Kaymakam Muhittin Pamuk, yaptığı açıklamada; çiftçilerin verimli ürün elde edebilmeleri için söz konusu zararlıya karşı İlçe Tarım Müdürlüğü'nden gerekli bilgileri temin etmelerini istedi.
Domates güvesiyle mücadelede faydalı böceklerin etkili olduğunu ifade eden Pamuk, "Domates güvesi mücadelesinde kullanılacak ilaçların, il ve ilçe tarım müdürlüklerinde görevli elemanlarca yazılacak reçete ile bitki koruma ürünü satış bayilerinden alınması gerekir." dedi.
Öte yandan, konuyla ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Ülkemizdeki domates yetiştirilen alanlarda, son bir yılda yoğunluğu artan ve domates üretimini olumsuz yönde etkileyen, domates güvesi zararlısı, domatesin hem meyve hem de yeşil aksamına önemli ölçüde zarar vermektedir. Zararlı yumurtalarını domatesin yaprak, tomurcuk, meyve, sap ve gövdesine bırakır. Bir dişi yaşam sürecinde 120-260 adet yumurta bırakabilir. Bu yumurtadan çıkan tırtıl, bitkinin bu bölgelerinde galeriler açarak zarar yapar. Yaprakta açılan galeriler şeffaf boşluklar şeklinde oluşur ve daha sonra kahverengiye dönüşerek kurur. Meyvede açılan galerilere mikroorganizmaların yerleşmesiyle çürümeler meydana gelir."