Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu, Adaptif Binicilik Terapisi'nin, at üstünde egzersiz sayesinde beden kaslarını çalıştırmayı hedef alan başarılı bir tedavi türü olan Hipoterapi tedavisinin ilk ayağı olduğunu söyledi.
Hipoterapinin, biyomekanik ve psikojenik olarak iki faktör aracılığı ile insana olumlu etki ettiğini belirten Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Psikologu Esra Yemez ise "Büyük, güçlü ve zarif hayvan engelli bireyi dinliyor ve komutları yerine getiriyor. İşte bu noktada çocuğa pozitif enerji ile rehabilitasyon sağlanmış oluyor" diye konuştu.
Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Fizyoterapisti Erdem Demir de hipoterapinin faydalarına değinerek şunları söyledi: "Kasların çevikliğinin artması, kendine güvenin artması, öğrenme ve dikkat toplamada ilerleme, hiperaktivitenin azalması, ilgisizlik halinden kurtulma, korku, saldırganlık, içine kapanık halinden kurtulması gibi olumlu faydaları var."
Hipoterapi tedavisinin benzersiz bir uygulama olduğunu dile getiren Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Çocuk Gelişim Uzmanı Aksen Uçaner ise şöyle konuştu: "Küçük binici aslında tedavi olduğunun farkına varmaz ve tedavi oyun haline gelir. Engelli çocukların iletişim çevresi genişler. Duygusal dikkatini kendi üzerinden at üzerine çevirerek 'Ben engelliyim. Herkes benimle ilgilenmek zorunda' yaklaşımını yıkar."