Bu yıl; İskele’de kültür ve sanat var sloganıyla 4 Mart’ta başlayan Kültür ve Sanat Günlerinin dördüncü etkinliğinde perde bu kez, tiyatro severler için açıldı. Beyarmudu Belediyesi ile Güney Mesarya Halk Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu, “ŞAMAN” isimli tiyatro oyunu, İskelelilerden tam not aldı.
İzel Seylani’nin yazıp yönettiği, hepsi birbirinden değerli ve başarılı oyuncuların sahnede ter döktüğü ‘Şaman’ isimli komedi oyunu dün akşam saat 20.00’da İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Yaşlı, genç, kadın, erkek ve çocuk oyuncuları bir arada buluşturmayı başaran tiyatro oyunu, izlemeye gelenlere keyifli bir gece yaşattı. Düşündürürken güldüren, güldürürken düşündüren Şaman isimli tiyatro oyununu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, İskele Belediyesi Meclis Üyeleri ve vatandaşlarla birlikte izledi.
EDİP: “İSKELE İLE GÖNÜL BAĞIMIZ VAR”
Her iki belediye başkanı oyunun sonunda sahneye çıkarak birer konuşma yaptılar. Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, 7. Kültür ve Sanat Günleri programında ŞAMAN oyununu tercih ettikleri için İskele Belediye Başkanı’na teşekkür etti, devamında ise şunları söyledi: “Gönülden bağlı olduğumuz İskele’mizde, bu oyunumuzun sahnelenmesinden ötürü mutluluk duyduk” dedi.
SADIKOĞLU: “ ‘ŞAMAN’I HERKES İZLEMELİ”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise konuşmasında Şaman isimli tiyatro oyununu Kültür ve Sanat Günleri programına dahil etmekte yerinde bir karar aldıklarını söyledi. Sadıkoğlu, güzel ve keyifli bir gece geçirmelerine vesile olan oyuncuları da tek tek tebrik ederek,henüz bu oyunu izlemeyenlerin çok şey kaçırdığını ifade ederek, bir an önce Şaman’ı izlemeleri tavsiyesinde bulundu.
Konuşmaların ardından İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Şaman’ın yazarı ve yönetmeni İzel Seylani’ye çiçek taktim etti.
OYUNUN KONUSU
Kıbrıs halkının 1960’lı yıllarda yaşadığı göç akımları üzerinden, kuraklık sorununu ve günümüzde unutulmaya yüz tutmuş geleneklerini irdeleyen Şaman oyunu, evrensel olarak bolluk, bereket, verim ve kısırlık kavramlarını sorguluyor. Değer yargılarımız konusunda da bizlere birer ayna tutan, Feodal sistemin köy ağası ile ezilen işçinin hikayesinde, her zaman kazanan güçlü, bu kez taşa çarpıyor.