Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   28/38 °C
 
 
    UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu,: Karar Bizi Yolumuzdan Döndüremez  
 
    Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali'nde Melek Mosso rüzgarı  
 
    KKTC'de Geleneksel İskele Festivali Başladı  
 
    Muratpaşa'da Kabotaj Bayramı’nda plajlara mavi bayrak  
Mersin İdman Yurdu’ndan Terim’e Tepki
Mersin İdman Yurdu’ndan Terim’e Tepki
 
Mersin İdman Yurdu Kulübü Basın Sözcüsü Celal Ata, 1-1 sona Galatasaray maçı sonrası teknik direktör Fatih Terim'in takımları ile ilgili olarak yaptığı açıklamayı şiddetle kınadıklarını söyledi.
 
13 Kasım 2012 Salı - 15:08

Maç sonucunun Fatih Hoca'yı rahatsız ettiğini ve ruh halini bozduğunu öne süren Ata, basın odasına giren bir kişiyi de malzeme yaparak Mersin İdman Yurdu'na ve Mersin'e bu hakareti layık görmesini doğru bulmadığını belirtti.
Mersin İdman Yurdu Kulübü Basın Sözcüsü Celal Ata, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in takımlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Dört büyük takımların Türkiye'nin her kesiminde ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Celal Ata, “Belki kendi bölgesinin takımını önce yüreğinin bir köşesine yerleştirmiştir ama dört büyüklerden biri illa ki yüreğinin ayrı bir köşesindedir. Bizlerin de, Mersinlilerin de Galatasaray yüreğinin bir köşesindedir. Hele hele Avrupa'da bizleri temsil eden ve bizlerdeki Milli ruhu hat safhaya çıkaran böyle bir takımın teknik direktörünün yeri ayrıdır. Bu da Pazar günkü maçta tribünlere zaten yansımıştır. Misafir ettiğimiz takımların teknik direktörlerine, futbolcularına göstermiş olduğumuz misafirperverlik hep gurur duyduğumuz bir geçmişimizdir” dedi.
“BİZİ KENDİLERİNE DENK GÖRMÜYORLARSA AYRI BİR LİG KURSUNLAR”
Galatasaray'ı Avrupa karşılaşmalarında göstermiş olduğu başarılardan dolayı kutladıklarını vurgulayan Ata, “Ancak Türkiye liglerinde sayın Fatih Terim'in, Anadolu takımlarıyla oynadığı maçlarda berabere kaldığı veya mağlup olduğu zaman hep 'bıraktığımız puanlar' şeklindeki değerlendirmesini protesto ediyoruz. Eğer bu karşılaşmaların sonu gerçekten belli ise, Mersin İdman Yurdu Kulübü olarak bizler diyoruz ki; 'Sayın Terim kendisine eş değer veya Galatasaray takımına eş değer olarak görmüş olduğu kulüpleri tespit etsin, federasyona müracaat etsinler ve Türkiye'de kendi ayarlarında olarak görecekleri, basın toplantılarına girdiklerinde basın mensuplarına saygısızlık değil saygı gösterebilecekleri ayrı bir lig oluştursunlar. Futbolcularını rahatça basın toplantılarına götürebilecekleri bir atmosfer istiyorlarsa, orada kendilerini huzurlu hissedeceklerse, Anadolu takımlarının deplasmanlarında kendilerini rahatsız hissediyorlarsa, o zaman müracaat etsinler, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan sadece kendilerinin uygun görecekleri takımlarla ayrı bir lig taleplerini değerlendirsinler. Mersin İdman Yurdu takımı ve Anadolu takımları eğer gereksiz kulüplerse, lütfen bu karşılaşmaları gerçekleştirmesinler, gelmesinler, müracaat etsinler, bir yasa çıkarsınlar. Anadolu kulüpleri ile oynadıkları bütün maçları hükmen 3-0 galip olarak tescil edilsin. Neden bizi böyle aşağılarcasına tavırların içine giriyor, bunu gerçekten anlamış değiliz. Mersin İdman Yurdu Kulübü, köklü bir kulüptür ve bu güne gelişinin bir heyecanını yaşamaktadır. Mersin İdman Yurdu buralara emeği ile tırnağı ile kazıyarak gelmiştir. Böyle bir takımın, büyük takımların gerek teknik direktörlerinin, gerek kulüp yöneticilerinin, gerekse hakem camiasının bu şekilde hor görmesini kınıyoruz ve Mersin İdman Yurdu olarak bunu dillendirmekten de gurur duyuyoruz” diye konuştu.
“HİÇ KİMSENİN BİZİ HOR GÖRMEYE HAKKI YOK”
Anadolu takımlarının maç öncesinden 'çantada keklik gibi' görülmemesi gerektiğini ifade eden Ata, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Eğer Galatasaray-Mersin İdman Yurdu maçının sonucu Galatasaray lehine olsaydı, Fatih Hoca'nın ruh hali, basın toplantısındaki basın mensuplarına davranışı, 'onu çekmeyin bunu çekin' ifadesinin altındaki örtülü imanın değerlendirmesini Anadolu'ya bırakıyorum. Biz de tırnağı ile kazıyarak bir yerlere gelen takımlarız. Hiçbir desteği olmayan Anadolu takımlarıyız. Bizler daha filizlenmeden filizlerimizin dibine asit dökmeye kimsenin hakkı yoktur. Mersin kenti Galatasaray'ı evinde, salonunda ağırlamıştır. Çünkü Mersin'de Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor sevgisi vardır. Mersin'de, Bursaspor'un bir Anadolu takımı olarak şampiyon olmasının ayrı bir sevinci vardır. Çünkü Mersin'de önce insan ruhu sevgisi vardır. Hiç kimsenin Mersin basınına, Mersin yönetimine, Mersin camiasına böyle dalga geçer gibi değerlendirmelerde bulunup, oyuncularını basın toplantısına getirmeyip, basın mensuplarını hor görerek onlara agresif davranışlarda bulunmaya hakkı yoktur.”
“BU TEPKİYİ GÖSTERECEK NASIL BİR DAVRANIŞ GERÇEKLEŞTİ, ANLAMIŞ DEĞİLİM”
Fatih Terim'in böyle bir agresif davranış sergilemesine neden olacak bir olayın yaşanmadığına dikkat çeken Ata, "Mersin'de bu tepkiyi gösterecek nasıl bir olay gerçekleşti? Sayın Fatih Terim'e her hangi bir darp mı oldu, sözlü bir sataşma mı oldu? Böyle bir şey oldu mu? Bunu soruyorum. Sayın hocama Mersin basın toplantısında her hangi bir sataşma veya saldırıya yeltenme mi oldu? Ben şunu gözlemledim; Sayın Terim'in beyanatı aynen şuydu; 'Mersin'e bıraktığımız 2 puan.' Bu çok aşağılayıcı bir değerlendirmedir. Demek ki öyle bir mantıkla gelinmiş. Daha sonra bakıldı ki Mersin İdman Yurdu kolay bir lokma değil, sahada yüreğini ortaya koydu, 1-1 beraberlik bile onlara o kadar çok ağır geldi ki, o ruh hali ile Sayın Terim ne yapacağını şaşırdı ve bir köşede duran, kendisini Sayın Fatih Terim'in koruması olarak ifade eden, Galatasaray dergisinde de çalıştığını ifade eden bir genci malzeme yaparak Mersin İdman Yurdu'na ve Mersin'e bu hakareti layık görmesi doğru değildir, ben bunu doğru bulmuyorum" şeklinde konuştu.
MAÇIN ORTA HAKEMİNE TEPKİ
Fatih Terim'in bu sözlerinin canını acıttığını söyleyen Ata, “Bizler Ankara'da, İstanbul'da ağabeyi olan takımlar değiliz. Bizler bir kondüktör memurunun girişimi ile kasabın, manavın oluşturduğu o ruhu Mersin'de koruyoruz. Bizler o profesyonelliği yakalamış değiliz, yakalamak da istemiyoruz. Mersin İdman Yurdu son 4 maçta maalesef büyük takımlarla yaptığı karşılaşmalarla hakemlerin çok büyük presleri altında var olmaya çalışıyor. Lüften üzerimizdeki o baskıyı kaldırsınlar, ezilmek üzereyiz, nefes alamıyoruz. Lütfen bizi yaşatsınlar. Amaç tabi, Mersin İdman Yurdu gibi Anadolu takımlarını yok etmek ise hakemlere sesleniyorum, o zaman sadece büyük takımların maçlarını yönetsinler. Pazar günkü maçta Culio ile Amrabat arasında ceza alanı içinde yaşanan bir pozisyon vardı. Herkes tarafından penaltı olarak değerlendirilirken hakem Culio'ya sarı kart gösterdi. Sayın İlker Coşkun, bence hakem eğitimi ile ilgili süresini biraz daha uzatması gerekir. Bu staj dönemini bence iyi geçirememiştir, diploma süreci biraz daha uzaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Şanlıurfaspor, Samsunspor Maçının Hazırlıklarına Başladı
 
KTAMS, CTP'yi Ziyaret Etti
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Akıllı Bilet Teknolojisi Başlıyor
A Milli Futbol Takımı Ana Sponsoru Turkcell ve Türkiye Futbol Federasyonu ...
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Korkmaz Dönemi
Spor Toto Süper Lig temsilcici İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Carlos ...
Carlos Carvalhal istifa etti
Sezon başında İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da göreve başlayan Carlos ...
Galatasaray Mersin'den 1 puanla döndü
Galatasaray, Mersin deplasmanında direkleri geçemedi. İki topu direkten ...
 
 
Trabzonspor'a Üç Puan İlaç Gibi Geldi
Spor Toto Süper Liginin 11. haftasında Trabzonspor, kendi sahasında ağırladığı ...
Galatasaray'a Yağmur Altında Karşılama
Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında yarın Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak ...
Karabükspor'da Üç Puan Sevinci
Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Kardemir D.Ç. Karabükspor evinde ...
Antalyaspor 3 puanı son anda kaçırdı.
Kasımpaşa deplasmanında 89. dakikaya 1-0 galip giren Antalyaspor 90. dakikadaki ...
 
 
Gaziantepspor’da Gençlerbirliği Maçı Hazırlıkları Sürüyor
Gaziantepspor, Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında 11 Kasım Pazar günü ...
Sivasspor'da Galibiyet Sevinci
Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Sivasspor, evinde ağırladığı Eskişehirspor’u 1-0 mağlup etti.
İnönü’de Kıran Kırana Maç
Spor Toto Süper Lig 11. hafta açılış maçında Beşiktaş, nefesleri kesen ...
Gençlerbirliği, Gaziantep Deplasmanına Hazırlanıyor
Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Gaziantepspor deplasmanına gidecek ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
UBP Milletvekili   Oğuzhan Hasipoğlu,: Karar Bizi Yolumuzdan Döndüremez

UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu,: Karar Bizi Yolumuzdan Döndüremez

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Avrupa Birliği Değişime Gebe
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya