Güvenlik Konseyi'ne henüz sunulmuş bir tasarının olmadığına değinen Lavrov, "Eğer yeni tasarı şiddeti en hızlı bir şekilde durdurmayı ve tarafları müzakere masasına oturtmayı hedeflerse, elbette Rusya olarak biz böyle bir adımı destekleriz" ifadelerini kullandı.
TİFLİS RAZI OLMASA DA DTÖ'YE GİRERİZ
Rus basınında yer alan bilgilere göre Lavrov, Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü üyeliği ile ilgili de değerlendirmede bulundu. Gürcistan'ın onayı olmadan da DTÖ üyeliğinin gerçekleşebileceğini kaydeden Lavrov, "Bunun nasıl olacağı ile ilgili detaylara girmek istemiyorum. Bu konu üzerinde çalışmalar sürüyor" dedi.
Rusya ve Gürcistan arasında İsviçre'de örgüt üyeliği ile ilgili sürdürülen müzakereler 10 Mart'ta sonuç elde edemeden durduruldu. Görüşmelerin ikinci oturumunun nisan sonunda başlaması bekleniyor.
Rusya 153 ülkenin üye olduğu DTÖ'ye dahil olabilmek için 17 yıldır müzakereleri sürdürüyor. Avrupa Birliği, Rusya'nın gümrük vergileri ile ilgili anlaşma sağlanmasının ardından DTÖ üyeliğine destek vereceğini açıklamıştı. Yıl sonuna kadar örgüte üye olmayı bekleyen Moskova'ya, Washington da olumlu bakıyor.
İSYANCILARA DESTEK ALGISI ÇOK TEHLİKELİ
Dün de Güney Osetya'da yetkililerle bir araya gelen Lavrov, hedeflerinin Güney Osetya halkının barış içinde yaşaması olduğunu söyledi. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Lavrov, Libya'da NATO komutasındaki birliklerin taraf olmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.
İsyancıların yanında olma şeklindeki algıya dikkat çeken Lavrov, "Bu tür girişimler yabancı destek alarak mevcut yönetimleri değiştirme yaklaşımı ortaya koyuyor. Bu algı çok tehlikeli. Bunun bulaşıcı olma yönünü de gözlemliyoruz. Beraberinde dış yardım geleceğini bekleyen isyancıların bir dizi iç savaşa girmesini tetikleyebilir" uyarısı yaptı.