Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
İşte Menderes Türel'den Sekiz Yıllık Hizmet Geçmişi
İşte Menderes Türel den Sekiz Yıllık Hizmet Geçmişi
 
Belediye hizmetini başta Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'dan ve AK Partide bu konuda duayen olan kişilerden öğrendiğini ifade eden Antalya Büyükşehir Başkanı Menderes Türel sekiz yıllık hizmetini anlattı...
 
13 Şubat 2017 Pazartesi - 12:16

BAŞKAN TÜREL 8 YILINI ANLATTI
 
Başkan Menderes Türel,  Antalyalılara  8’nci hizmet yılının değerlendirmesini yaparak “Biz belediye hizmetini başta Sayın Cumhurbaşkanımızdan  ve  Başbakanımızdan bu salonda olan duayenlerimizden öğrendik” dedi. Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmasında "Şehir ve hemşerilik bilincinin geliştiği illerde, kalkınmanın daha hızlı olduğunu" tespitine değinen Türel, “Bu tespit Türkiye'de yeni belediyecilik anlayışının ifadesidir. İskender Pala hocamız, "şehirler insan karakterini belirler der." Ben de buna ilave yaptım. Diyorum ki, şehirlerin karakterini de belediye başkanları belirliyor”  şeklinde konuştu.
 
KATILIMCI YÖNETİM ANLAYIŞI İLE ÇALIŞIYORUZ
 
Başkan Türel belediye hizmetlerinin birinci sırasında insan hayatını kolaylaştırmak ve mutlu etmenin yer aldığını belirterek, konuşmasını söyle sürdürdü: “ Bunun yolu; ulaştırma, arıtma, su, yeşil alan, park, cadde yatırımlarıyla altyapı yapmak, sosyal hizmetlerle ihtiyacı olan vatandaşa destek olmaktır. İkinci görevimiz şehre kimlik kazandırmaktır; bunun yolu da müzelerden, mimariden, kültür ve sanat yatırımlarından geçmektedir. Artık üçüncü görevimiz şehirlerin ekonomik ve sosyal kalkınmasına öncülük etmektir. Yani, turizme, ticarete, tarıma destek olacak yat limanları, alışveriş caddeleri, sulama yatırımları, kırsal kalkınma projeleri, yurtdışı fuar ve tanıtım çalışmaları, bilim parkları, eğitim hizmetleri, spor tesisleri de bunun içindir. Nihayet dördüncü görevimiz ise katılımcı yönetim anlayışıyla yerel demokrasiyi inşa etmektir. Bunun için de Muhtar Bilgi Sistemi kurduk, bölge koordinatörlerimiz vasıtasıyla halkımızla daha yakın ilişki kurduk. Projelerimizde STK'larla istişare ediyor ve halk oylamaları yapıyoruz.”
 
VİZYON BELEDİYECİLİĞİ DÖNEMİ BAŞLADI
 
Eskiden Türkiye’de ideolojik belediyecilik olduğunu vurgulayan Başkan Menderes Türel, 1980 sonrası altyapı belediyeciliğinin başladığını söyledi. Sosyal belediyeciliğin Refah Partisi döneminde başladığını, AK parti ile zirveye çıktığını anlatan Başkan Türel, “ Şehre kimlik kazandırma meselesini son senelerde konuşmaya başladık. Ülkemizde vesayet rejimi yüzünden yerel demokrasi ve belediyecilik geç geliştiği için şehirlerimiz şahsiyetlerini kaybetmeye başlamıştır. İstanbul silueti bozulmaya yüz tutunca Sayın Cumhurbaşkanımızın konuyu gündeme getirmesiyle artık bu hususa da dikkat etmeye başladık, fakat şehir kimliği konusunda henüz yeterli ilerlemeyi sağlamış değiliz. Ben şehir kimliği ve kalkınma sorumluluğuyla birlikte bu yeni dönem belediyecilik anlayışımıza vizyon belediyeciliği diyorum ve artık vizyon belediyeciliği dönemi başladığını söylüyorum” ifadelerini kullandı.
 
GÜZEL YENİLİKLERE İMZA ATTIK
 
2004'de göreve ilk geldiğinde, yol, kanalizasyon, arıtma bakımından sefalet içinde, Kaleiçi'ne ve parklarına girilemeyen bir şehir devraldığını belirten Başkan Türel, konuşmasına şöyle devam etti: “Altyapı yaptık, parkları, raylı sistemi yaptık, ama vatandaşı hem yorduk hem ihmal ettik, 2009'da biz seçimi, fakat Antalya 5 senesini kaybetti. 2014'de göreve geldiğimizde iki kat personel, sigorta primini yatırmamış, başlattığımız yatırımı yarım bırakmış, aldığımız deniz otobüslerini çürümeye terk etmiş, dünya çapında gururumuz olarak açtığımız Engelli Merkezimizi bile atıl bırakmış bir Belediye bulduk. Sosyal hizmetler, sosyal belediyecilik her zaman önceliğimiz oldu. Engellilere dönük hizmetler ise benim adeta şahsi meselem olmuştur. Çünkü ben rahmetli babamdan dolayı hem engellilerin hem de ailelerin yaşadığı sıkıntıyı çok iyi bilirim. Gün gelir, an gelir çaresiz kalırsınız. Çok şükür, Türkiye engelli hizmetlerinde büyük mesafe aldı. Biz bu konuya Avrupa'nın en iyisi bir rehabilitasyon merkezi inşa ederek başlamıştık. Tamamlayıp verdik, ama bizden sonra atıl bıraktılar. 2014'de tekrar tadilat yapıp yeniden açmak zorunda kaldık. Şimdi yeniden istediğimiz noktaya getirmiş bulunuyoruz. 600'den fazla engellimize her tür hizmet verilmektedir. Başta yaşlılarımıza yönelik olmak üzere sağlık hizmetlerinde güzel yeniliklere imza attık.”
 
KADINLAR PLAJI BÜTÜNLEŞTİRİR
 
2015'de Büyükşehir olarak sosyal kart projesini başlattıklarını vurgulayan Başkan Türel, şunları ifade etti: “Alan elin veren eli görmemesi prensibiyle destek olmaya gayret ediyoruz. Kadına ve aileye destek her zaman önceliğimiz oldu. Türk milletini ayakta tutan en büyük dayanağımızın kadınlar olduğunu biliyoruz, bunu 15 Temmuz'da bir kere daha gördük. Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak kadın plajı da açtık. Çok ajitasyon yapıldı, laiklik elden gitti, millet bölündü denildi. Fakat sonradan teşekkür mektupları almaya başladım. Bazı mektuplarda kadın kardeşlerimiz, CHP'li olduklarını, bana hiç oy vermediklerini ve vermeyeceklerini, fakat bu hizmetten dolayı çok memnun olduklarını ve teşekkür ettiklerini yazdılar. Kadın plajlarımız sadece kendi vatandaşlarımıza değil, turistlere ve yerleşik yabancılara da hizmet vermektedir. En çok hizmet alanlar da Rus kökenli kadın vatandaşlarımız, kardeşlerimizdir. Dolayısı ile kadınlar plajı bu ülkeyi bölüp parçalamaz. Aksine bütünleştirir. Bunu görmeyenler varsa dönüp Antalya'daki kadınlar plajına baksın. AK Partilisi, CHP'lisi, MHP'lisi, alevisi, sünnisi, Müslümanı, gayri müslimi orada buluşuyor ve bütünleşiyor. Hani kadınlar plajı ülkeyi ayrıştırırdı. Aksine buradan bir kez daha duymayanlara sesleniyorum. Kadınlar plajı ayrıştırmaz, birleştirir. Bu sebeple Alanya'ya da aynı hizmeti götüreceğiz ve il genelinde 4'e çıkaracağız. Finike’de ve merkez de kuracağız.”
 
TATİL PROJESİ YAYGINLAŞACAK
 
Büyükşehir olarak artık büyük bir eğitim kurumu haline geldiklerinin altını çizen Başkan Türel, “Okul öncesinden başlayıp, okul öğrencilerine kurs, yetişkinlere meslek eğitimine uzanan geniş bir yelpazede artık dev bir hizmete imza atıyoruz.  Eğitime destek hizmetlerimiz bununla kalmıyor. Darbeci çetelerin eğitim hizmeti görüntüsüyle herkesi kandırıp, yurtlarla, burslarla çocukları nasıl zehirlediğini ibretle gördük. Bu sebeple hem yurt yapımına öncelik verdik hem de ihtiyaç sahibi gençlere ve öğrencilerimize de sosyal desteğe başladık. Antalya merkezde güzel bir yurt projesine başladık, Finike yurdu yapım aşamasında. Ayrıca Bosna'ya da bir yurt yaparak oradaki kardeşlerimize de elimizi uzattık. Sporda genç yıldızlar yetiştirmek için okullar liginde, profesyonel hocalar eşliğinde okul takımları müsabaka yapıyor. Şampiyon takıma tatil hediye ediyoruz. Fatih Terim hoca projeyi çok beğendi ve yaygınlaştırmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.
 
 HER YATIRIMIN BİR HİKAYESİ VAR
 
Antalyaspor’a olan sevgisini de anlatan Başkan Türel, şunları dile getirdi: “Ben gençken spor yapan ve Antalyaspor taraftar otobüslerinde deplasmana gidip gelen yöneticilik yapmış, halen maçları taraftar derneğimizle beraber seyreden bir kişi olarak, Antalya'nın bir spor şehri olarak yükselmesi için çok mücadele verdim. Bir gençlik hayalim Antalyaspor'un güzel bir tesisi olmasıydı. İlk dönem vakit yetmemişti, bu dönem işi hızlı tuttuk, Avrupa'daki kulüplerin tesislerini bilenlere danıştık, inceledik, başladık ve yaptık. Futbolcumuz Eto, Avrupa'da birçok kulüpte oynamıştır, gerek Eto, gerekse diğer futbol adamlarımız böyle bir tesis olmadığını. Bu tesis  bir spor lisesini, hatta daha sonra bir spor akademisini de bünyesinde barındıracak ve geleceğin eğitimli sporcularını yetiştirecek. Şimdi sıra diğer kulübümüz olan Alanyaspor’da. İnşallah onu da aynı hızla yapacağız. Spor salonlarımızda arka arkaya geliyor.” “Antalya'da her büyük yatırımın ayrı bir hikayesi var. Yazsak roman olur” diyen Türel şu örneği verdi: “Aslında biz bu tesisi 7-8 yıl önce bitirecektik. Biz inşaatına başlamıştık ancak 2009 da, görevi devir ettikten sonra, yerimize gelen belediye başkanı burası 100. Yıl alanıdır diyerek projeyi iptal etti ve billboardlara, 100 yıllık yanlıştan döndük diye bu projeyi nasıl iptal ettiğini övünerek anlattı. Şimdi diyorum ki, buranın 100 yıllık yanlış olduğunu söyleyenler bugün gelsinler bu tesisin nasıl yanlış olduğunu iyi anlasınlar onun için sizlere teşekkür ediyorum.”
 
KENT MÜZESİ PROJESİ
 
Müzeler ve kültür merkezlerinin kimlik ve kültür inşasının en önemli yapı taşları arasında olduğunu anlatan Türel, “Kent müzesi, Antalyalılık bilincine kuvvet verecek, sergilerle, hediyelik eşya satışıyla hem tarihi hem bugünü yaşamaya imkân verecektir. Bu projede Antalya kent konseyi ile birlikte çalışıyoruz. Belediyemizin bazı birimleri kümes gibi, yarısı toprak altında barakalarda görev yapıyorlardı. Bu sefaletten kurtulmak için 2008'de yeni hizmet binası inşaatına başlamıştık. Yüzde 70’ini tamamladık. Seçim geldi ve görevi devrettik. O binayı o halde bıraktılar, korumaya bile almadılar, demirleri paslandı, kabloları çalındı. Vicdanın kabul edebileceği bir şey değil. 5 yıl sonra binayı terk edilmiş bir halde devraldık, bir süre önce bitirdik, taşındık, inşallah yakın zamanda açılışını yapacağız. Yeni hizmet binamız 75 milyon TL hacminde bir yatırım oldu, içine olur da hanım kardeşlerimiz çocuklarıyla gelir ve çocukları oyalamak gerekir diye bir küçük oyun salonu ve kreş koyduk. Böylece eski hizmet binaları sahamız ve takasla aldığımız eski stadyum yeri ile eski spor salonu yerinde kent müzesi ve parkı olacak. Burası için de Türel AVM yapacak söylentisi yaydılar. İnşallah Antalya'ya hem yeni bir ruh hem bereket getirecek bir eser olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Şehircilik şurasında Avrupa'daki şehirleri kastederek "bir şehir düzenli olabilir ama bu şehrin karakterli olduğunu göstermez demişti". İşte bu projelerle Antalya'yı şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği hedefe yani hem düzenli hem de karakterli olan bir şehir hedefine doğru ilerliyoruz” ifadesini kullandı.
 
FİNANS MÜHENDİSLİĞİYLE REKORLAR KIRILDI
 
2014'de görevi devraldıklarında ilk olarak finans mühendisliğiyle bütçeyi toparladıklarını anlatan Türel, “Bugün büyükşehir belediyeleri arasında bütçe performansında 3. tahsilat oranlarında 1. olduk. Personel borçlarını sıfırladık, 400 milyon lira borç ödedik.  Geçen döneme göre yatırım ihalelerinde yüzde 40 kırımlar sağladık. Hizmet sahamız 5 ilçeden 19 ilçeye, 4 bin kilometrekareden 20 bin kilometre kareye yükseldi, fakat toplam faaliyet giderimiz yüzde 13 düştü. Personel giderini bütçemizin yüzde 21'i seviyesine indirdik. İşte böylece Antalya'da kendi yatırım rekorlarımızı kırmaya başladık” diye konuştu.
 
YATIRIM BÜTÇESİ 20 KAT ARTTI
 
2017 de bir yatırım rekoru daha kıracaklarını kaydeden Türel, “Bizden önce 2013 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım bütçesi 53 milyon lira idi. Şimdi 2017 yılında yatırım bütçemiz 1 milyar liraya çıktı. Büyükşehir Belediyesi’nin yıllık yatırım bütçesinin milyar olması hayaldi, bu yıl inşallah gerçek oluyor” dedi.
 
İlk döneminde Antalya’nın içme suyu ile ilgili 70 yıllık planlama yaptıklarını ve SCADA sistemi ile suyu ucuzlattıklarını söyleyen Başkan Türel şunları söyledi: “Türkiye'nin en ucuz su tarifesiyle görevi devrettik, Antalya Ankara'dan zengin diyerek bedava elektrik vaat edenler su fiyatını tekrar yükselttiler ve 2014'te göreve geldiğimizde tekrar su fiyatını düşürdük. Suyu ucuzlatma, yatırım yapamazsın diyen arkadaşlar oldu. Bugün hem su fiyatında en ucuz şehirler arasındayız hem de yatırım rekoru kırıyoruz, çok şükür.”
 
MAVİ BAYRAK’TA DÜNYA BİRİNCİSİYİZ
 
Antalya’nın 201 Mavi Bayraklı plajı ile dünya birincisi olduğunun altını çizen Türel, “Antalya ekmeğini güneşten, denizden, turizm ve tarımdan kazanıyor. 2004 senesinde Antalya'da arıtma tesisi 1 taneydi. O dönem Lara bölgesini kurtarmıştık. Tekrar göreve geldiğimizde önemli ilçelerimizde durum vahimdi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ve sizlerin desteğiyle durumu kurtardık. Bugün arıtma tesisi sayımız 32 ve 640 km kıyı şeridinde bir damla suyu arıtmadan denize vermiyoruz” şeklinde konuştu.
 
SUSUZ KÖYLERDE SULAR ŞELALE OLDU
 
Başkan Menderes Türel, şöyle devam etti: “539 köyümüze daha önce yıllık yatırım bütçesi sadece ve sadece 10 milyon liraydı. Geçen sene bu bütçeyi 130 milyon liraya çıkardık. 13 kat daha büyük bütçeyle en ücra köşeye yatırım gidiyor. Akseki, 30 senedir su sıkıntısı çeken bir ilçemizdi. 6 ayda yapacağız dedik, biraz hata yapmışız, 5,5 ayda, yani iki hafta erken tamamladık.  Akseki'de su götürdüğümüz bir köyün adı Susuz şahap köyüydü. Su götürdük, bir süre sonra muhtarımız geldi, artık bu ismi değiştirelim dedi. Bir başka köyümüz Susuz Behiç köyü. Oraya da sulama suyu götürdük. Yani su olmadığı için adı susuz olan köylerimizde bile artık sular şelale oldu.”
 
2.5 YILDA 26 KAVŞAK TAMAMLANDI
 
Ulaştırma konusundaki en büyük yatırımın Ulaştırma Bakanlığı ile yapılan Meydan- EXPO 2. etap raylı sistem hattı olduğunu söyleyen Türel, şunları aktardı: “Bu projenin 135 milyon liralık kısmını Belediye olarak karşıladık.  2009'da aldığımız, fakat bizden sonraki yönetime devrettiğimiz deniz otobüsleri çürümeye terkedilmişti, 2014'de bunları hemen hizmete aldık. Kemer ve Antalya arasında 2 senede 82 bin yolcu taşıdık. Son 2,5 senede ise 26 köprülü kavşak yapıldı. G20 Zirvesi, EXPO, NATO Dışişleri Bakanları Zirvesi, Güçlü Şehirler Ağı gibi toplantılara Sayın Cumhurbaşkanımız ve Antalya'nın gururu Dış işleri Bakanımız ile birlikte ev sahipliği yaptık. Bu yatırımlar sayesinde Antalya zirvelerin en güvenli ve rahat şekilde yapıldığı yer oldu. Bu gurur ve başarı Türkiye'nin başarısıdır.”
 
2023 HAYAL PROJESİ METRO
 
Antalya merkezi ve ilçelerde 300 milyon liralık yol yatırımı yaptıklarını ifade eden Başkan Türel, “Bu yatırımın yarısı EXPO için yaptığımız yol yatırımlarıdır. Şimdi çok katlı otopark projelerine başlıyoruz, cadde ve kaldırımları işgal eden parklar son bulacak. Bir başka projemiz 3. etap raylı sistemidir. 28 kilometrelik raylı sistemle Kuzey'den Güney'e, Doğu'dan Batı'ya entegre sistem kurmuş olacağız. Ulaşımda asıl önemli konu ise şimdi Bakanlığımızla istişare ettiğimiz, 2023 hayal projelerimizden birisi olan metro yapımıdır” dedi.
 
ÇİFTÇİYE ELEKTRİK BEDAVA
 
 Büyükşehir’in kırsal yol ağının 9 bin 500 kilometre olduğunu belirten Başkan Menderes Türel, “Bu dönemde 1800 kilometre sıcak asfalt ve asfalt kaplama yatırımı, 2 bin kilometre stabilize yol çalışması yaptık. Köylerimize sadece su ve yol götürmekle kalmıyoruz. Köy demek, tarım üretimi, çiftçi, seracı, bahçe sahibi, besici demek. Antalya, 6 milyon tondan fazla sebze ve meyve üretir. Bu sebeple üreticimizi desteklemek için kolları sıvadık ve sulama enerjisinden soğuk hava deposuna kadar bir dizi yatırım projesine başladık” diye konuştu. 
 
Seçimlerden önce çiftçiye sulama suyu maliyetini sıfırlama sözü verdiklerini hatırlatan Türel, şunları dile getirdi: “2009 seçiminde Antalya halkına bedava elektrik vaat etmişlerdi, sonra da bir güneş enerjisi firmasının reklamıyla dediler ki, çatınıza sistem kurup elektrik üretin, böylece bedavaya gelir. Biz hiç bir zaman yapamayacağımız söz vermedik, üreticimizin en önemli problemlerinden birisi sulama elektriği maliyetiydi, işte o problemi çözmüş oluyoruz. Güneş enerji santralleri kurduk ve elektrik üretimine başladık. Artık bu yıldan itibaren çiftçimize elektriği bedava yapıyoruz.”
 
KEPEZALTI ÖRNEK OLACAK
 
Yeni bir şehircilik anlayışıyla ruhu olan, kimliği olan, maneviyatı olan, hayatın güzel, insanların müreffeh olduğu, tabiatla çatışan değil, tabiatla uyumlu, yani insan yaradılışına uygun yeşil, temiz, bereketli şehirler meydana getirmenin günümüzün varoluş meselelerinden birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Türel, “Antalya'da ilk defa kentsel dönüşüm ve yenileme projelerini başlattık. 2008 senesinde kentsel dönüşüm alanı kararı alınmış olan Kepezaltı bölgesi de bizi beklemişti. 2014'te tekrar başladık, halk oylaması yaptık, insanımız bize güvendi ve eski binaların yıkımına başladık. Bir kaç küçük meseleyi de Sayın Başbakanımızın sayesinde. İnşallah güzel bir şehircilik örneği vereceğiz” şeklinde konuştu.
 
VİZYON PROJELER
 
Antalya’ya kazandıracakları vizyon projelerle ilgili de bilgi veren Türel, şunları kaydetti: “2.5 senedir gece gündüz bu projeler için çalışıyoruz. Birisi Boğaçayı kanal projemizdir. Burada karaya doğru 40 kilometre sahil planlamıştık. Bir marina, bir sinema film platosu ve hayvanat bahçesi olacak. Ayrıca taşkın önleme projesi de gerçekleştirilecek. En kısa vadeli projemiz Konyaaltı Sahil projemizdir. Mimarlar Odamız ile birlikte yaptığımız yarışma projesinde 51 proje arasından seçilmiştir. Kruvaziyer Liman projemiz Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı onayını bugünlerde alıyor. Antalya'da Kruvaziyer yolcularını yük gemileri rıhtımına indiriyoruz. Büyük gemiler yanaşamıyor, sıkıntı çekiyoruz. Buna rağmen önceki senelerde 70 gemi ve 175 bin yolcu rakamlarına çıkmıştık. Bir liman bu sayıyı birkaç kat artırır ve Antalya ticaretine önemli destek sağlar. Diğer bir projemiz Tünektepe projesidir. Burada çok güzel bir sembol eser tasarladık. Teleferik inşaatı tamamlandı ve açılışını yaptık 

Gerek Antalya halının gerekse partisin ve hükûmeti kendine vermiş olduğu desteğe teşekkür eden Türel yeni yatırımlarımızla Antalya’nın yüzünü güldürmeye devam edeceğiz dedi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Bodrum İçin Tanıtım Turu
 
Marmara Üniversitesi'nde Arbede
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Alman Bankasından Kervansaray Otellerine İcra
Turizm sektöründe yaşanan krizden ünlü oteller zinciri Kervansaray'da nasibini aldı...
'Konyaaltı' İhalesine Yine Katılım Olmadı
İkinci kez düzenlenen Konyaaltı Sahil Projesi ihalesine, 6 yıllık peşin ...
Serada Don Nöbeti
ANTALYA'da hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düşmesi ...
KEİK Heyeti İş Birliğine Hazır
Karadeniz Ekonomik İşbirliği Konseyi (KEİK) Rusya Ulusal Konseyi Başkanı ...
 
 
Serik Belediyesi'nden Milli Parana Sahip Çık Kampanyası
Serik Belediyesi, Dolar ve Euro’nun yükselişini FETÖ'nün ekonomik darbesi ...
Atay Uslu: 2017 Bütçesi Yatırımın ve Mega Projelerin Bütçesi
645 Milyar TL'lik 2017 Bütçesi TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlandı. ...
ATSO Başkanı Çetin Enflasyon Rakamlarını Değerlendirdi
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ...
Muratpaşa'da Vergi Affı İçin Başvurular Başlıyor
Muratpaşa Belediyesi, kamuoyunda ‘Vergi Affı’ olarak nitelendirilen, 30 ...
 
 
Tarım Fiyatları Enflasyonu Etkiledi
BAGEV ve ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, 2015 enflasyonunun hedefin ...
Davut Çetin Vergi Rekortmenlerini Kutladı
ATSO Başkanı Davut Çetin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan ...
Antalya'dan Rusya'ya İhracatta Artış
Antalya'nın Alanya İlçesi’nden Rusya’ya dikenli salatalık ihracatı geçen ...
Antalya'da Çileğin Kilosu 2 Lira Ucuzladı
Antalya Toptancı Halinde bu hafta çileğin fiyatı geçen haftaya göre 2 lira ucuzladı.
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya