Halk Ekmek Fabrikası'na yeni atanan Ertuğrul Atasoy, düzenlediği basın toplantısında yeni yatırımlar hakkında bilgi verdi. Ayrıca ekmekte yaşanan sorunlarla ilgili habercilerin sorularını yanıtladı. Şu anda 10 çeşit ekmek ve unlu mamul üreten Halk Ekmek'in bu çeşidi 60'ın üzerine çıkarmaya hazırlandığını kaydeden Atasoy, "Önümüzdeki günlerde 3 milyon Euro'luk yatırımla yeni ünitemiz faaliyete geçtiğinde çeşitlerimizi artıracağız. Isparta ve Trabzon ekmeğinden tandıra, yufkadan diğer unlu mamullere kadar ürün yelpazemizi genişleteceğiz. Turistik tesislerin istediği çeşitleri üreteceğiz. Ayrıca halka sıcak sıcak ekmek, simit, poğaça sunabilmek için şehrin bazı bölgelerine hamuru buradan göndereceğimiz mini fırınlar açma projelerimiz arasında." dedi.
EKMEĞİN POŞETE GİRMESİNİ DESTEKLERİZ
İstanbul'da ekmeğin poşete girmesi için çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Ertuğrul Atasoy, aynı uygulamaya Antalya'da da geçilmesi gerektiğini söyledi. Halk Ekmek'in poşet uygulamasını destekleyeceğini ifade eden Atasoy, "Poşetin üzerinde fırının ismi, imal yeri ve tarihi gibi unsurlar olacağı için kaçak üretim zorlaşacaktır. Ayrıca halka daha sağlıklı ekmek ulaştırılacaktır." şeklinde konuştu.
Kaçak fırınların önlenmesi için etkili denetimin şart olduğunu belirten Atasoy, bu konudan Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu'nun da yakındığını anımsattı. Kaçak fırıncıların halkın sağlığı ile oynadığını ve haksız kazanç elde ettiklerini söyleyen Atasoy, şöyle konuştu: "Ekmekte kullanılan un ve diğer maddelerin sağlıklı olup olmadığı çok önemli. Halk Ekmek, unu genellikle silo halinde alır. Kendi laboratuarında inceledikten sonra kullanır. Herhangi bir yabancı madde karışımını önlemek için saç kılı inceliğindeki maddelere bile duyarlı elekten geçirerek üretime sunar. Korsan fırınların nasıl un kullandığı, ne koşullarda ekmek ürettiği bilinmiyor. Ayrıca bunlar adı üstünde kaçak oldukları için eksik gramajla ekmek üretiyorlar. Böylece halkın cebinden çalıyorlar."
METAL DETEKTÖR HİZMETE GİRDİ
Geçtiğimiz günlerde şehir merkezinde faaliyet gösteren bir fırının ürettiği ekmeğin içine giren metalin bir kadının damağını parçaladığını hatırlatan Atasoy, Halk Ekmek'te kullanılan un ve diğer maddelerin çok sıkı izlendiğini söyledi. Bu tür olumsuzluklar yaşanmaması için yurt dışından 100 bin Euro değerinde metal detektör ithal ettiklerini anlatan Atasoy, "Ekmekte toplu iğne ucu kadar metal bulunsa derhal alarm veriyor. O bölümdeki ekmekleri paketlemeye göndermiyor. Başka bir bölüme aktarıyor. Biz metal detektörü, o vatandaşın başına gelen talihsiz olay olmadan çok önce almıştık. Bu üzücü olay doğru yaptığımızı gösteriyor. Metal detektör Antalya'da sadece Halk Ekmek'te var." diye konuştu.