Akşam 20.30 sıralarında otobüslerle kente gelen Adanalı gurbetçiler, aileleri, akrabaları ve sevenleri tarafından coşkuyla karşılandılar. Merak ve korkuyla geçen günlerin ardından kimi babasına, kimi evladına, kimi ise hayat arkadaşına hasretle sarıldı. Yaklaşık 3 yıldır Libya'da olduğunu söyleyen ve "Bir daha dönmeyi Allah nasip etmesin" diyen 43 yaşındaki Nabi Doğanay, "Kimin ne yaptığı belli değildi. Canımızı zor kurtardık. Halk ayaklandı. Mısır'dakinden daha şiddetli olaylar yaşanacağı kanısındayım" dedi. En mutlu günlerinden birini yaşadığını söyleyen Emine Doğanay (38) ise, "Eşime kavuştuğum için çok sevinçliyim. Allah bir daha aynı korku ve endişeyi yaşatmasın. Son birkaç gündür telefonlar kesildiği için görüşememiştik. Yüreğim ağzımda bekliyordum. Şükür ki kavuştuk. Kendi gitmek istese bile bir daha ben bırakmam" dedi.
Libya'da bir şantiyede işçi olarak çalışan 55 yaşındaki Hilmi Çelebi de aynı korku ve endişeyi yüreğinde hisseden bir diğer isimdi. Ailesine kavuşmamaktan çok korktuğunu ve sık sık 2 çocuğunu düşündüğünü söyleyen Çelebi'yi, otogarda eşi Günay Çelebi (42) karşıladı. Birbirine sarılıp hasret gideren çift, "Ne olursa olsun bir daha ayrı yerlerde bulunmayacağız" dedi. Bazı gurbetçiler ise halk ayaklanmasına destek verdiklerini belirterek, "Libya güzel bir ülke. Fakat diktatörlükle yönetilmeyi hak etmiyor.
Dileriz bir an evvel her şey normale döner ve ülkeye demokrasi gelir" dediler. Marmaris'ten Adana'ya 4 otobüs gelirken, 2 otobüs de Kahramanmaraş'a doğru hareket etti.