Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   27/36 °C
 
 
    Kumköy Sahilindeki Ve Aksu Çayındaki Baraka ve Obalar Kaldırılıyor  
 
    TYB 2023 Yılının Ödülleri İstanbul’da Verilecek  
 
    KKTC Milletvekili Hasan Küçük KKTC'ye Daha Sağlıklı Dönecek  
 
    Antalya'da Halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden 2 şahsa gözaltı  
Şahin: Anayasa'nın Başlangıç Maddeleriyle Oynatmayız!
Şahin: Anayasa nın Başlangıç Maddeleriyle Oynatmayız!
 
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, gündeme ilişkin soruları yanıtladı
 
23 Mayıs 2011 Pazartesi - 12:55

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Meclis'te İsveç Meclis Başkanı'yla yaptığı görüşmeden önce gazetecilerle yaptığı görüşmede, bugün medyada yer alan BDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın, 'Kandil'le devlet adına bir çok görüşme yapıldı. Temasları MİT yürüttü' iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

Şahin, ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir terör örgütüyle görüşmez'' dedi.

"ANAYASA'NIN BAŞLANGIÇ MADDELERİYLE OYNATMAYIZ!"
Mehmet Ali Şahin, sabah saatlerinde de bir TV'de yayınlanan programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa'nın başlangıç maddeleriyle ilgili bir önerileri olmadığını belirterek, ''Bundan sonra da böyle bir öneriyle TBMM'nin önüne gelecek değiliz. Anayasa'nın değiştirilmesi teklif edilemeyen maddeleri, Cumhuriyetin kurucu gerekleridir, bunlarla oynatmayız'' dedi.

Şahin, kendisinden önce programa katılan MHP Trabzon milletvekili adayı Koray Aydın'ın ''AK Parti'nin Anayasa'nın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen maddelerine dokunulmayacağı, Türklük kavramının çıkarılmayacağına dair gazetelere ilan vermesi gerektiğine'' ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine, hukukçu olduğunu hatırlattı.

Anayasa'nın değiştirilmesi teklif edilemeyen maddeleri olduğunu, bunların ''Cumhuriyetin kurucu gerekleri'' olduğunu ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bunlarla oynatmayız. Bunun için gazete ilanları vermeye gerek yok. Bu defalarca söylenmiştir. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, bir ırki vatandaşlık değildir. Yani, Türk ırkına bağlı olanların vatandaş olabildiği bir vatandaşlık değildir. 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan Türk'tür' diyor. Bu, başka bir etnik kökene de bağlı olabilir. Bir Alman, Fransız da vatandaş olabilir. Kastedilen, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Devletimize vatandaşlık bağıyla bağlı olma olgusudur. Yoksa 'siz Türk ırkından gelen insan haline geldiniz' demek değildir. Anadili Kürtçe olan, kendisini Kürt olarak değerlendiren bir vatandaşımızın da Türk vatandaşı olması, onun Türk olarak nitelendirilmesi anlamında kullanılmaz. O bakımdan bunları çok açık ve net ortaya koymak gerekir. Bizim Anayasa'nın başlangıç maddeleriyle ilgili bir önerimiz olmamıştır, bundan sonra da böyle bir öneriyle TBMM'nin önüne gelecek değiliz. Bu konu, seçimler öncesi polemik konusu yapılarak bir takım siyasi avantajlar elde edilmek için kullanılıyor. Biz bunları pek ciddiye almıyorum doğrusu.''

''2007'DE ALDIĞIMIZ OY ORANI ÇERÇEVESİNDE...''
Aydın'ın ''AK Parti hazıra kondu, her şeyi biz yaptık'' dediğini belirten Şahin, ''Eğer MHP gerçekten iktidar olduğu dönemde çok başarılı hizmetler yapmışsa, bizim milletimiz hizmet edene sahip çıkar. O dönemde iktidar olan 3 partiyi de baraj altında bıraktı. Hizmet etmiş olsaydılar, vatandaş bunları değerlendirip yeniden iktidar yapardı ama hepsini 'biz sizden memnun kalmadık' diyerek sandığa gömmüştür, barajın altında bırakmıştır. Biz, ülkeyi kötü yönetmiş olsaydık, 2007 seçimlerinde daha önceki önceki seçimde aldığımız oyun üstüne çıkarak oy alabilir miydik?'' dedi.

Şahin, halkın demokratik olgunluk seviyesinin, yöneticilerin önünde olduğunu belirterek, ''Vatandaşımız gördüğü gerçeklere, yaşadığı realitelere dayanarak siyasi partilere oy veriyor. 2002'de bizi seçen bu halk, 2007'de daha fazla oyla bizi tek başına iktidara getirmişse demek ki o icraatımızdan memnun olmuştur. Şimdi 12 Haziran seçimlerine gidiyoruz, AK Parti yeniden tek başına iktidara gelecektir. Halkımızın tek partili iktidarın, siyasi ve ekonomik istikrarla ülkemizi nereden nereye geldiğini çok iyi biliyor. O nedenle bu siyasi istikrarı ve buna bağıl ekonomik istikrarı düşüncesiyle yeniden AK Parti'yi iktidara getirecektir. 2007'de aldığımız oy çerçevesinde bir oyla tek başına iktidara getireceğine inanıyorum'' diye konuştu.

''HANGİ YARGI MENSUPLARI CHP'DEN ADAY OLDU?''
''AK Parti'nin yargıyı ele geçirdiğine'' ilişkin değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine Şahin, ''12 Haziran seçimlerine giderken, hangi yargı mensubu istifa ederek bizim partimizden aday oldu, hangi yargı mensupları istifa ederek CHP'den aday oldu?'' diye sordu.

Şahin, bazı yargı mensuplarının görevlerinden istifa edip aday olduğunu hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''HSYK Başkanvekili Kadir Bey CHP'den aday adayı oldu, YARSAV Başkanı ve eski Erzincan Başsavcısı CHP adayıdır. Yargı kimin arka bahçesiymiş gördünüz mü? Şimdi yargı milletin arka bahçesi haline geldi. Daha önce CHP, maalesef yargının bazı kesimlerini arka bahçesi olarak kullanıyordu. Nitekim bu seçimlerde istifa edip hangi partilerinden aday olmuşlarsa demek ki geçmişte de o partiyle organik bağ içerisindeydiler. Koskoca yargı mensuplarından, en önemli görevlerde bulunacaksınız, istifa ettiğinizde başka bir parti değil de illa CHP derseniz, demek ki yargıyı siz bu zamana kadar hep arka bahçeniz olarak kullanmışsınız. Elinizden bu gidip, milletin arka bahçesi olunca basıyorsunuz yaygarayı. Biz, yargının sadece milletin arka bahçesi olmasını, adaletin tecelli etmesi için çalışan şerefli hakim ve savcılardan oluşmasını arzu ederiz. Biz, bunun dışında başka hiçbir şey beklemeyiz yargıdan.''

''HANGİ BELEDİYEYE SÖYLEDİ?''
Şahin, ''CHP ne söylese kaynak yok diyorsunuz?'' sorusuna karşılık, devletin bazı hizmetlerini hizmet satın alma yoluyla yapabildiğini, halen belediyelerin tamamına yakınının temizlik işini hizmet satın alma yoluyla yerine getirdiğini, CHP'li belediyelerin de yıllardan beri böyle yaptığını anlattı.

''Sayın Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum: Hangi belediye başkanınıza hizmet satın aldığınız şirkette taşeron işçi olarak çalışanları belediye kadrosuna alın' diye teklifte bulundunuz?'' diyen Şahin, bunun tek bir örneği olmadığını kaydetti.

Şahin, ''Belediyeler bunu da yapamazlar çünkü yasa gereği yıllık bütçesinin içerisinde personele ayıracağı pay yüzde 30'u aşamaz. Taşeron işçileri aldığınızda belediyelerin tüm gelirini personel için harcarsınız, yetmez, yatırımlar için tek kuruş para ayıramazsınız. Ben bu kadar popülist politika görmedim. Geçmişte buna benzer çok söylemler oldu. Devlet yönetmek ciddiyet ister. Bol keseden atarak, devlet yönetemeye kalkarsanız, 6 ay sonra devlet iflas etmiş olur, memurunuzun maaşını ödeyemezsiniz, yolun çatlağını kapatacak parayı bulamazsınız'' diye konuştu.

''CHP, İntibak Yasası'nı çıkaramaz mı?'' sorusuna Şahin, emeklilerin maaşını ödemek için her yıl bütçeden yaklaşık 30 milyar liranın SGK bütçesine aktarıldığını belirterek, ''Bu kadar parayı Hazineden alarak SGK'ya aktararak emekli maaşını ödemek durumunda olan bir Türkiye, buna yakın parayı da İntibak Yasası için ayırırsa, bu ülkede yatırım için bir tek kuruş para ayrılamaz. Bunu yapmak mümkün olsa, biz çok güçlü bir iktidarız, biz yaparız. Niye emeklimizden daha fazla oy almayalım? Seçimden sonra da iktidar olacağımıza inandığımız için popülist politika uygulamıyoruz'' dedi.

 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Başkent Doğalgaz'da Süreç Hızlandı
 
Antalya'da Yaz Başladı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Başkent Doğalgaz'da Süreç Hızlandı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Başkent Doğalgaz'da yeni ihaleye hemen çıkılması ...
Kredi Kartları Aileleri Üzüyor
Ailelerin Eğitim İhtiyacı Analizini içeren araştırmada ailelerin ekonomik ...
Mustafa Abdülcelil Ankara'ya Gelecek
Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil, beraberindeki heyetle ...
Kredi Kartı Aidatına Alışveriş Şartı
Tüketiciler Birliği, bankaların getirdiği teklifle sadece 50 tl aidattan ...
 
 
Başbakan'ın Mardin Mitingini Kana Bulayacaklardı
Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Şırnak'ta Salı günü yapacağı miting öncesi büyük tehlike atlatıldı.
Kahraman Polis Canı Pahasına Felaketi Önledi
İstanbul'da polis helikopterinin düşmesinin ardından yürütülen soruşturmada, ...
Çiçek: Deprem Bölgesinde Borçlar Ertelenecek
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kütahya'nın Simav ilçesindeki ...
Tunceli’de Karakola Hain Saldırı Son Anda Önlendi
Tunceli'nin Ovacık ilçesi Kuşluca Jandarma Karakolu civarında bir grup ...
 
 
Erdoğan Bayraktar Of’ta Muhtarlarla Biraraya Geldi
AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı ve TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar, ...
KPSS’ye Başvurular 25 Mayıs’ta Sona Erecek
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) öğretmenlik ve A grubu kadrolar için ...
Pilav Gününde 22 Yıl Önceki Öğretmenini Vurdu
Samsun'un Ladik ilçesinde, polislikten malulen emekli bir kişi, 22 yıl ...
Mersin'de Savaş Gibi Mahalle Kavgası
Mersin'de bir mahallede vatandaşlar arasında çıkan kavgada bir kişi öldü, ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
TYB 2023 Yılının Ödülleri İstanbul’da Verilecek

TYB 2023 Yılının Ödülleri İstanbul’da Verilecek

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Avrupa Birliği Değişime Gebe
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya