Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   29/41 °C
 
 
    Serkan Bayram ve Buğday Tanesi Çin'de Konuşuluyor  
 
    Başkan Uysal'dan KKTC Milletvekili Hasan Küçük'e Geçmiş Olsun Ziyareti  
 
    KKTC'yi Nemli ve Sıcak Hava Bunaltacak  
 
    Kemer , Korfbol Dünya Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapıyor  
Erdoğan Çorum'da En Büyük Projesini Açıkladı
Erdoğan Çorum da En Büyük Projesini Açıkladı
 
"En büyük projemiz ülkemizi yeni bir anayasa kavuşturmak. Seçimlerden hemen sonra. Bunun hazırlıklarına başlıyoruz"
 
19 Mayıs 2011 Perşembe - 09:43

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Abide Meydanı'nda Çorumlulara seslenen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP ve CHP'yi eleştirdi. Başbakan Erdoğan, "12 Haziran'da ustalık dönemi başlıyor. Bunu beraber başaracağız. Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkaracağız. 8.5 yıl önce ayaklarının üzerinde zor duran bir Türkiye vardı. Bugün dimdik, sapasağlam gururla, onurlu bir Türkiye var. Bugün dünyanın her ülkesinde mazlumlara mağdurlara el uzatan Türkiye var" diye konuştu.


İktidarı MHP ve CHP'nin yavrusu olarak nitelendirdiği DSP'den IMF'ye olan 23.5 milyar dolar borçla devraldıklarını açıklayan Erdoğan, "Sayın Bahçeli duy bunları; sen borçlandın biz ödedik ödedik, şuanda 5 milyar dolar borç var. 2013 Nisanına kadar bu borcu da ödeyip atacağız. Biz 3 yılı aşkın zamandır IMF ile anlaşma yapmıyoruz. Çünkü biz bize yetiyoruz. MHP ne yaptı, paramızı pul yaptı. Akşam yattılar, sabah kalktılar paramızın yanına bir sıfır attılar. Bir sıfır, sıfır altı tane sıfır koydular. Biz eskiden delikli kuruşla tuvalete giderdik. Ama öyle bir hal oldu ki 1 milyon lira tuvalete gider hale geldik. '6 sıfırı atacağız' dedik, 'atamazsınız' dediler. Dediler 'atarsanız enflasyon patlar'. Enflasyon patlamadı, çatladı. Yüzde 30'du, şimdi yüzde 4'te. Biz bir şey söylüyorsak onların düşünmesi lazım. Çünkü ayağı yere basarak konuşuyoruz" ifadelerini kullandı.


Konuşmasında MHP'nin milliyetçi söylemlerini de atıfta bulunan Erdoğan, "MHP, 'milliyetçiyiz' diyor değil mi? Peki milli paranı niçin pul yaptın? Merkez Bankası'nın kasasında 27.5 milyar dolar vardı. Bu Türkiye'ye yakışır mı, bunun yarıdan fazlası Avrupalı işçi kardeşlerimizin dövizi idi. Şimdi kaç lira var, 95 milyar dolar. Hey gidi Bahçeli hey, bunu nasıl görmezlikten gelirsin? Sen 21 bankayı batırdın, sonra bunun parasını millete ödettin. 40 milyar dolar halkıma ödettin. Milletin cebinden çıktı.
Bunlara 12 Haziran'da dersini verecek miyiz? 'Asgari ücreti 825 lira yapacağız' diyorsun. Senin 825 liranda bereket olmaz. Onu yaptığın gün faizler tekrar yüzde 30-50 ye çıkar, enflasyon yükselir. Neden anlamazsın o işten. Sayın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu eğer dürüst siyaset yapıyorsanız, sizin dönemizde asgari ücretle kaç yumurta, süt, pirinç, çay alınıyordu bugün ne kadar alınıyor? Bugün daha az alınıyorsa, ben bu görevi bırakırım. Ama bugün daha az alınıyorsa, siz meydanlardan çekilmeye var mısınız?. Bunlar
çekilemezler. Bunların iktidar olma gibi niyeti yok. Bunlar muhalefete alışmışlar. Muhalefetin de dürüst olanını yapmıyorlar. İşleri güçleri yapılanı bozmak" diye konuştu.


"Çorum'dan milliyetçi geçinen aslında milliyetçilikten geçinenlere soruyorum; bu ülke için ne yaptınız, hangi hizmeti ürettiniz" diye soran Erdoğan, "3.5 yıl iktidarda kaldınız, ne eseriniz var. Millet 5 yıl süre tanıdı, 3.5 yılda kaçtılar. Battılar, bittiler, yürütemediler, erken seçim kararı aldılar. Şimdi 2023'ten söz ediyorlar, niye bize özendiler. 3.5 yıl zor duranlar 2023'ü düşünebilir mi? Sivas'ın doğusunda iziniz var mı? Ah benim MHP'li kardeşlerim, iki elinizi başınızın arasına alıp düşünün.


Futbol takımı tutar gibi parti tutmayın. Bu başka iş, o başka iş. Burada milletin kaderi, Türkiye'nin kaderi var. Gavur Dağının ötesi vatan toprağı değil mi? Oradakiler millet, bizim millet değil mi.? Milliyetçilik slogan atmak, el işaretleri yapmak değil; milliyetçilik hizmet üretmek, millete hizmetkar olmaktır. 2007'de milletimiz MHP bir kez daha meclise gönderdi. 4 yıldır MHP şu mecliste ne yaptı? Hangi sorunlara çözüm üretti. Hakaret, iftira ve başka bir şey duydunuz mu, bu mu milliyetçilik? Ama biz Türkiye'nin her yerindeyiz. Ana muhalefete bakıyorsun kumsallarda oynuyor, deniz kenarında. Bir diğerine bakıyorsun etnisite, oralarda dolaşıyor. Birisi bir başka milliyetçilik yapıyor. Bunlar etnik unsurlardan oy alma derdinde. Biz 780 bin kilometrekare için hizmet üretiyoruz. PKK terör örgütü ve BDP, MHP'yi savunuyor. Bu nasıl muhabbet. Bu muhabbeti MHP'ye gönül verenlere nasıl açıklayacaksınız? AK Parti karşıtlığı bu kadar mı gözünü döndürdü" ifadelerini kullandı.


Ankara'da bir CHP'li belediyenin bir parka Ali Çetinkaya adı vermesini de eleştiren Erdoğan, "Ali Çetinkaya ismini biliyor munuz? Lakabıyla söylüyorum; Kel Ali, Cellat Ali. İskilipli Atıf Hoca'mızın idamına karar veren hakim. Bu Ali Çetinkaya nerden çıktı? Ankara'daki CHP'li belediye, 3 Mayıs 2011'de karar aldı. İskilipli Atıf Hocamızın hakiminin ismini bir parka verdi. AK Parti'li meclis üyelerinin itirazlarına rağmen adeta İskilip'le, adeta Çorum'la, adeta Türkiye ile alay edercesine bunu yaptılar.


Sayın Kılıçdaroğlu hani sen bu milletin değerlerine saygılıydın. Mevlana diyorsun, Kutlu Doğum Haftası diyorsun. Kameraların önünde, türbelerin önünde dua ediyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bunların genlerinde bozmak engellemek var.CHP, 1970'lerde değil, 1930'larda köprüye karşı çıkan parti. Şimdide 3. köprüye karşı çıktı. Hangi yüzle buralardan geçiyorsunuz. Siirt gidiyor, türbede dua ediyor. Sonra kürsüye çıkıyor, -statükonun Allah'ı Ankara'dadır- diyor. Allah, zamandan ve mekandan münezzehtir.


Rabbimizin yüce zatına hakaret ediyor. Bir CHP'li belediye başkanı çıkıyor, başörtüsünü rahibeye benzeten afiş asıyor. Sen kimi kandırıyorsun? Milleti neden aptal yerine koyuyorsun? Ya olduğun gibi görün yada göründüğü gibi ol" dedi.


CHP liderini eleştirmeye devam eden Başbakan Erdoğan, "1992'de emekli siyasetçi vardı. Kendisi Başbakan, Bay Kemal de onun SGK Genel Müdürü. Biri ülkeyi batırdı. Diğeri SGK'yı batırdı. Şimdi çetelere can suyu vermenin mücadelesi içindeler. Demokrasi mücadelemizde yanımızda mısınız? Çetelerle mücadelede yanımızda mısınız? İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün. Yaptıklarımız bizi anlatmaya yetiyor. Diğerlerinin yaptığı yok ki. Sadece kuru sıkı atıyorlar. 'Nasıl olsa AK Parti iktidarı devletin kasasını doldurdu,
biz gelirsek orayı boşaltırız' diyorlar. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Yaptıklarımız bizi anlatmaya yetiyor. Sağlıkta istediğiniz hastaneye gidiyorsunuz, ayrım yok. Memur devlete, işçi SSK'ya, zengin özel hastaneye giderdi.

İlaç istediğiniz eczaneden alıyorsunuz. Bu Bay Kemal var ya 90'lı yıllarda SGK Genel Müdürlüğü yaptı. Anamızı ağlattı anamızı. Doktor kuyruğunda beklerdik. Doktor bizi muayeneye çağırırdı. Az mı çileler çektik bay Kemal; Sen önce bunların hesabını ver. Bunlar CHP'li kardeşlerimize anlatalım. Bunu anlatın sadece yeter. SGK batmaya başladı bunun döneminde. Ecevit'e gitti milletvekili yap diye, o 'başarısızsın' dedi veto etti. Milletimizin karşısına somut projelerle çıkıyoruz. En büyük projemiz ülkemizi yeni bir anayasa kavuşturmak. Seçimlerden hemen sonra. Bunun hazırlıklarına başlıyoruz. Mevcut anayasa ne kadar tadil edersek edelim Türkiye'ye uymuyor. Dar geliyor. Sizden alacağımız yetki ile özgürleştirici, bütünleştirici yeni bir Anayasa yapıp ülkemize kazandırmak" diye konuştu

 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Arı, İki Kardeşi Öldürdü
 
ABD, Esad'a Yaptırım Uygulayacak
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Arı, İki Kardeşi Öldürdü
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde, kovanlardan çıkan arıların soktuğu iki kardeş hayatını kaybetti.
Milli Mücadele Meşalesi 19 Mayıs 1919'da Ateşlendi
Bugün Atatürk'ün Samsun'a çıktığı ve Anadolu'da yeni Türk Devleti'nin ...
Bakan Çağlayan'a Tokat
Seçim çalışmaları için Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan Devlet Bakanı ...
Bakan Yazıcı Adına Mail Atan Kişi Yakalandı
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı adına ÖSYM Başkanı Ali Demir'e mail attığı ...
 
 
Burdur'da Toprak Kayması : 1 Ölü
Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Karaman ilçesi Kılçan köyünde faaliyet ...
Erdoğan’dan Kaset Değerlendirmesi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP'deki kaset iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
MHP'li Ekici'den Kaset Açıklaması
İnternette yayımlanan iddialarla ilgili konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ...
Erdoğan'dan Kepenk Eleştirisi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin Diyarbakır'da seçim bürosunun kepenklerini ...
 
 
Kayseri Yapı Teknolojileri Fuarı Yarın Açılıyor
19-22 Mayıs 2011 de 10. su gerçekleştirilecek olan “Kayseri Yapı Teknolojileri ...
MHP Lideri 11 Yıl Sonra Diyarbakır'a Gidiyor
Başbakan Erdoğan’ın, "Gavurdağı’nın ötesine geçemiyor" diyerek eleştirdiği ...
Ankara'da Pilot Yetiştiren Üniversite
Bölgesinde tek ''hava ve uzay üniversitesi''ni kuran Türkiye, artık pilotları ...
Özdemir İçin İddianame Hazır
Kayseri'deki "ihaleye fesat karıştırma" iddialarına ilişkin soruşturmada, ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Serkan Bayram ve Buğday Tanesi  Çin'de Konuşuluyor

Serkan Bayram ve Buğday Tanesi Çin'de Konuşuluyor

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Avrupa Birliği Değişime Gebe
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya