İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Alp Üçok, Antalyalılara ‘Psikiyatri ve Diğer Bozukluklar’ başlığı altında bilgiler aktardı. Psikozun toplum içinde yanlış algılara sebep olduğunu belirten Prof.Dr. Üçok, “Hayalle gerçeği değerlendirme yeteneğinin bozulmasına psikoz diyoruz” dedi. Psikoz riskinden şüphelenmelerde insanlar üzerinde en fazla rastlanan bulguları aktaran Prof.Dr. Üçok, “Sosyal ilişkilerde bozulma, içe kapanma, iş başarısında gerileme, kavgacılık gibi davranış değişiklikleri, zihin karışıklığı durgunluk olarak örnekler verebiliriz” diye konuştu.
Şizofrenin önlenebilir bir hastalık olmadığını belirten Prof. Dr. Alp Üçok, “Şizofreniye bir beyin hastalığı diyebiliriz. Şizofreni hastaları bizlerden daha hassastır” dedi. Hastalık belirtilerinin ‘alevlenme’ ve ‘yatışma’ olarak iki döneme ayrıldığını vurgulayan Prof.Dr. Üçok, “Şizofreni her yüz kişiden birinin yaşamı boyunca yakalanma riskini taşıdığı ciddi bir psikiyatrik bozukluktur. Hastalıkta erken tanı çok önemlidir” dedi.
Hastalığın belirtileri vaka durumlarından örnekler veren Prof.Dr. Üçok, söyleşi sonunda dinleyicilerin sorularını yanıtladı.