İsrail'e Son Tarih
|
 |
|
|
BM’nin Mavi Marmara baskını konusunda nihai pozisyonunu ortaya koyacağı Palmer Komisyonu raporunun açıklanması arifesinde Ankara teyakkuza geçti. Raporun açıklandığı güne kadar İsrail’den farklı bir adım gelmezse, Türkiye B planını devreye sokacak.
|
 |
|
 |
1 Eylül 2011 Perşembe - 17:59 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
TÜRKİYE, Mavi Marmara operasyonu nedeniyle özür beklediği İsrail’e karşı sabrının sonuna geldi. Türkiye, 9 kişinin öldüğü Mavi Marmara operasyonunu araştıran BM’ye bağlı Palmer Komisyonu’nun raporunun yarından itibaren Eylül’ün ilk yarısı içinde açıklanması ihtimaline karşı hazırlık yapıyor. Raporun açıklandığı güne kadar İsrail’den farklı bir adım gelmezse, Türkiye B planını devreye sokacak. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kritik süreçte Ankara’nın tavrının ne olacağını Köstence yolunda Hürriyet ve Zaman gazetelerine açıkladı. İsrail’in BM raporu için istediği altı aylık ertelemenin kabul edilemez olduğunu belirten Davutoğlu, şöyle konuştu:“Şu ana kadarki bütün uzatma talepleri İsrail’den gelmiştir ve biz sabırla İsrail’in karar vermesini bekledik. Görünen o ki İsrail karar vermekte zorlanıyor. Türkiye de bu konudaki tavrını belirlemiş durumda. Biz bunu kabul edemeyeceğimizi bildirdik.
BM raporu bağlamaz
Birleşmiş Milletler raporunun duyurulacağı gün bizim için son tarihtir. Erteleyecekse de ertelemeyecekse de ona Birleşmiş Milletler karar verir. Ama bizim böyle bir talebi kabul etmemiz artık mümkün değil. Biz BM’ye bunu açıkla ya da açıklama diye talimat verecek değiliz. BM açıklarsa da gereğini yapacağız. Bu açıklanacak şey ortak bir rapor olmayacak zaten, Türkiye’nin de İsrail’in de onayladığı bir rapor olmayacak. Onun içinde bizim kabul edeceğimiz ya da edemeyeceğimiz unsurlar olabilir. Zaten İsrail özür dilediği ve tazminat ödediği ve ablukayla ilgili tutumumuzu da biliyor, bunları yaptığı zaman o raporun bir ehemmiyeti olmayacak.
Müeyyideler hazır
O rapor “Türkiye’nin taleplerini karşılamak için müzakereye hazırız” dediği için şu ana kadar ertelendi. Özür de dahil birçok konuda uzlaşma olduğu söylendi. Yani müzakerelerde belli bir yere gelindi. Ama siyasi karar çıkarma noktasında koalisyon içi tartışmalar yüzünden hep son anda geri adım atıldı. Bu konuda Türkiye çok açık, net, ilkeli bir pozisyon belirledi ve bunun gereğini de yapar. İsrail’in de bildiği, diğer uluslar arası tarafların da bildiği bazı müeyyideleri uygulayacaktır.’’
Filistin tanınsın diye çabalıyoruz
MAVİ Marmara baskını ile Filistin’in tanınmasının farklı konular olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “İki konu ayrı, ilkesel olarak ayrı zemine oturuyor. Burada Filistin meselesinden ayrı olarak vatandaşlarımızın açık denizlerde katledilmesi söz konusu. Hesap sormak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en doğal hakkıdır. Filistin meselesindeki seyir ne olursa olsun biz bunun hesabını sorarız. Ama Filistin meselesindeki tutumumuz da nettir. Bu konuda Filistin’i destekliyoruz ve Filistin’in tanınması konusunda bir BM kararı çıkması için de her türlü çabayı gösteriyor” dedi.
TORUN GEZDİRDİ
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, önceki gün Bosna- Hersek’in mesire yeri olan Vrelo’da eşi Sare Davutoğlu ve aile üyeleriyle vakit geçirdi. Bakan, 2.5 aylık torunu Sefure’yi arabayla gezdirdi.(
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Antalya Adliyesi Türk Halk Müziği Korosu Gönülleri Fethetti
Girne Koleji Trabzon'a Görkemli Açılış
Süper Lig'de şampiyon Galatasarayı kutluyoruz
Belarus'lu Anna Miadzvedzeva kemanıyla büyülüyor
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü
Antalya çiçeklerle açık hava galerisine döndü
Tatar: “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği, statükoyu sürdürme senaryolarına boyun eğmez”
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başladı
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|