| Erdoğan Uyardı
|
 |
|
|
|
| Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, faiz lobisinin Türkiye'ye karşı atağa geçtiğini belirterek, ''Faiz lobisine karşı gerekli köşeli sert çıkışları yapacağız. Biz faiz lobisini bu kadar rahat çalıştırmayız'' dedi.
|
 |
|
|
 |
| 11 Ocak 2012 Çarşamba - 14:17 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
|
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, faiz lobisine geçit vermeyeceklerini belirtti. Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Başbakanlık Basın Merkezi'ni ziyaret eden Erdoğan, "Bizim bu yıl cari açıkta sıkıntılarımız vardı malum daha sonra cari açık tabii düzene girdi. Ama şu anda faiz lobisinin atağı var. Faiz lobisine karşı gerekli köşeli sert çıkışları yapacağız. Çünkü biz faiz lobisini de bu kadar rahat çalıştıramayız" dedi.
FAİZ İNERSE ENFLASYON DÜŞER
Erdoğan, faiz lobisinin acımasızca çalışması durumunda tüketici durumundaki vatandaşların satın alma gücünün azalacağını, girişimcilerin ise yatırımını azaltmak durumunda kalacağını söyledi. Başbakan, şöyle konuştu: "Çünkü kredilerde görüldüğü gibi yüksek faizlerle krediler veriliyor. Politik faize bakıyorsunuz yüzde 5.8 gibi öbür tarafta piyasa faizleri yüzde 13, 14 civarında dolaşıyor. Yani makas çok açılmış vaziyette bunu kapatmamız lazım. Bunun için de tabii piyasa faizi ne kadar yüksek olursa enflasyon o kadar yüksek olur. Diğerlerini çok kaale almıyorum. Ama piyasa faizini ne kadar düşürürsek enflasyon da o kadar düşük olur. Piyasa faizi yüzde 14'lere çıkınca enflasyon da 10.45'e çıktı."
"Cebindeki para kadar harca"
Erdoğan, BDDK'nın kredi kartı borçlarının ödenmesinde tek limit uygulamasını da değerlendirdi. Erdoğan, "İmkânı olmadığı halde borçlanmak suretiyle sıkıntıya girip ondan sonra da 'kredi kartı mağduru oldum' diye bağıranlar ortaya çıkıyor. Cebindeki kadar harca kardeşim" diye konuştu.
3. köprü yolda kalmaz
İstanbul'a yapılacak 3. köprü ihalesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şöyle konuştu: "Beyefendiler daha fazla çalışalım diyorlar, ihale üzerinde süre istiyorlar. Yok 3 ay, yok 6 ay falan. Bazen de kendi aralarında anlaşıyorlar malum, ondan da kaynaklanmış olabilir. Üçüncü köprünün kesinlikle müşterisi vardır. Üçüncü köprü yolda kalmaz. En kötü ihtimalle üçüncü köprüyü biz milli bütçeyle yaparız; yani o gücümüz var."
İstanbul Ankara ayrımı yapmam
Bir gazetecinin "İstanbul'da daha mutlu görünüyorsunuz" değerlendirmesi üzerine de Erdoğan, "Yani mutluluktan öte doktorlarım da falan orada olduğu için hiç olmazsa hafta sonları onlarla beraber olmak durumundayım. Bir diğeri de tabii benim için artık İstanbul, Ankara böyle bir ayrım değil" dedi.
'HAKARA MAKARA' YAPARLAR
Başbakan Erdoğan, Twitter'a girip girmeyeceğine ilişkin bir soruya, “Hakara, makara yaparlar. Benim adıma başkaları giriyor zaten. Benim kendi resmi hesabım yok” yanıtını verdi. Erdoğan, yazılanlardan haberi olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, “Sevenlerimiz var tabii” dedi.
İşte bu ilginç diyaloğun duyulmasından sonra ise Twitter'da 'hakara makara' trend topic olurken, internet sözlüklerinde 'hakara makara' başlığı altında yüzlerce kişi yorum yaptı.
|
|
 |
|
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
| |

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
| |
 |
|
| |
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
|
 |
|
|
| GÜNÜN MANŞETLERİ |
Prof.Dr.Ata Atun Yazdı :Yeni Dünya Aranıyor
Mehmet Kesim Yazdı : Gençlerimiz İçin Sevgi, Saygı ve Vicdan Seferberliği Şart
İrem Kesim Yazdı : Hak mı Kazanır, Hakkaniyet mi?
KKTC'de Bütünsel Gelişim ve Pozitif Eğitim Kongresi Gün Sayıyor
Av. Hanif Pehlivanoğlu 50. Yılı Plaketlini Baro Başkanı Sefa Yılmaz’ın Elinden Aldı
Prof.Dr. Ata Atun Yazdı : Ortadoğu’da Yeni Stratejiler ve Oyuncular
GAÜ Teknik ve Hukuki Boyutlarıyla Savunma ve Uzay Sempozyumuna Ev Sahipliği Yaptı
Batı Akdeniz Kariyer ve İstihdam Fuarına Yoğun İlgi
İrem Kesim Yine İlgiyle Okunacak : Hakikat, Gücü Olanın Elinde midir?
Bu İşbirliğinde Sanat, Demansa Karşı Kalkan Olacak
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
| ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
| YAZARLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
|
 |
|
|
 |
| ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
|
 |
|
TWITTER'DA BYTURCO |
|
|
 |
 |
 |
| ANKET |
|
|
 |
|