği, statükoyu sürdürme senaryolarına boyun eğmez”
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başladı
1. Uluslararası Türkiye Türkçesi Öğretimi Sempozyumu GAÜ'de Gerçekleşiyor
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|