Başkanlık, bu nedenle de kredi kartı ile satış yaparken, altın bedelinin satıcının hesabına aynı gün geçmesi gerektiğini aksi halde caiz olmadığını bildirdi. Başkanlığın "Kredi kartı ile altın satışı caiz midir?" sorusuna verdiği yanıtta şunlar kaydedildi: "Altın, gümüş, döviz, lira gibi para cinsinden olan şeylerin birbirleriyle değiştirilmesine sarf denir.
"PEŞİN ÖDEMEK GEREKİR"
Sarf akdinde bedellerin peşin olması gerekir. Aksi takdirde yani, bedellerden birinin veresiye olması halinde yapılan işlem faize (nesie ribasına) dönüşür.
"KREDİ KARTI İLE ALTIN ALMAK CAİZ DEĞİL"
Buna göre altının, vade farkı uygulanmasa bile veresiye olarak satılması faiz olacağından caiz değildir. Altının kredi kartıyla satışı konusunda farklı görüşler ileri sürülebilir. Kart sahibi olan kurumun (bankanın), kredi kartı ile yapılan satıştan doğan borcu, anında peşin olarak kuyumcunun hesabına yatırması halinde, yapılan alış-verişin sahih olacağı, dolayısıyla burada nesie (veresiye) ribasının söz konusu olmayacağı söylenebilir. Altın bedelinin anında satıcının hesabına geçilmeyip daha sonra ödenmesi durumunda yukarda belirtilen, sarf akdi şartına riayet edilmediği ve altının para ile veresiye satışı söz konusu olduğu için caiz olmaz."