KTAMS Başkanı Kaptan:Bugünkü Eylem Uyarı Niteliğinde
|
 |
|
|
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) üyesi 2011 sonrası istihdam edilen kadrolu kamu çalışanları bugün ülke genelinde greve gitti. |
 |
|
 |
19 Ekim 2015 Pazartesi - 14:45 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
“Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenme Yasası”na karşı yapılan eyleme Belediye Emekçileri Sendikası (BES) de aktif destek verdi.
“Göç Yasası” diye nitelendirilen yasa kapsamındaki kadrolu üyelerle ülke genelinde uygulanan grev 08.00-15.30 saatleri arasında devam edecek. Yasa kapsamında kadrolanan KTAMS üyeleri saat 09.00 sıralarında Lefkoşa’da KTAMS lokalinde toplanarak Meclis önüne yürüdü. Saat 10.00’de BES’te kadrolu çalışanlar da KTAMS’ın eylemine destek vermek için Meclis önüne geldi.
Eylemde “Göç Yasasını Getireni De Geçireni De Unutmadık” pankartı açıldı ve Başbakan Ömer Kalyoncu ile diğer bazı milletvekillerinin, “Göç Yasası” nı eleştiren ifadelerini taşıyan pankartlar açıldı.
Meclis önünde KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ve Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Ulus Arpalıklı birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından müzik dinletisi ve sinevizyon gösterimi yapıldı.
KTAMS’ın eylemine destek veren örgütler arasında, BES, DEV-İŞ, Güç-Sen, Türk-Sen, Koop-Sen, KTÖS, KTOEÖS, DAÜ-SEN, DAÜ-BİR SEN, ÇAĞ-SEN ve Basın-Sen de bulunuyor.
Sendikaların meclis önündeki eyleminin, grevin sona ereceği 15.30’a kadar süreceği belirtildi.
KAPTAN: “BUGÜNKÜ EYLEM UYARI NİTELİĞİNDE”
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, yasayı getireni de, geçireni de, ‘iktidar koltuğunda oturup lâfazanlık yapanları’ da unutmadıklarını ve unutmayacaklarını söyledi.
Bir yandan emekçileri uyuturken diğer yandan talimat almaya devam eden siyasilerin, kapalı kapılar ardında farklı konuşup, daha sonra başka yaptıklarını kaydeden Kaptan, örgütlerin verdiği belgelerin hasıraltı edilip, yok sayılamayacağını kaydetti. Kaptan, daha önce bunları yapanların bugün siyaset sahnesinden silindiklerine işaret etti.
Kaptan bugünkü eylemin uyarı niteliğinde olduğunu da hatırlatarak, bundan sonraki eylemlerin kapsamının genişleyeceğini söyledi.
Ahmet Kaptan, eyleme destek veren örgüt ve sendikalara teşekkür eti.
ARPALIKLI: “BIÇAK ARTIK KEMİĞİ KESMEYE BAŞLADI”
BES Başkanı Ulus Arpalıklı da konuşmasında “Biz hiçbir şeyi yönetemiyoruz” diyen siyasilerin neden koltuklarda halen oturduğunu merak ettiğini söyleyerek, Meclis önünde toplanan insanların ülkeyi daha iyi yöneteceğini iddia etti.
Ülkeyi yönetenlerin her şeyi bildiğini iddia ettiğini fakat artık “bıçağın kemiği kesmeye başladığını” kaydeden Arpalıklı, milletvekillerinin bir an önce “Göç Yasası”nı ortadan kaldırıp, mevcut eşitsizliği yok etmesini beklediklerini kaydetti.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Antalya Adliyesi Türk Halk Müziği Korosu Gönülleri Fethetti
Girne Koleji Trabzon'a Görkemli Açılış
Süper Lig'de şampiyon Galatasarayı kutluyoruz
Belarus'lu Anna Miadzvedzeva kemanıyla büyülüyor
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü
Antalya çiçeklerle açık hava galerisine döndü
Tatar: “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği, statükoyu sürdürme senaryolarına boyun eğmez”
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başladı
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|