Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   25/30 °C
 
 
    Erhan Arıklı: Meyve-sebze ithalatını serbest bırakacağız…  
 
    Serik'de Başkan Kumbul'dan Okullarda Temizlik Seferberliği  
 
    Vali Şahin'den Antalyanın Altın Çocuklarına Övgü  
 
    Ahu Tuğba yarın İstanbul'dan som yolculuğuna uğurlanıyor  
Güzelyurt’ta Portakal Festivali Başlıyor
Güzelyurt’ta Portakal Festivali Başlıyor
 
34. Güzelyurt Portakal Festivali cuma günü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da katılacağı törenle açılacak. 10 Temmuz’a kadar devam edecek festivalde, Türkiye’nin sevilen sanatçıları da sahne alacak. Ferhat Göçer, Demet Akalın, Yaşar ve Murat Dalkılıç festival kapsamında ücretsiz izlenebilecek.
 
21 Haziran 2011 Salı - 12:25

Kültür, sanat, spor, el sanatları sergisi ve dans gösterileri gibi çeşitli etkinliklerin yer alacak festivalde, “araba” ödüllü piyango da yer alacak.
Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar bugün düzenlediği basın toplantısında, festival programı hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
Güzelyurt Portakal Festivali’nin ülke genelinde tanıtılması amacıyla görsel basında reklam aktivitelerine yer verilerek festival programının halka tanıtılacağını belirten Özçınar, ilanlar yanında reklam bannerleri, billboardlar ve afişlerin Güzelyurt girişi ile kent çemberlerine asılacağını kaydetti.
Ayrıca tüm kentlerde broşür ve portakal suyu dağıtımı gibi aktivitelerle ilginin sürekliliğinin sağlanmaya çalışılacağını ifade eden Özçınar, bu akşam Festival Komitesi ve bölge protokolünün katılacağı bir de resepsiyon verileceğini söyledi.
Özçınar, Gaziveren Aphrodite Tesisleri’nde saat 20.30’da yer alacak resepsiyonda festivalin tüm yönleriyle katılımcılara anlatılacağını belirtti.
FESTİVAL KORTEJLE RENKLENECEK
Güzelyurt Portakal Festivali’nin cuma günü kortej yürüyüşüyle başlayacağını anlatan Özçınar, kortejde ülkeye gelen konuk belediye ve heyetler; okullar, kültür ve sanat dernekleri; kurum, kuruluşlar, spor kulüpleri ve animatör ekiplerin yer alacağına işaret etti.
Festivalin simgesi “Bay Portakal” maskotunun geçmiş yıllarda olduğu gibi yine festivalin gözdesi olacağını ve festival süresince tüm etkinliklerde yer alacağını söyleyen Özçınar, korteji izlemeye gelen vatandaşlara çeşitli hediyeler dağıtılacağını kaydetti.
Güzelyurt Portakal Festivali’nde bu yıl yine Türkiye’nin sevilen seslerine yer verileceğini kaydeden Özçınar, festivalin Ferhat Göçer, Demet Akalın, Yaşar ve Murat Dalkılıç’ı hayranlarıyla ücretsiz olarak buluşturacağını söyledi.
Festival programında ayrıca ülkenin sevilen müzik grupları ve solistlerinin de yer alacağına dikkat çeken Özçınar, Türkiye’de ünlülerin taklitlerini yaparak izleyenleri gülmekten kırıp geçiren Yavuz Seçkin’in de 4 Temmuz Pazartesi günü Festival Gösteri Merkezi’nde stand-up gösterisi yapacağını belirtti.
EL SANATLARI ÜRÜNLERİ VE YÖRESEL YİYECEK STANDI
Festival programı kapsamında cumartesi günü yöresel ürünlerin yer alacağı stantların da festival alanında kurulacağını anlatan Özçınar, etkinlik kapsamında Kıbrıs’a özgü koza işi, lefkara, pano, kurdele işi gibi el sanatları ürünlerinin ve yöresel yiyeceklerin sunumunun yapılacağına işaret etti.
ÇOCUK ŞENLİĞİ
Çocuk Şenliği’nin bu yıl yine renkli organizasyonla festival programında yer alacağına dikkat çeken Özçınar, 28 Haziran Salı günü halka açık ve tüm aktivitelerin ücretsiz gerçekleşeceği şenlikte bölge ilköğretim kurumları, özel kreşler ve derneklerin sahne alarak dans gösterisi yapacaklarını belirtti.
SANAT MÜZİĞİ ŞÖLENİ
Özçınar, festivalde ülkenin en değerli müzik üstadı Özkan Pastırmacıoğlu’nun önderliğinde çalışmalarını sürdüren Güzelyurt Türk Sanat Müziği Korosu’nun sanat müziği dinletisinin de festival parkı içersinde bulunan havuz başında yer alacağını anlattı.
İNDİRİM GÜNÜ
Bölge halkının büyük ilgisini gören “İndirim Günü” etkinliğinin bu yıl festival programı içerisinde 6 Temmuz Çarşamba günü düzenleneceğini ifade eden Özçınar, etkinlik süresince çarşı merkezinin trafiğe kapatılarak vatandaşların güvenli ortamda alışveriş yapmalarının sağlanacağını söyledi. Özçınar, 10.00-24.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlikte vatandaşların mağaza sahiplerinin yapacağı çeşitli indirimlerden yararlanacaklarını belirtti.
Bölge kültür ve sanat derneklerinin de 34. Güzelyurt Portakal Festivali’nde gösteriler sunacaklarını anlatan Özçınar, gelenekselleşen Masterler Futbol Turnuvası, Minikler Halı Saha Futbol Turnuvası ve Darts Turnuvası’nın da bu yıl festival kapsamında gerçekleştirileceğini kaydetti.
Güzelyurt Portakal Festivali kapsamında “Gençler Yarışıyor” yarışmasına müracaatların devam ettiğine işaret eden Özçınar, yarışmada toplam 5 bin TL para ödülü verileceğini vurguladı.
“Gençlerin doyasıya eğlendiği ve eğlendirdiği yarışma havuz içerisinde havlu ile su taşıma, balon şişirme, havuz içerisinden eşya çıkarma, canlı langırt ve torba içerisinde koşu gibi çeşitli etaplardan oluşacak” diyen Özçınar, yarışmaya 13-20 yaş grubundaki gençlerin 8 kişilik takımlar halinde katılabileceklerini belirtti.
Yarışmalara müracaatların 2 Temmuz Cumartesi gününe kadar Güzelyurt Belediyesi’ne yapılabileceğini ifade eden Özçınar, yarışmada her etapta birinci gelen takıma bin TL nakit para ödülü verileceğini kaydetti.
TAVLA TURNUVASI
Güzelyurt Portakal Festivali kapsamında bu yıl 3’üncüsü gerçekleşecek Tavla Turnuvası müracaatlarının devam ettiğine de işaret eden Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, turnuvada birinci gelene bin 500 TL nakit ödül verileceğini söyledi.
Özçınar, yoğun ilgi gören turnuva için 1 Temmuz mesai bitimine kadar müracaat kabul edileceğini vurguladı.
“Turnuva için katılımcıların katılım formunu doldurup kimlik kartlarının fotokopilerini Güzelyurt Belediyesi’ne ulaştırabilirler. 16-18 yaş arasında olan katılımcıların müracaat forumlarına ilave olarak ailelerinin izin verdiğini gösteren yazılı belgeyi de sunması gerekiyor. İki etap halinde gerçekleşecek turnuvanın ilki 2 Temmuz Cumartesi, ikinci etabı olan final karşılaşmaları ise 3 Temmuz Pazar günü yapılacak” diyen Özçınar, festival gösteri merkezinde gerçekleşecek Tavla Turnuvası karşılaşmalarının saat 20.00’de başlayacağını belirtti.
Tavla Turnuvası’nda birinci gelene bin 500, ikinci gelene bin ve üçüncü gelene de 500 TL nakit ödül verileceğini ifade eden Özçınar, katılımcılara ayrıca sürpriz hediyelerin de verileceğini söyledi.
PORTAKAL DAĞITIM
Öte yandan portakal tüketim alışkanlığını artırmak amacıyla gerçekleşen Güzelyurt Portakal Festivali’nde vatandaşlara binlerce şişe portakal suyu ve binlerce torba portakal dağıtılacağını vurgulayan Mahmut Özçınar, 25-26-29 Haziran ve 6 Temmuz tarihlerinde Belediye tarafından halka bu ürünlerin ücretsiz olarak dağıtılacağını kaydetti.
Festival piyangosunun da festival süresince halka ücretsiz dağıtılacağını anlatan Özçınar, 50 bin bilet dağıtılması planlanan piyangoda bu yıl Ford Marka aracın sahibini arayacağını söyledi. Özçınar, piyangonun çekilişinin festivalin final gecesi olan 10 Temmuz Pazar günü yapılacağını vurguladı.
DANS GÖSTERİLERİ VE FİNAL
16 gece boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak 34. Güzelyurt Portakal Festivali’nin muhteşem bir programla kapanacağını söyleyen Özçınar, “Festival gösteri merkezi açık alan diskosuna dönüştürülecek. Birden fazla noktada sahnelerin kurulacağı final gecesinde her sahnede farklı bir DJ ve sunucu bulunacak. Dans gösterilerinin de yer alacağı gecede vatandaşlara hediyeler dağıtılacak. 34. Güzelyurt Portakal Festivali havai fişek gösterisiyle sona erecek” dedi.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Tancer, Özel Kalem Müdürü
 
Konyaaltı Beach Park Can mı Çekişiyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Salamis'teki Kazılarda Tarihi Eser Bulundu
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Arkeolojik ve Kültürel Varlıkları Araştırma ...
Gazimağusa’da 1. Halk Dansları ve Çocuk Festivali Coşkusu
Gazimağusa Halk Dansları Derneği, yarın, “1. Halk Dansları ve Çocuk Festivali” düzenleyecek.
15. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali Başlıyor
Gazimağusa Belediyesi’nin düzenlediği 15. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ...
Ozanköy Pekmez Festivali Yarın Başlıyor
Girne Belediyesi ve Ozanköy Muhtarlığı işbirliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen ...
 
 
Çilek Güzeli Yarışmasına Başvurularda Yarın Son Gün
Yeşilırmak Çilek festivali etkinlikleri çerçevesinde yapılacak “Çilek ...
Bellapais Manastırı Cyprus Piano Konserine Hazır
Cyprus Piano’nun bu yılının ilk konseri Bellepais Manastırı’nda 2 Haziran Perşembe günü yapılıyor.
Cumhurbaşkanlığı’nda 6. Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Şenliği Coşkusu
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla, ...
Duayen Tiyatrocu Kemal Tunç Anıldı
Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın kurucularından, tiyatro sanatçısı Kemal ...
 
 
MASDER ile Kıbrıs Sanat Derneği’nden Muhteşem Konser
Mağusa Suriçi Derneği (MASDER) ile Kıbrıs Sanat Derneği (KSD), 2 Haziran ...
Bellapais Manastırı'nda Müzik Ziyafeti
Bu yıl 15'incisi düzenlenen Bellapais Festivali'nde 29 Mayıs Pazar akşamı ...
Lapta Turizm Festivali’nde Geri Sayım Başladı
Lapta Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceği Kuzey Kıbrıs ...
Gazimağusa’da Dans Buluşması Etkinliği
Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Kültür Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhan Arıklı: Meyve-sebze ithalatını serbest bırakacağız…

Erhan Arıklı: Meyve-sebze ithalatını serbest bırakacağız…

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  KKTC'de Başbakan Ünal Üstel Bu Zorlu Sınavları Geçebilir Mi
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
KKTC'de Başbakan Ünal Üstel Bu Zorlu Sınavları Geçebilir Mi
 
Mehmet Kesim
 
 
İsrail Güç Zehirlenmesine mi Girdi?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya