Vali Altıparmak’a İMO Antalya Şubesi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Cem Oğuz, mesleki sorunların çözümünün yanı sıra, kentsel sorunların çözümünde de yoğun mesai harcadıklarını söyledi. Oğuz, Antalya Valiliği ile İMO’nun geçmişten bugüne kent için önemli projelerde birlikte çalıştığını belirterek, “İlimizde çalışan kalıpçı, demirci, duvarcı usta eğitimlerini Valiliğin destek ve teşvikiyle yıllardır devam ettirmekteyiz. Şu ana kadar 2 bin 300 ustamız eğitimlerini tamamlayarak sertifika aldı. Antalya’da uygulanan bu eğitim programı Türkiye’de birçok kente model ve öncü oldu. Aralık 2009’da İmar Kanunu’nda yapılan değişiklikle, 1 Ocak 2012 yılından itibaren sertifikasız usta çalıştırılmasının yasak olacağı göz önüne alınırsa, kentimiz Antalya Valiliği’nin önderliğinde bunu çok önceden görerek çalışmalarını yapmıştır” dedi.
Cem Oğuz, 2004 yılında Valilik ile odanın birlikte gerçekleştirdiği Kamu Binalarının Depreme Dayanımlarının Tespiti Projesi’nin, gündemde olan Deprem Master Planı’nın küçük bir modeli olduğunu ve proje sonunda başta Devlet Hastanesi olmak üzere Milli Eğitime ait okullar ve birçok kamu binasının ya yıkılıp yeniden yapıldığını ya da güçlendirildiğini, bu projenin Antalya’ya önemli katkılarının olduğunu söyledi. Özel İdare binasının durumu konusunda bilgiler aktaran İMO Yönetim Kurulu üyeleri, yapının mühendislik açısından yıkılması gerekliliğini vurguladı.
İMO Yönetim Kurulu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'a Antalya ile ilgili içme suyu temini, son yaşanan sel-taşkın raporu, kentiçi ulaşım sorunları ve çözümü ile Antalya’nın depremselliği, Antalya’daki sorunlu binaların durumu, usta eğitimleri konularında çalışma raporu dosyası sundu.