KKTC Başbakanı Ünal Üstel: Yeni tedbirler almak için harekete geçtik
|
 |
|
|
KKTC Başbakanı Ünal Üstel, 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur‘un bir erkek tarafından öldürülmesi sonrası, yeni tedbirler almak için harekete geçtiklerini açıkladı. |
 |
|
 |
26 Ocak 2023 Perşembe - 23:18 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Başbakan Ünal Üstel, “Kadına yönelik şiddet ve Kadın cinayetleri ile mücadele etmekten asla vazgeçmeyerek, elimizden gelen tüm çabayı ortaya koymakta kararlıyız” dedi.
Başbakan Ünal Üstel, 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur‘un bir erkek tarafından öldürülmesi sonrası, yazılı bir açıklama yaptı. Üstel, Reesur’un öldürülmesinin hunharca işlenmiş bir cinayet olmanın yanıda, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda devlet olarak, hükümet olarak ve halk olarak yeni ve radikal adımlar atılmasının gözler önüne serildiğini kaydetti.
“HÜKÜMET OLARAK HAREKETE GEÇTİK”
“Çağımıza, ülkemize, kültürümüze ve bizlere asla yakışmayan, bu insanlık dışı suçlara yönelik hükümet olarak yeni tedbirler almak için harekete geçmiş durumdayız” diyen Üstel, kadına yönelik şiddete karşı daha önceki dönemlerde ortaya konan Ulusal Eylem Planı!nın tam olarak hayata geçirilmesi, varsa eksiklerinin giderilmesi, bu tarz suçlara ilişkin Polisimizle yürütülen çalışmaların daha da geliştirilmesi konularında gerekli çalışmaların başlatılması yönünde talimat verdiğini belirtti.Sorunun siyaset üstü ve toplumsal bir sorun olduğunun altını çize Üstel, toplumun tüm kesimlerinin ve paydaşların bir araya gelerek ortak akıl üretmeleri ile bunun azaltılabileceği veya ortadan kaldırılabileceğini kaydetti.
Üstel, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Kimsenin kuşkusu olmasın, ülkemiz insanının, kişiliğine, kültürüne, örf adet ve geleneklerine ve her şeyden önemlisi evrensel insan haklarına yakışmayan, Kadına Yönelik Şiddet ve Kadın Cinayetleri ile mücadele etmekten asla vazgeçmeyerek, elimizden gelen tüm çabayı ortaya koymakta kararlıyız. Bu vesileyle birkez daha Zehie Helin Reessur evladımıza allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dilerim.”
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Kemer’de “Mor turizm” başladı
Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Ailesinin En Mutlu Günü
KKTC Meclisinde Nisap Sağlanamadan Tatil Başladı
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan ''Adaletsiz Dünya Eleştirisi''
Moda dünyasının usta ismi Muammer Ketenci'de Eşme Heyecanı
İstanbul, Kulaklara Caz Fısıldadı
Tatilcilerin Yeni Adresi Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa
Bursa Merkezli Antalya Ve Mardin'de Fuhuş Operasyonu
KKTC'de "Eşit Egemen İki Devlet" başlıklı panel
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|