Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   25/30 °C
 
 
    Erhan Arıklı: Meyve-sebze ithalatını serbest bırakacağız…  
 
    Serik'de Başkan Kumbul'dan Okullarda Temizlik Seferberliği  
 
    Vali Şahin'den Antalyanın Altın Çocuklarına Övgü  
 
    Ahu Tuğba yarın İstanbul'dan som yolculuğuna uğurlanıyor  
Mısır’da Kritik Cuma
Mısır’da Kritik Cuma
 
Mısır'ın başkenti Kahire'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in istifasını isteyen binlerce muhalif, Tahrir Meydanı'nda toplanarak cuma namazı kıldı
 
4 Şubat 2011 Cuma - 12:10

Namazın ardından binlerce kişi hep bir ağızdan Mübarek aleyhine sloganları attı.
Bu arada Tahrir Meydanına yakınlarında bulunan Mübarek taraftarları, muhaliflerin alanı doldurmasıyla birlikte geri çekildi.
Kahire'nin çeşitli bölgelerinden yüzlerce kişi de cuma namazının ardından meydana doğru yürüyüşe geçti.
Tahrir Meydanı'nda dün akşamki çatışmalarda yaralanan ve güvenlik sebebiyle dışarı çıkartılamayan yüzlerce yaralı, güvenli bir şekilde hastanelere gönderilmeye başlandı.

GÖSTERİCİLER TAHRİR MEYDANINDA TOPLANMAYA BAŞLADI

Mübarek karşıtlarının bugün düzenleyeceği büyük protesto gösterisi öncesinde göstericiler başkent Kahire'deki Tahir Meydanında toplanmaya başladı.
Askerlerin, yiyecek ve su takviyesiyle meydana gelen göstericilerin kimliklerini kontrol ettiği ve üstlerini aradıkları belirtildi.
Göstericilere ve yabancı gazetecilere saldıran Mübarek yandaşlarının henüz ortalıkta görülmediği, meydanda gerilimden uzak bir atmosferin hakim olduğu bildirildi.
Bu arada Cumhurbaşkanı Mübarek, Amerikan ABC televizyon kanalında Christiane Amanpour'a açıklamalarda bulundu. Mübarek, açıklamada, yeterince cumhurbaşkanlığı yaptığını ve iktidarı şimdi bırakmak istediğini, ama ülkesini kaosun sarmasından korktuğundan bunu yapamadığını belirterek, Mısırlıların aralarında savaşmalarını görmek istemediğini kaydetti.
Öte yandan, Kanada Dışişleri Bakanı Lawrence Cannon, Mısır ordusundan ülkedeki gösteri ve çatışmaları izleyen gazetecilerin güvenliğini sağlamasını istedi.
Cannon televizyonda yaptığı açıklamada, Kanada Dışişleri Bakanlığından Mısır Büyükelçisini çağırarak, Ottawa'nın derin endişesini ve Mısır ordusunun gazetecilerin güvenliğini sağlaması talebini iletmesini istediğini belirtti.
Kahire'de güvenlik güçleri tarafından görevlerini yaparken gözaltına alınan gazetecilerden Belçika'nın Le Soir muhabiri ile Fransız televizyon kanalı France 24'ün üç çalışanı ve üç Polonyalı gazeteci serbest bırakıldı.
Brezilya televizyonunun bir kameramanı ile bir radyo muhabiri de serbest bırakıldıktan sonra sınırdışı edildi.
Bu arada, Mısır'daki Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşlarında çalışanlar ve ailelerinden oluşan yaklaşık 300 kişi de ülkeden tahliye edilerek Kıbrıs Rum kesimine iki uçakla götürüldü.

"MÜBAREK YANLILARI GÖSTERİCİLERİ ÖLDÜRMEDİ"

Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek yandaşlarının, hükümet karşıtı göstericileri öldürmediğini söyledi.
Yeni bir gösterinin düzenlenmesine birkaç saat kala Amerikan ABC televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Süleyman, Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda göstericilere ateş açılmasıyla ilgili soru üzerine, Mübarek yanlılarının ''gayet iyi davrandığını'' ve ''kimsenin açılan ateşle ölmediğini'' belirtti.
Silahlı kuvvetlerin de göstericilere karşı şiddete başvurmadığını belirten Süleyman, ''Ama biz onlara 'evlerinize dönün' dedik'' ifadesini kullandı.
Bugün Mısır'da cuma namazını takiben büyük bir gösteri düzenlenmesi bekleniyor.

CLINTON: DERHAL MÜZAKERELER BAŞLAMALI

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, "Mısır'da barışçıl ve düzenli dönüşüm için, ülke muhalefetinin, sivil toplumunun ve politik gruplarının en geniş ve temsil açısından en yeterli yetkilileriyle hükümet arasında acilen ve ciddi müzakereler yapılması konusunda uyarıyorum" dedi.
ABD Dışişleri Bakanı Clinton, gazetecilere ve protestoculara yapılan saldırıları şiddetle kınadığını kaydetti.
Bu arada, Kahire'deki olayları izleyen İsveç devlet televizyonunun (SVT) muhabiri Bert Sundstroem'in bıçakla ağır yaralandığı bildirildi.
SVT'den yapılan açıklamada, Kahire'de hastaneye kaldırılan ve ameliyata alınan gazeteciden gün ortasından beri haber alınamadığı belirtildi.

MÜBAREK'E İKTİDARI DEVRET ÇAĞRISI

ABD Senatosu, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i iktidarı geçici bir hükümete devretmeye çağıran karar tasarısını onayladı.
Kongre'deki etkili isimlerden olan, Cumhuriyetçi Senatör John McCain ve Demokrat Senatör John Kerry tarafından hazırlanan tasarı, Senato'da sesli oylama yöntemiyle kabul edildi.
Bağlayıcılığı olmayan kararda, Mübarek'e, "demokratik bir siyasi sisteme düzenli ve barışçıl geçişi" derhal başlatması çağrısında bulunuluyor.
Kararda, bunun, bu yıl özgür ve adil seçimlerin yapılabilmesi için gerekli reformların hayata geçirilmesi amacıyla "Mısır'daki muhalefet liderleri, sivil toplum ve orduyla koordinasyon halinde, iktidarın kapsayıcı bir geçici hükümete devredilmesini" de içermesi gerektiği belirtiliyor.
Kerry, Senato oturumunda yaptığı açıklamada, Mısır yönetiminin "birkaç gün içinde" geçici hükümetin kurulması yönünde harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

AMERİKAN İSTİHBARATI OBAMA YÖNETİMİNİ UYARMIŞ

Öte yandan, Reuters ajansının haberine göre, Amerikalı üst düzey bir istihbarat yetkilisi, istihbarat yetkililerinin geçen yılın sonunda ABD yönetimini, Mısır'da istikrarsızlığa dair uyardığını söyledi.
ABD Ulusal İstihbarat Direktör Başyardımcılığı görevine aday gösterilen, CIA görevlisi Stephanie O'Sullivan, Senato'da katıldığı oturumda yaptığı açıklamada, geçen yılın sonunda Mısır'da istikrarsızlığa dair ABD Başkanı Barack Obama yönetimini uyardıklarını, ancak o tarihte, bu istikrarsızlığın isyanı başlatacağını öngöremediklerini belirtti.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER DİYALOG TEKLİFİNİ REDDETTİ

Mısır'daki Müslüman Kardeşler hükümetin diyalog önerisini reddetti.
Müslüman Kardeşler sözcüsü internet sayfasından, rejimle diyaloğu reddettiklerini açıkladı.
Mısır'ın en büyük muhalif hareketi Müslüman Kardeşler, hükümetle görüşmeye davet edilmişti.
Mısır Devlet Başkan Yardımcısı Ömer Süleyman, tüm taraflarla diyalog arayışının bir parçası olarak Müslüman Kardeşler'in yeni hükümetle görüşmeye davet ettiklerini belirtmişti.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER: ADAY OLMAYA HEVESLİ DEĞİLİZ

El Cezire televizyonunun haberine göre, Müslüman Kardeşler'in üyesi olan eski milletvekili Muhammed el Beltagi, 'Mübarek rejiminin bitmesinin ardından müzakereye hazırız. Cumhurbaşkanlığına aday olmaya veya bir koalisyon hükümetinde görevlendirilmeye hevesli değiliz'' dedi ve hükümetin örgütle ''flört ettiğini'' ifade etti.

KAOSA ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Süleyman ulusal televizyondaki röportajında, Cumhurbaşkanı Mübarek'in hemen gitmesi için yapılan çağrının kaosa çağrı olduğunu belirterek, göstericilerin Tahrir meydanını terk etmelerini istedi.

2 KİŞİ ÖLDÜ, BİRİ GAZETECİ 3 KİŞİ YARALANDI

El Cezire televizyonu, başkentteki Abdulmunim meydanındaki göstericiler üzerine açılan ateş sonucunda iki kişinin öldüğünü, 2 kişinin de yaralandığını kaydetti. El Cezire, Tahrir meydanındaki gösterileri yerinde izleyen bir Yunanlı gazetecinin de bir grup tarafından dövülerek yaralandığını duyurdu.

ESKİ BAKANLARA SEYAHAT YASAĞI

Mısır Başsavcısı, bazı eski bakanlara seyahat yasağı koydu.
Resmi MENA ajansının haberinde, Başsavcının seyahat yasağı koyduğu eski bakanların sırasıyla eski İçişleri Bakanı Habib El Adli, eski İskan Bakanı Ahmed El Megrabi ve eski Turizm Bakanı Züheyr Grana olduğu, Ulusal Demokratik Parti'nin eski bir üyesi olan Ahmed Ezz'in de ülkeden ayrılmasının yasaklandığı bildirildi.
Haberde, başsavcının, eski bakanlar ve parti yetkilisinin banka hesaplarını dondurduğu da belirtildi.

 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’a Soruşturma!
 
İstanbul'da Uyuşturucu Operasyonu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Yeni Başbakan Göstericilerden Özür Diledi
Mısır'ın yeni Başbakanı Ahmed Şefik, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in istifasını ...
Olaylar Yemen’e Sıçradı, Halk Sokaklarda…
Yemen'in başkenti Sana'da, iktidar ve muhalefet yanlıları gösteriler düzenliyor
ABD Mübarek’in Biletini Kesti
Mısır’da her geçen gün artarak devam eden iç çatışma ve gerginlik ölümlerle ...
Laboratuvarda Toplar Damar Geliştirildi
Laboratuvar ortamında, dirençli, pıhtı riskini azaltan ve organ reddine ...
 
 
Mısır’da Ölü Sayısı 3’ e Çıktı
Mısır'daki protestolarda ölenlerin sayısının 3'e yükseldiği bildirildi.
Tahrir Meydanı’nda Kan Gövdeyi Götürüyor
Mısır’da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek yanlıları ile muhalif gruplar arasındaki ...
Kahire Tahrir Meydanı’nda Çatışma Çıktı!
Mısır’ın başkenti Kahire’de Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek yanlısı ve karşıtı ...
Mısır Ordusu Halkı Evine Dönmeye Çağırdı
Mısır Cumhurbaşkanı Mubarek'in Eylüldeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ...
 
 
Türk İş Dünyasında Mısır Krizi
Mısır’la Olan Dört Milyar Dolarlık İş Hacmi Askıda. Türk Fabrikalarını Mısır’lı Askerler Koruyacak
Mübarek’in Kararı Mısırlıları Memnun Etmedi!
Mısır'da günlerdir süren isyanın ardından Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ...
İngiltere'ki Mısırlılar Sokağa Döküldü
İngiltere'nin başkenti Londra'daki Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan ...
Mübarek Taraftarlarıyla Muhalifler Çatıştı
Mısır'ın İskenderiye kentinde, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek taraftarlarıyla ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhan Arıklı: Meyve-sebze ithalatını serbest bırakacağız…

Erhan Arıklı: Meyve-sebze ithalatını serbest bırakacağız…

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  KKTC'de Başbakan Ünal Üstel Bu Zorlu Sınavları Geçebilir Mi
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
KKTC'de Başbakan Ünal Üstel Bu Zorlu Sınavları Geçebilir Mi
 
Mehmet Kesim
 
 
İsrail Güç Zehirlenmesine mi Girdi?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya