Dernek ilaç kullanmak istemeyen gebe kadınların bu tür tedavilere yönelebileceğini söylüyor.
Ancak ciddi durumlarda mide bulantısını önleyen ilaçlar ve hastanede tedavi de gerekebilir.
Gebe kadınların yüzde 80'inde mide bulantısı ve kusma görülüyor.
Bu belirtiler gebeliğin ilk dört ayında kayboluyor.
Dernek bu şikayetlerin ciddiyetinin bazı durumlarda anlaşılmadığını da belirtti.
Bu amaçla farklı tedavi şekilleri öneren Doğum Uzmanları Derneği bunlar arasında tamamlayıcı terapileri de sayıyor.
Mide bulantısına karşı ilaçlar pek çok vakada işe yarıyor.
Ancak daha az ciddi durumlarda ilaç kullanmak istemeyen gebe kadınlar acupressure yöntemi olarak bilinen, bileklerine baskı yapan bir bileklik takarak da tedavi olabilirler.
Bir başka araştırmaya göre zencefilli yiyecekler, özellikle de zencefilli biskuviler rahatlama sağlayabilir.
İngiltere Ulusal Sağlık Servisi zencefilli ürünlerin ülke içinde tıbbi amaçla kullanılmasına izin verilmediğini ve bu tür ek ürünlerin güvenilir kaynaklardan alınması gerektiğini söyledi.
Buna rağmen şikayetlerinden kurtulamayan kadınların doğrudan tıbbi yardım alması gerektiği de belirtildi.
Ağır belirtileri olan gebeler hastaneye gitmeli
Öte yandan Kraliyet Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Derneği mide bulantısından kurtulmak için hipnozun etkili olduğu yönünde yeterli kanıt bulunmadığını da bildirdi.
Hyperemesis gravidarum (HG) olarak bilinen çok ağır belirtilere sahip kadınların hastanede tedavi olmaları ve psikolojik destek almaları da öneriliyor.
Gebelikte Mide Bulantısı Destek Grubu'nun başındaki Caitlin Dean, üç hamileliğinde de HG hastalığını yaşadığını söyledi.
Dean "Günde 30 kez midem bulanıyor ve kusuyordum. Berbat baş ağrılarım vardı, koku duyum fazlasıyla artmıştı. Günlerim yatarak ve sesli-kitap dinleyerek geçiyordu, çünkü mide bulantısı nedeniyle ne okuyabiliyor ne de TV seyredebiliyordum" dedi.
Dean kısa bir süre sonra vücudunda su eksikliği nedeniyle hastanede tedaviye alındığını da ekledi.
Dean "Gebeliğimin çoğunda evde kapalı kaldım. Kendimi inanılmaz yalnız hissetmiştim" diye konuştu.
Derneğin raporunu kaleme alan Dr. Manjeet Shehmar pek çok kadının bu tür belirtilerden muzdarip olduğunu ancak ihtiyaç duydukları tedaviyi almadıklarını söyledi.
Shehmar "İnatçı bir mide bulantısı yaşayan kadınlar durumlarının anlaşılmadığını düşünebilir. Sağlıksız beslenebilir, işten izin almayabilir ve normal bir gebelik geçirmedikleri için kendilerini kötü hissedebilirler" dedi.
Dr. Shehmar bu nedenle bu belirtileri yaşayan kadınların alternatif terapiler hakkında bilgi sahibi olmasının önemine dikkat çekti.