Adını kurtarılan madenciler için 'Şili' koyan Günay, kediyi karton kutuya koydurup Arkeoloji Müzesi'ne gönderdi.
Bakan Günay, İtalya'ya gitmek üzere bugün saat 12.30'de Ankara'dan İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı VIP Salonu girişinde sahipsiz bir kedi yavrusu gören Günay, görevlilerden kediyi oturduğu salona getirmelerini istedi. Bakan, kedinin aç olabileceği düşüncesiyle bir miktar süt hazırlamalarını da istedi. VIP Salonu'nda kucağına oturttuğu kedi ile oynayıp, seven Günay, "Sahipsiz kedi olarak araçların motorlarına giriyormuş ısınmak için. Bulup getirdiler. Biz de besliyoruz onu. Bakar mısın nasıl teşekkür ediyor. Bütün yaratıklar iyilikten anlıyor. Nasıl bir sevgi gösterisi. Biraz önce patilerini temizledi. Sonra patilerinin tırmıklarını halılarda denedi. Nasıl bir teşekkür modundayız." diye hayvanlara olan sevgisini dile getirdi.
"EĞİTİMDEN GEÇENLERİN NE YAPACAĞI ÇOK DA BELLİ DEĞİL"
Bütün yaratıkların böyle olduğunu anlatan Bakanı Ertuğrul Günay, "Doğal yaratıklar iyiliğe karşılık veriyor. Sonra eğitimden geçmiş olanların ne yapacağı çok da belli değil." deyip gülerek "Yine söyledik bir şey." dedi.
Birazcık süt getirdiklerini ancak kedinin içmediğini dile getiren Günay, "Şu anda benimle oynuyor. Sıcak bir kucak buldu. Günlerdir sıcak kucak bulamamış.Bu günlerde hayvan hakları günüydü. Aslında ne kadar çok sahipsiz, ne kadar çok sahipsiz insan, çocuk var. Sadece bizim ülkemizde değil yeryüzünde de. Bu kedi sadece küçük bir örnek." diye konuştu.
Belediyelerin hayvan itlafı hatırlatmasına Bakan Günay, "Belediyeler de gelişti bu duyarlılık. İlk zamanlarda sahipsiz hayvanları belediyeler toplatıp çeşitli kaba yöntemlerle imha ediyordu. Şimdi hayvan barınakları, insanlarda duyarlılık gelişmeye başladı. İnsan yavrusu da başka yaratıklar da aynı şefkate muhtaç, bitkiler bile bu şefkati anlıyor." izahını yaptı
Günay, kedi yavrusunu himayesi altına aldığını söyleyerek, bundan sonra takip edeceğini ve kendisine kültür veya turizmle ilgili bir isim bulup kayacağını dile getirdi. Ancak Günay bir süre sonra kediye kurtarılan madenciler için 'Şili' adını verdiğini belirterek karton kutu içine koydurup bakımının yapılması için Arkeoloji Müzesi'ne gönderdi.