Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, BRTK Yasa Tasarısı’nın yakında Meclis’in gündemine geleceğini, bu kapsmda çalışanların geçmişten kaynaklanan tüm hakları ile kadrolaşmalarının önemine işaret ederek, “Bizim için en önemli nokta çalışanların haklarının korunmasıdır” dedi.
TDP’den yapılan açıklamaya göre Çakıcı, bugün, Salih Sakallı başkanlığındaki Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay - Sen) heyetini kabul etti.
TDP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen görüşmede, TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit de hazır bulundu. Görüşmede, Bay - Sen Başkanı Salih Sakallı, sendikanın 34. kuruluş yılı hatırası olarak Çakıcı’ya plaket takdim etti.
Bay - Sen Başkanı Salih Sakallı, sendikanın 34. kuruluş yılı nedeniyle Meclis’te temsil edilen siyasi partilere ziyaret başlattıklarını belirtti.
Ülkede her alanda birçok sorun yaşandığını, kendileri açısından da önemli bir olay gördükleri BRTK Yasa Tasarısı’nın Meclis’te beklemekte olduğunu belirten Sakallı, bu yasaya ilişkin TDP’den gerekli desteği beklediklerini ifade etti.
TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı da, Bay - Sen yetkililerine teşekkür ederek, sendikanın 34. yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.
BRTK Yasa Tasarısı’nın yakında Meclis’in gündemine geleceğini belirten Çakıcı, çalışanların geçmişten kaynaklanan tüm hakları ile kadrolaşmalarının önemine dikkat çekti ve “Bizim için en önemli nokta çalışanların haklarının korunmasıdır” dedi.
“Benzeri sorunların bugün Lefkoşa Türk Belediyesi’nde de yaşanmakta olduğunu ve çalışanlara sanki dün işe başlamış gibi muamele yapılmak istendiğini” savunan Çakıcı, çalışanların haklarının gasp edilmesine onay vermelerinin mümkün olmadığını söyledi.
BRTK Yasası’nda da en çok dikkat edecekleri konunun çalışanların haklarının korunup korunmadığına bakmak olacağını söyleyen Çakıcı, “Eğer çalışanların hakları ellerinden alınacaksa bu yasa geçmesin” diye konuştu.
Hükümetin bu konuda ilgili taraflarla oturarak uzlaşı yakalaması gerekliliği üzerinde duran Çakıcı, uzlaşı sağlanması ve çalışanların haklarının korunması halinde bu yasaya gerekli desteği vereceklerinden kimsenin kuşku duymamasını istedi.
SU KONUSU
Konuşmasında Türkiye’den su getirilmesi projesine de değinen Çakıcı, “Türkiye’den suyun gelme projesi doğru, ancak anlaşma yanlış” görüşünü savundu.
Anlaşmaya göre bütün mülkiyetler ile işletmelerin Türkiye’nin olacağını öne süren Mehmet Çakıcı; “Ancak, suyun parası, faizi ile birlikte Kıbrıs Türk halkı tarafından ödenecektir. En azından bu anlaşma ile KKTC’de su ile ilgili yapılacak mülkiyetler ile işletmeler Kıbrıs Türk halkına ait olabilirdi. Yap - işlet - devret modeli burada da geçerli olabilirdi. Bunun yanı sıra, örneğin Güney Kıbrıs’a ve başka bir ülkeye su satılacaksa, her ülkede olduğu gibi Kıbrıs Türk halkının geçiş ücreti alma hakkı olabilirdi. Bunların hiçbiri bu anlaşmada yoktur ” dedi.
Kıbrıs Türk halkının malı olan kurumlar ile arazilerin süratli bir şekilde “peşkeş çekildiğini” iddia eden Çakıcı, bu konularda çok büyük endişeleri olduğunu, bu çerçevede verdikleri kavganın da Kıbrıs Türk halkı adına olduğunu kaydetti.