Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, 1948 yılında orman memurlarının köylülerin yaylada bulunduğu sırada gelerek orman köyü olarak kayıtlara geçirilen bölgenin bugün halka pahalıya malolduğunu söyledi. Süer, hiç para etmeyecek yerlerin bile rayiç bedellerinin çok yüksek olduğunu belirtirken, fiyatların düşmesini yoksa ödeme durumlarının mümkün olmadığını ifade etti. Süer, "Eğer bu konuda ısrar edilir, araziler başkalarına satılırsa başka bir kaos ortaya çıkar ve toplumsal patlama yaşanır" dedi.
Kaş'ın eski Ziraat Odası Başkanı Salih Demirci ise Kaşlıların tapu sahibi olması için yıllarca emek sarf ettiğini, ilçenin tek geçim kaynağının turizm olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Arazilerin hepsi mahkemelik. Vatandaş bu fiyatla şimdi kime gidecek. Kaş'ın Kemer ilçesinin tamamı 2-b arazisi. Okulumuz, camimiz, seramız her yer 2-b. Bizi sokağa mı atacaklar. Bu paraları nasıl ödeyeceğiz."
Kaş ilçesinde turizmin yanı sıra arka planda kalan tarımında ilçe ekonomisine katkısının büyük olduğu belirtildi. 11 bin 500 üyesi ile ziraat odası tarım konusunda önemli çalışmalar yaparken tarım arazilerinin bulunduğu alanın tamamı 2-B. İlçe sakinleri iddia edilen rakamları ödemelerinin mümkün olmadığını söylerken, fiyatların düşmesini beklediğini bildirdi.