Son 24 Satte 32 bin 137 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı
|
 |
|
|
Türkiye'de son 24 saatte 196 bin 902 koronavirüs testi yapıldı, 32 bin 137 kişinin testi pozitif çıktı, 203 kişi hayatını kaybetti. |
 |
|
 |
7 Aralık 2020 Pazartesi - 22:56 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Toplam test sayısı 19 milyon 888 bin 747'ye ulaştı. Hasta sayısı 545 bin 711, vefat sayısı 15 bin 103, ağır hasta sayısı 5 bin 836 oldu.
Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 3,1, yatak doluluk oranı yüzde 55,1, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 72,1, ventilatör doluluk oranı yüzde 41,7, ortalama temaslı tespit süresi 10 saat, filiasyon oranı ise yüzde 99,9 olarak kayıtlara geçti.
"Kısıtlamaların etkisi görülmeye başlandı"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, verilere ilişkin, "Bugün tespit edilen 6.420 hastamız var. Ağır hasta sayısındaki artış hızı azalıyor. Kısıtlamaların etkisi görülmeye başlandı. Yakında daha çok hissedeceğimizi ümit ediyoruz. Hepimizin görevi kendi kısıtlamalarımızı uygulayarak kalabalıklardan uzak durmak." dedi.
ANTALYA İÇİN YÜKSEK RİKİN SÜRDÜĞÜNÜ AÇIKLADI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun, Antalya ve Ordu'da koronavirüs salgınında yüksek riskin devam ettiğini Konya ve Trabzon'da ise artışın kısmen kontrol altına alındığını açıkladı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun, Antalya, ve Ordu'da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgili yüksek riskin sürdüğünü, Konya ve Trabzon'da ise vaka artışının kısmen kontrol altında olduğunu bildirdi.
Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yüksek vaka sayılarının görüldüğü Konya, Samsun, Antalya, Trabzon ve Ordu valileri, il sağlık müdürleri ve halk sağlığı başkanlarıyla görüşmeye devam ettiğini belirtti.
Bu illeri yakından izlediklerini vurgulayan Koca, söz konusu illerdeki test kapasitesi ve filyasyon ekiplerini artırdıklarını açıkladı.
Bakan Koca, "Samsun, Antalya ve Ordu'da yüksek risk devam ediyor. Konya ve Trabzon'da artış kısmen kontrol altında. Sağlık çalışanlarımız elinden geleni yapıyor. Kamu ve özel kurumlarımızla birlikte bütün hemşehrilerimizin duyarlılığı gücümüzü artırıyor. Ara vermeden mücadeleye devam edelim." değerlendirmesinde bulundu.

|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Osman Çavuşoğlu Alanya'da toprağa verildi.
KKTC'de Tatar, Saral’ın Başbakan Üstel hakkındaki paylaşımını üzüntüyle karşıladığını belirtti
Yeni Yargı Paketiyle Binlerce hükümlüye tahliye yolu
Ankara'da tarihin en büyük torbacı operasyonu
Akdeniz Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırladı
Antalya Havalimanı Yeni Terminal Binaları Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan Gerçekleştirdi
Erdoğan Antalya'dan Seslendi :“İnsanlık tarihiyle yaşıt olan bölgemizin barış coğrafyası olmasını istiyoruz”
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığından Hükümlüler İçin Özel İş Protokolü
Kaş'da Göçmen Kaçakçılığına Geçit Yok
KKTC'de UBP ve Başbakan Üstel'den Ersin Tatar'a Tam Destek
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|