KKTC'de Lapta ve Alsancak Bölgesinde Korona Vakaları için İnceleme
|
 |
|
|
KKTC Sağlık Bakanlığı, Lapta ve Alsancak bölgesinde tespit edilen pozitif vakarlarla ilgili çalışmalarına devam ediyor. |
 |
|
 |
2 Nisan 2020 Perşembe - 21:22 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
KKTC Sağlık Bakanlığı’na bağlı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Başhekimi Dr. Figen İnce, Lapta ve Alsancak bölgesinde tespit edilen pozitif vakalar sonrası Lapta Belediyesi’ne Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ ve Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ile bir araya gelerek toplantı yaptı.
Dr. Figen İnce, temaslı bulma çalışmaları bölgelerde izlenecek süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.
Koronavirüs teşhisi olan hasta olduğu zaman, onunla temasta bulunanların da teşhis edilip, test yapılması gerektiğini aktaran Dr. İnce şunları kaydetti;
“Belirtiler ortaya çıkmadan önce virüsün 14 günlük kuluçka süresi var ve bu 14 günlük süreçte kişi farkında olmadan temasta bulunduğu kişilere de hastalığı bulaştırabiliyor.
Bulgu ortaya çıkana dek kimlerle görüştükleri ve ne kadar zaman beraber olduklarını tek tek sorgulayarak, koronavirüsle ilgili tetkikler yapıyoruz.
Bunun sonucunda yeni hastalar varsa, onların da temaslılarını tespit ederek toplum içinde bulaşımın devam etmemesi için izole ediyoruz.
Dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi, virüsün kuluçka sürecinin uzun oluşudur.
Bu yüzden, özellikle vakaların temaslılarını en kısa sürede tespit edip, yayılımı önlemek adına izole etmek gerekiyor.
Yapılan son açıklamada, Lapta’dan 1 kişiye Covid-19 teşhisi konduğu belirtildi. Lapta ve Alsancak Belediye Başkanları ile bir araya gelerek toplantı yaptık.
Temasların Tarama ekibinde görevli hemşire ve diğer görevli kişiler, vakayla sürekli konuşarak son 14 gün içerisinde kimlerle temasta bulunduğunu tespit ediyor. Öğrenilen kişilerin isim ve telefon bilgileri alınarak, kendilerine ulaşılıyor.
Hastalık ülkede görüldüğü andan itibaren herkesin kendisini Covid-19 gibi düşünerek, hem kendini hem de karşısındakini koruması gerekir. Çünkü bu hastalık bulgu vermiyor ve bunu bulaştırma şansımız çok yüksek.
Amaç; hastalığın yayılımını önlemektir, o yüzden insanlarımızdan büyük hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Bizler, Sağlık Bakanlığı Ekibi olarak yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Kamuoyunda yoğun bir bilgi kirliliği yaşanmaktadır. Halkımız resmi açıklamaları Sağlık Bakanlığı’ndan takip etmelidirler, doğru bilgi akışı bakanlık tarafından verilmektedir.
Lütfen, vatandaşlarımız da kendilerine düşeni yaparak, evlerinde kalsınlar, güvende olsunlar.” dedi
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Tazelenme Üniversitesinde Mezuniyet ve Doktora Sözü Sevinci
KKTC'DE Göç Yönetimi Merkezi açıldı
Davut Güloğlu Mezuniyet Töreninde Öğrencilere Sürpriz Yaptı
TUI BLUE Ephesus’a Hollanda’dan Altın Ödül!
KKTC Başbakanı Ünal Üstel: “2026 KKTC için bir dönüm noktası olacak”
Antalya Adliyesi Türk Halk Müziği Korosu Gönülleri Fethetti
Girne Koleji Trabzon'a Görkemli Açılış
Süper Lig'de şampiyon Galatasarayı kutluyoruz
Belarus'lu Anna Miadzvedzeva kemanıyla büyülüyor
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|