Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   10/20 °C
 
 
    Dünyaca Ünlü Siber Güvenlik Şampiyonu Hacker Devran Karaçay'dan Altın Tavsiyeler  
 
    KKTC'de Volkan Gazetesi 25. Yılında Milli Çizgisiyle Yola Devam Edecek  
 
    Prof.Dr. Ata Atun Yazdı :ABD’nin Kıbrıs Planı  
 
    KKTC'li Bakan Hasipoğlu'dan Erdoğan ve Aliyev'e teşekkür  
Dünyaca Ünlü Siber Güvenlik Şampiyonu Hacker Devran Karaçay'dan Altın Tavsiyeler
Dünyaca Ünlü Siber Güvenlik Şampiyonu Hacker Devran Karaçay dan  Altın Tavsiyeler
 
Türkiye Siber Güvenlik Şampiyonu Dünyaca Ünlü Hacker Devran Karaçay Çağımızın en önemli korkusu Hacklenmek ile ilgili Byturco Medya okuyucularına altın tavsiyelerde bulundu..
 
13 Aralık 2025 Cumartesi - 21:48

BYTURCO MEDYA HABER MERKEZİ /ÖZEL  



Türkiye Siber Güvenlik Şampiyonu Devran Karaçay’dan Byturco Medya Okuyucularına Altın Tavsiyeler

İnternet kullanıcı sayısının hızla arttığı, milyarlarca insanın sosyal medya ve dijital platformlarda aktif olduğu günümüzde hacklenme korkusu, çağımızın en büyük dijital tehditlerinden biri hâline geldi. Kişisel verilerin ele geçirilmesi, sosyal medya hesaplarının çalınması ve finansal kayıplar, kullanıcıları her geçen gün daha fazla endişelendiriyor.

Sosyal medyada ve internet dünyasında güvenliğini kaybetmekten korkan kullanıcılar için, Türkiye Siber Güvenlik Şampiyonu ve dünyaca tanınan hacker Devran Karaçay, Byturco Medya okuyucularına özel altın değerinde siber güvenlik tavsiyeleri verdi.

KKTC’den Önemli Açıklamalar

Yaşamını çalışmaları dolayısıyla dünyanın birçok ülkesinde sürdüren, holdingler, bankalar ve e-ticaret şirketleri için siber güvenlik taramaları gerçekleştiren, aynı zamanda uluslararası seminerler veren şampiyon uzman Devran Karaçay, KKTC’de Byturco Medya Haber Merkezi’ne yaptığı açıklamalarda, hacklenmenin artık sadece teknik değil, davranışsal bir sorun olduğuna dikkat çekti.

İŞTE DEVRAN KARAÇAY’DAN ALTIN TAVSİYELER

1️⃣ “Hacklenmek için aptal olman gerekmez, normal olman yeterlidir.” Çoğu siber saldırı ileri seviye yazılımlar üzerinden değil, insanların otomatikleşmiş alışkanlıkları ve farkında olmadan yaptığı hatalar üzerinden gerçekleşir.

2️⃣ “Güçlü şifre değil, doğru alışkanlık seni korur.” En karmaşık şifre bile aynı yerde kullanılıyorsa, bir yere yazıldıysa ya da başkasına söylendiyse artık güvenlik değil, sadece bir süs eşyasıdır.

3️⃣ “Saldırgan senden zeki olmak zorunda değil, senden sabırlı olması yeterlidir.” Hacker bekler, sen yorulursun ve acele edersin; tek bir yanlış tıklama her şeyin sonu olabilir.

4️⃣ “Güncelleme yapmak angarya değil, hayatta kalma refleksidir.” “Sonra yaparım” dediğin her güncelleme, saldırganların zaten bildiği bir güvenlik açığını bilinçli olarak açık bırakmaktır.

5️⃣ “Kendine sor: Bu bilgi gerçekten bende mi olmalı?” En güvenli sistem, az veri tutan, gereksiz yetki vermeyen ve her şeyi kaydetmeyen sistemdir; bilgi arttıkça risk de artar.

6️⃣ “Antivirüs seni değil, vicdanını rahatlatır.” Gerçek güvenlik ne indirdiğini bilmek, nereden tıkladığını görmek ve hangi uygulamaya hangi yetkiyi verdiğini hatırlamakla sağlanır; programlar değil farkındalık korur.

7️⃣ “Sosyal medya, saldırganın ücretsiz keşif aracıdır.” Doğum tarihin, evcil hayvanın, okulun ve gittiğin yerler anı değil, saldırganlar için açık birer saldırı vektörüdür.

8️⃣ “En pahalı sistemler, en ucuz hatalar yüzünden düşer.” Milyon dolarlık altyapılar tek bir mail, tek bir USB ya da tek bir dikkatsizlik yüzünden saniyeler içinde çökebilir.

9️⃣ “Yetki vermek, anahtar vermektir.” Bir uygulamaya verdiğin kamera, mikrofon, rehber veya dosya erişimi geri dönüşü olmayan bir güven anlaşmasıdır.

🔟 “Gerçek siber güvenlik paranoyaklıktır — ama haklı bir paranoya.” Her maili, her linki ve her ücretsiz dosyayı sorgulamak, dijital dünyada hayatta kalmanın yakıtıdır.

YUSUF DEVRAN KARAÇAY KİMDİR?

Yusuf Devran Karaçay, Türkiye’de siber güvenlik, yapay zekâ ve hack kültürü alanlarında tanınan bir siber güvenlik uzmanıdır. Genç yaşına rağmen gerçekleştirdiği yüksek profilli siber operasyonlar, akademik başarıları ve ulusal dereceleriyle hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda adından söz ettirmiştir.

🎓 Eğitim ve Akademik Başarılar

Karaçay, lise eğitimini siber güvenlik alanında tamamlamış, ardından Bilişim Güvenliği Teknolojileri bölümünde üniversite eğitimine başlamıştır.
2023 yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından “Yılın En İyi Siber Güvenlik Uzmanı” ödülüne layık görülmüştür.
Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından düzenlenen Siber Zekâ Yarışması’nda Türkiye Şampiyonu olmuştur.

💻 Gerçekleştirilen Siber Operasyonlar
🔴 Charlie Hebdo Operasyonu

2023 yılında Fransa merkezli mizah dergisi Charlie Hebdo’nun resmî web sitesi hacklenmiş, siteye Türk bayrağı, Osmanlı marşı ve politik mesajlar yerleştirilmiş; olay ulusal ve uluslararası basında geniş yankı uyandırmıştır.

🌐 Anonymous ve Uluslararası Operasyonlar

Devran Karaçay, Anonymous altyapılarına yönelik siber operasyonlar gerçekleştirmiş, Azerbaycan’a destek amacıyla çeşitli uluslararası hedeflere yönelik eylemler yürütmüştür.

🇮🇱 İsrail Devlet Sitesi Operasyonu

İsrail’e ait resmî bir devlet sitesinin ana sayfası kontrol altına alınarak Filistinli bir çocuğun görseli yerleştirilmiş ve politik mesaj içeren bir siber eylem gerçekleştirilmiştir.

📌 Genel Değerlendirme

Yusuf Devran Karaçay; siber güvenlik, hacktivizm, yapay zekâ destekli sistemler ve dijital egemenlik alanlarında aktif, sahada kendini kanıtlamış ve sonuç odaklı bir uzman olarak değerlendirilmektedir.

 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
KKTC'de Volkan Gazetesi 25. Yılında Milli Çizgisiyle Yola Devam Edecek
   
 
Etiketler :
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
KKTC'de Volkan Gazetesi 25. Yılında Milli Çizgisiyle Yola Devam Edecek
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde milliyetçi yayıncılığın güçlü temsilcilerinden ...
GAÜ Rektörü Prof. Dr. Serdar Yurtsever;Öğretmenler gününü Atatürkün Sözleriyle Kutladı
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Dr. Serdar Yurtsever; ...
KKTC İskele Polis Müdürü Gökay Karagil Polis Genel Müdür Yardımcısı Oldu
KKTC Pols genel müdürlüğü yardımcılığına İskele Polis Müdürü Gökay Karagil atandı
KKTC'de Kurucu Rektör Serhat Akpınar :GAÜ'nün Uluslararsı Başarısını Gururla Müjdeledi
KKTC'de GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı, aynı zamanda ...
 
 
GAÜ ve GAÜ Okullar Grubundan Dünya Çocuk Hakları İçin Destek Mesajı
‘Çocuk Haklarına Dair Sözleşme;nin kabulünü anmak amacıyla çocuklar için; ...
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Babam
KKTC Cumhuriyet Meclisi 1. Dönem Milletvekili Prof.Dr. Ata Atun çok özel ...
Prof.Dr. Ata Atun Yazdı :İki Devletli Çözümde KKTC'nin Garantörü Kim ?
KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı, Prof.Dr. Ata Atun gündeme dair özel ...
GAÜ Hukuk Fakültesi Yeni Öğretim Yılına Yeni Dekanı Prof.Dr.Çağlar Özel le Başlıyor
KKTC nin 40 Yıllık Köklü Üniversite eğitimi geçmişi olan on binlerce öğrencisi ...
 
 
GAÜ Rektör Yardımcılığı görevine, Prof. Dr. Ali Poyraz Gürson atandı
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektör Yardımcılığı görevine, Prof. ...
KKTC 'de Spor Yazarları ,KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nu Protesto ettier
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı ...
KKTC İçişleri Bakanı Oğuz: Gece Kulübü Tartışmalarına Açıklık Getirdi
KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, 20 yıldır yeni bir gece kulübü veya ...
KKTC Trafik denetimlerinde en çok işlenen suçlar sürat ve alkol
KKTC genelinde dün yapılan trafik denetimlerinde 350 sürücü rapor edildi. ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Dünyaca Ünlü Siber Güvenlik Şampiyonu Hacker Devran Karaçay'dan  Altın Tavsiyeler

Dünyaca Ünlü Siber Güvenlik Şampiyonu Hacker Devran Karaçay'dan Altın Tavsiyeler

  BYTURCO MEDYA'DAN HABERLER
 
  İnsanlığı Neden Öldürdünüz ?
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR
 
 
İnsanlığı Neden Öldürdünüz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD’nin Kıbrıs Planı
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
BYTURCO MEDYA'DAN HABERLER
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya