Gazimağusa Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, sağlık Şubesi ekipleri, bir süreden beridir sivrisinekle mücadelede son derece önemli olan göletlerin ilaçlanması için çalışmalara yoğun bir şekilde devam ediyor.
Uzman ekiplerin kontrolünde sineklerin üremesi için uygun zemin oluşturan su birikintilerini biyolojik yaşama herhangi olumsuz etkisi olmayan ilaçlar kullanarak ilaçlıyor. Gazimağusa Belediyesi Sağlık Şubesi ekipleriyle uzman biyologların birlikte yürüttüğü çalışmalarda, ilaçlama planının belirlenmesi için saha çalışmaları da yapıldı. Atık Su Arıtma Tesisi, Çanakkale Göleti Çevresi ve sazlık alanlarda ilaçlanması gereken noktalara öncelik veriliyor.
Larvasit ilaçlamanın yanında ev içi jel ilaçlaması ve rogar ilaçlamasıyla da haşereye karşı genel mücadele de sürdürülüyor.
Arter: “Hem çevreye uyumlu hem etkili yöntemler kullanılıyor”
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, özellikle göletler ve sazlık alanlarda larva tespiti ve biyolojik dengenin durumuyla ilgili saha çalışması yapılarak, larvalarla mücadelede etkili sonuçlar almayı amaçladıklarını kaydederek uzman ekiplerin katılımıyla yapılan çalışmalarda ilaçlamaların sadece larvaları hedef aldığını belirtti.
Belediye Başkanı İsmail Arter, sıkıntısız bir yaz geçirmek için çalıştıklarını, doğal yaşam için tehdit oluşturmayan ve çevreyle uyumlu biyolojik ilaçlarla göletlerin her noktasının ilaçlandığını belirterek, bunların yanı sıra özellikle çevrede bulunan büyüklü küçüklü su birikintilerinin sinekle mücadeleyi önemli ölçüde etkilediğini vurguladı. Vatandaşlardan çevredeki su birikintilerine ya müdahale etmelerini ya da belediyeye bildirmelerinin önemli olduğunu ifade eden Arter, bir bardak durgun suda dahi binlerce sivrisineğin üreyebileceğini bu duruma karşı azami dikkat gösterilmesi çağrısında bulundu.