Tıp-İş Başkanı Erol Şeherlioğlu, kurulacak geçici hükümetin bir programı olmasını beklemediklerini ancak meclisteki UBP haricindeki partileri ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunmak istediklerini söyledi.
Şeherlioğlu, “göç yasası olarak tabir edilen yasanın, sağlık yasasının ve rant sağlamak için yürütülen politikaların yeniden düzenlenmesi gerektiğini” kaydetti.
Sağlık çalışanlarıyla ilgili yasanın yıllardır geçirilemediğini ve çalışanların mağduriyetlerini nasıl giderecekleri konusunda çalışma yapmak gerektiğini ifade eden Şeherlioğlu, güvencesiz ve hizmet alımı konusundaki politikaların acilen gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Şeherlioğlu, nüfus konusunda da sorunlar yaşandığını ve UBP hükümetinin 4 yılda 5 bin kişinin vatandaş yapıldığını anlatarak, “ülkenin sermayelerinin peşkeş çekilmesine de birileri dur demeli” dedi.
İhalelerin bile yurt dışında gerçekleştirildiği bir ülkenin sermayesinin elde tutulmasının söz konusu olamayacağını ileri süren Şeherlioğlu, toplumun Kıbrıs Sorunu ve yapılan yasalar noktasında birlik içinde olması gerektiğini kaydetti.
ÖZYİĞİT
TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit ise, demokratik ve ileriye dönük çalışmalar yapan örgütlerle her zaman işbirliği içerisinde olduklarını ifade etti.
Ülkedeki çözülmesi gereken acil sorunlar olduğunu belirten Özyiğit, sağlık yasasıyla ilgili geçmişte de fırsat buldukça çalışmalar yaptıklarını ancak sonuçlandıramadıklarını söyledi.
Özyiğit, “Halk bize o şansı tanırsa bu yasayı birlikte herkesin yararına olacak şekilde hazırlayacağız” diyerek, 3. kurultaylarında da güvencesiz çalışmaya son verme kararı aldıklarını anımsattı.
“Göç yasası”yla ilgi de UBP’nin özelde çalışanların haklarını iyileştireceğine kamuda çalışanları güvencesiz hale getirdiğini belirten Özyiğit, “UBP’nin halkı refahta değil sefalette eşitlediğini” söyledi.
Bu yasaların TDP için kabul edilebilir olmadığına işaret eden Özyiğit, vatandaşlıkların ve özelleştirme koşullarının da yasal olmadığına inandıklarını belirtti.