Haşim Kılıç: Onursuzluk sayarım
|
 |
|
|
''Bu ziyaret sırasında, ülke meseleleri ve dünya meseleleri konusunda sohbet gereği olarak konuşmalar yapılmıştır. Ben, ellerinde ne varsa, söylediklerim neyse, onların arkasındayım. Ben, ülkemi hiçbir zaman iddia edildiği gibi bir konuma sokmam”
|
 |
|
 |
28 Eylül 2011 Çarşamba - 10:18 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
WikiLeaks belgelerinde Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, ABD Büyükelçisi Jeffrey’i ziyaret edip önemli kararlar hakkında bilgi verdiği iddia ediliyor.
Eski CHP Milletvekili Şahin Mengü tarafından kamuoyuna duyurulan belgelerde, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın, 29 Ocak 2010’da ABD Büyükelçisi James Jeffrey’i ziyaret edip, siyasi parti davaları, askerlerin sivil mahkemede yargılanmaları gibi konularda verdiği kararlar hakkında bilgi aktardığı iddiası yer alıyor.
Yine iddialara göre, Kılıç, partilerin kapatılmasına karşı olduğunu ancak DTP’yi anayasaya aykırı birçok fiile imza atması nedeniyle kapatmak zorunda kaldıklarını anlatıyor. Askerlerin sivil mahkemede yargılanmasına yönelik düzenlemeyi ise demokratik bir düzenleme olmasına rağmen anayasaya aykırı olduğu için iptalden başka seçenek olmadığından iptal ettiklerini söylüyor. Kılıç, anayasanın bugüne kadar 83 maddesinin değiştiğini, halkoylaması ile kabul edilen anayasayla ilgisinin kalmadığını belirterek anayasanın değişmesi gerektiğini ifade ediyor.
İddiayı belgelerdeki ifadelere dayandıran Mengü, belgelere göre, Kılıç’ın bu bilgileri ABD Büyükelçisi’ne “arz ettiğini” ifade ediyor.
‘ONURSUZLUK SAYARIM’
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ise Milliyet'ten Fikret Bila ile görüşerek iddiaları yalanladı.
Bila’nın yazısı şöyle:
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, ABD eski Büyükelçisi James Jeffrey’yi ziyareti sırasında Ak Parti’nin kapatılması davası başta olmak üzere davalarla ile ilgili bilgi verdiği iddiasını sert bir dille yalanladı.
Kılıç, dünkü görüşmemizde, bu tür iddiaları onursuzluk sayacağını ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Bu iddiaları ahlaksızlık olarak niteliyorum. Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak, bir büyükelçiye ya da herhangi birine bilgi sunmak, rapor vermek, arz etmek gibi kavramlarla ifade edilebilecek bir konumum ve üslubum olamaz. Bunu onursuzluk sayarım. Bu onursuzluk, bu yorumu yapanlara aittir.”
‘DAVA NETİCELENMİŞTİ’
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, ABD Büyükelçisi’nin, AKP’nin kapatılması davası ile ilgili bilgi verdiği iddialarını yanıtlarken, “Tamamen asılsız bir iddiadır. Ben büyükelçiyi ziyaret ettiğimde kapatma davası neticelenmişti. Bu nedenle konu da olmadı. Elbette bu ziyaret sırasında, ülke meseleleri ve dünya meseleleri konusunda sohbet gereği olarak konuşmalar yapılmıştır. Ben, ellerinde ne varsa, söylediklerim neyse, onların arkasındayım. Ben, ülkemi hiçbir zaman iddia edildiği gibi bir konuma sokmam” dedi.
'İADE-İ ZİYARETTİ'
Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, söz konusu ziyaret ile ilgili olarak da şu bilgiyi verdi:
“ABD Büyükelçisi beni, 19 Haziran 2009 tarihinde saat 15.00’te makamımda ziyaret etti. Ben iş yoğunluğum nedeniyle, hemen iade-i ziyarette bulunamadım. Ayrıca araya adli tatil girdi. 29 Ocak 2010 tarihinde büyükelçiye iade-i ziyarette bulundum. Bu tamamen bir nezaket ziyaretiydi. Ayrıca sadece ABD Büyükelçisi değil, Fransa, İngiltere, Almanya gibi birçok ülkenin büyükelçileri beni ziyaret etmişlerdir. Ben de onlara iade-i ziyarette bulunmuşumdur.
Başta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, çok sayıda kişi ve grup, iddiaların gündeme gelmesinden sonra Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın istifasının gerektiğini söylemişti.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ise basında yer alan istifa davetlerini ciddiye almadığını, yanıt vermeye bile değer bulmadığını vurguladı.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Kara Para Operasyonunda Otel Zinciri Sahibi H.D. Aranıyor,Holdingin yönetim kurulu başkanı İ.L. Dahil 5 Kişi Tutuklandı
Antalya Büyükşehir Başkan Vekili Özdemir'i Altın Portakal Heyecanı Sardı
ANEX Grubundan Açıklama : Olayla İlgimiz Yok
Antalya'da İstanbul Mekezli Kara Para Operasyonunda Ünlü Turizmcilere Gözaltı
Prof.Dr. Ata Atun Yazdı :İki Devletli Çözümde KKTC'nin Garantörü Kim ?
Buğday Tanesine Bir Ödülde Bodrum Film Festivalinden
GAÜ Hukuk Fakültesi Yeni Öğretim Yılına Yeni Dekanı Prof.Dr.Çağlar Özel le Başlıyor
Antalya'daki hafriyat soruşturmasında gözaltılar
Antalya’da Rüşvet Çarkı: Poşetlerle Milyonlar, Tapu ve Lüks Araç Pazarlıkları”
Rum lider Nikos Hristolidis’e UBP Girne Milletvekili Dr. Hasan Küçük'ten Sert Eleştiri
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|