KKTC’nin en büyük üniversitesi olma özelliğini sürdüren Doğu Akdeniz Üniversitesi Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi, Antalya’da gerçekleştirdiği arkeolojik sualtı araştırmalarında, Roma ve Bizans döneminden kalma amphora yüklü 4 batık, kiremit yüklü 2 batık, tabak yüklü 2 batık, çok sayıda Roma ve Bizans döneminden kalma demir çapa ile bronz çağı ve öncesinden kalma 7 adet taş çapa buldu.
DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, araştırmalarda, çok sayıda tarihi eserin yanı sıra Bronz Çağ’dan kalma bir antik demirleme yeri tespit edildi.
DAÜ Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı, Sualtı Arkeoloğu Hakan Öniz, çalışmalarda Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı Birliği desteğiyle temin edilen sualtı robotu ve yine aynı kurumdan kiralanan araştırma teknesinin kullanıldığını belirtti.
Öniz, tamamı Türk sualtı arkeologları tarafından yapılan çalışmaların TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü izinleri ve Antalya Müzesi uzmanları denetiminde gerçekleştiğini söyledi.
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR
Onay bekleyen yorum yok.
Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.