Cumhuriyet Meydanı'nda toplananlar, 'Saray sizin, sedir bizim', 'Her yer sedir, her yer direniş', 'Sedir ağacı ışıktır, ışığımı söndürme', 'AKP'ye inat yaşasın tabiat' yazılı dövizler taşıdı. Eyleme destek vermek amacıyla kesilen sedir ağaçlarını temsil eden doğaseverler, devrilmiş ağaç maketleriyle eyleme katıldı. Mermer firmasına 100 bin metrekare alan tahsis edildiğini ve asırlık sedir ağaçlarının kesildiğini savunan doğaseverlere, bisiklet grupları, dernekler, sendikalar, partililer ve platform gruplarının oluşturduğu 500 kişi destek verdi.
Alanın yasal olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde olduğunu bu nedenle de bakanlığın acilen ormanları koruma görevini yerine getirmesi gerektiğini söyleyen A Platformu sözcüsü Hediye Gündüz, şöyle dedi:
"Bakanlığın korumakla yükümlü olduğu alana, yasal izin verilerek, hem de alandaki asırlık sedirleri mermer ocağına teslim etmeden önce keserek, yasal görevini yapmadığı apaçık ortaya konmuştur. Ekizce'deki değerleri korumakla yükümlü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, DSİ, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı doğa katliamına 'Olur' demiştir. Maden kanununda 2004 yılında yapılan değişiklikler, ülkenin geleceğine yönelik tehditler içeren bir kanundur."
ÇED yönetmeliğinin değiştirilmesi gerektiğini belirten Gündüz, "Maden Kanunu doğaya karşı nasıl öldürücü ve antidemokratik ise ÇED yönetmeliği de aynı derecede antidemokratik hüküm ve yönetmeliklerle doludur. Bu yönetmelik de 2004 yılında yapılan değişikliklerle asıl amacından uzaklaştırılmış, halkın isteği ve düşüncelerini dikkate almak yerine çıkar gruplarının hizmetine sunulmuştur" dedi.
Eylem, alkış ve sloganların ardından sona erdi.