KKTC'de Yeni Polis Genel Müdürü Soyalan Resmen Göreve Başladı
|
 |
|
|
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Polis Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törende Polis Genel Müdürlüğü görevine atanan Ahmet Soyalan’a rütbesini taktı. |
 |
|
 |
30 Haziran 2020 Salı - 21:51 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Polis Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törende Polis Genel Müdürlüğü görevine atanan Ahmet Soyalan’a rütbesini taktı. Görev süresini tamamlayarak görevi devreden Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’na hizmet anısı şildini takdim etti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Polis Genel Müdürlüğü Rütbe Takma ve Görev Devir Teslim Töreni’ndeki konuşmasında, polis camiasının Polis Günü’nü kutladı.
21 Aralık 1963’te Kıbrıs Rum tarafının Enosis hedefi ile hareket etmesinin ortaklık devletinin yıkılmasına neden olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Akıncı, Kıbrıs Türk polis teşkilatının bu yıkılış üzerine 30 Haziran 1964’te kurulduğunu belirtti.
1970 yılında ihdas edilen Polis Genel Müdürlüğü makamında bugüne kadar 10 genel müdürünün hizmet verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, 11. Polis Genel Müdürü olarak bugün başladığı görevinde Ahmet Soyalan ve yardımcılarına üstün başarı diledi.
TOPLUM POLİSE GÜVENEBİLMELİDİR
Polis Genel Müdürü Soyalan’ın polislik yanında bir hukuk diplomasına da sahip olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bu, Polis Gelen Müdürü Soyalan’a ek sorumluluklar da yüklüyor. Halkının yanında, halktan kopuk olmayan bir polis teşkilatı hepimizin ortak arzusudur. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demokratik, laik bir hukuk devleti olarak yaşamını devam ettirirken, ekonomisi ve demokrasisini geliştirmelidir. Suçlularla suç eğilimden olanlar polisten çekinmeli, toplum ise polise güvenebilmelidir” dedi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, polisin sorumluluk alanına trafik ve uyuşturucuya mücadelenin de dahil olduğunu ifade ederek, daha iyi ve daha güvenli bir trafik için alınması gereken daha çok yol olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı, “Direksiyon başına geçen yurttaşların ‘beni denetleyen polis var’ duygusunu taşıması gerekir. Bunun gereğini sadece Cumhurbaşkanı olarak değil, bir yurttaş olarak da istiyorum” şeklinde konuştu.
ÖRGÜTLÜ SUÇLAR ve UYUŞTURUCUYA KARŞI DAHA FAZLA MÜCADELE
Uyuşturucu sorununun okullar düzeyine kadar indiğinin herkes tarafından bilindiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, polisin örgütlü suçlara karşı bugüne kadarki başarılı uygulamalarını takdir ettiğini ancak örgütlü suçlar ve uyuşturucuya karşı daha fazla mücadelenin gerekli olduğunun da altını çizdi.
SADECE TOPLUM DEĞİL, DEVLET DE POLİSE DESTEK OLMALI
Polis teşkilatına toplum desteğinin ötesinde devletin de destek olması gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Akıncı, kendisine bugün veda ziyaretinde bulunan emekliye ayrılan Polis Genel Müdürü Manavloğu’ndan teşkilatın durumu hakkında aldığı rapora göre, 2 bin 718 polis kadrosundan bugün itibarıyla 678’inin boş olduğunu, itfaiyenin toplam 282 kadrosundan ise 66’sının boş olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Bana verilen bilgiye göre, polisimizin 297, itfaiyemizin ise 10 araç eksiği var. Bunların halledilmesi lazım. Polisin ve itfaiyenin bu ihtiyaçlarının imkanlar dahilinde halledilmesi gerekiyor. Başımıza kötü olaylar geldikten sonra değil, bunlar yaşanmadan tedbirlerin alınması gerekiyor. Polis teşkilatımızda yabancı dil bilen personel sayısının bu dönemde artırılması için, diğer alanlardaki hizmet içi eğitimlerde olduğu gibi yabancı dil eğitimine de ağırlık verilmeli”.
Cumhurbaşkanı Akıncı konuşmasının sonunda, görev süresini bugün doldurarak emekliye ayrılan Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’na yeni yaşamında sağlık ve mutluluk diledi
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Girne Koleji Trabzon'a Görkemli Açılış
Süper Lig'de şampiyon Galatasarayı kutluyoruz
Belarus'lu Anna Miadzvedzeva kemanıyla büyülüyor
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü
Antalya çiçeklerle açık hava galerisine döndü
Tatar: “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği, statükoyu sürdürme senaryolarına boyun eğmez”
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başladı
1. Uluslararası Türkiye Türkçesi Öğretimi Sempozyumu GAÜ'de Gerçekleşiyor
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|