Devesi baygınlık geçirdiğinde ayıltmak için deniz suyu kullandığını belirten Halil Ünlü, "Bu sıcaklarda deve bile zor anlar yaşıyor. Deve bayıltan sıcaklar bu olsa gerek. Sıcağa dayanıklı develerimizi ayıltmak için deniz suyu ile ara ara yıkıyoruz" dedi.
Sabah saat 08.00'den akşam saat 20.00'ye kadar sıcak kum üzerinde dolaşarak emeğinin karşılığını almaya çalışan Ünlü, "Deve bizim geçim kaynağımız oldu. Sıcaklar bizi olduğu kadar develerimizi de etkiliyor" diye konuştu. Atakent sahillerinde 12 yıldır devesi ile turizme katkı sağlayan deveci Halil Ünlü, deveciliğin giderek önemini kaybettiğine dikkat çekti.
12 yıldır geçimini yazları sahilde deve sırtında turist gezdirerek sağlayan Halil Ünlü, "Devenin günlük yem maliyeti 20 TL. Günde 30 ile 50 TL arasında kazanıyorum. Daha önce 3- 4 tane deveci varken şu an sadece ben devecilikle uğraşıyorum. Devenin bakımının zorluğu deveciliğin bölgemizde giderek azalmasına sebep oldu" dedi.
Yerli ve yabancı turistler, deve sırtında sahili gezmek için 3- 5 TL arasında ücret ödüyor.
Öte yandan Mersin'in Silifke İlçesinde mevsim normalleri üzerinde seyreden ve zaman zaman 50 dereceyi bulan sıcaklardan bunalan vatandaşlar denize akın etti. Bazıları da yat turlarıyla köpük partileri eşliğinde güzel bir gün geçirmenin keyfini yaşadı.
Tarihle denizin iç içe olduğu Taşucu beldesinde de son yıllarda artan yat turları, bölge halkı kadar yurt içi ve yurt dışından gelen turistlerin de ilgisini çekiyor. Taşucu beldesinde turizm işletmelerinin günübirlik düzenlediği turlara katılanlar, farklı koylarda denizin tadını çıkarırken Holmi Harabeleri, Liman Kalesi, Dana Adası gibi tarihi yerleri görme fırsatı buluyor.