Turizm Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Alsancak Belediye binasında gerçekleşen toplantıda Sucuoğlu, bölgede yapılabilecek alternatif turizm seçeneklerini görüştü.
Sucuoğlu, karavancılığın çok yaygınlaştığı Avrupa’da turistlerin belli rota çizerek ülkeleri ziyaret ettiğini belirterek, KKTC’nin iklim ve doğasıyla karavan turizmi için alternatif bir bölge olabileceğine işaret etti.
Karavancılık turizminin ülkede gelişebilmesi için belediyelerin kontrolünde büyük alanlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Sucuoğlu, elektrik, su ve septik kuyu gibi alt yapı olanaklarının inşa edilmesiyle karavancılık turizminin yapılabileceğini kaydetti.
BERLİN’DE KARAVANCILARLA TEMASA GEÇİLDİ
ITB Berlin Fuarı’nda Avrupa Karavancılar Birliği Başkan Yardımcısı ve birlik yetkilileriyle görüştüğünü de aktaran Sucuoğlu, karavanla seyahat eden turistlerin Kıbrıs’a gelmek istediklerini belirtti.
Karavancıların Türkiye üzerinden Kıbrıs’a gelişlerinin Yunanistan’a oranla hem daha yakın, hem de daha ucuz olduğunu ifade eden Sucuoğlu, alternatif turizm olarak bunu avantaja çevirmeleri gerektiğini vurguladı.
“AVRUPALI KÖY YAŞANTISI GÖRMEK İSTER..”
Faiz Sucuoğlu, Avrupalı turistlerin köy yaşantısı ve Kıbrıs Türk kültürünü yakından tanıyıp, köy kahvaltısı ve yemeklerini tadacakları köylerde kalmak istediklerini kaydetti.
Turizm Bakanlığı’nın turiste alternatif turizm seçenekleri sunma için çalışmalar yürüttüğünü de belirten Sucuoğlu, bu çalışmalardan bir tanesinin de yürüyüş turizmi olduğunu söyledi.
Yürüyüş turizmi kapsamında turistlerin bölgedeki köylerden geçmesi ve konaklamalarını sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Sucuoğlu, bu kapsamda kırsal kesimde yaşayan vatandaşları pansiyonculuk yapmaları yönünde teşvik etmekte olduklarını belirtti.
“MALTA’DA SADECE BABUTSA VAR”
Akdeniz bölgesinde turizmden para kazanan ancak pazarlayabileceği çok fazla seçeneği olmayan Malta’nın “babutsa”yı kullanarak pazarlama yaptığını vurguladı.
Turizm Bakanı Sucuoğlu, KKTC’nin turizmde sergileyebileceği bir çok seçeneği bulunduğunu ifade ederek, bunun için elde olan değerlerin ön plana çıkarılması gerektiğini kaydetti.
TARİHİ YAPILARIN BAKIMI
Faiz Sucuoğlu, Vakıflar İdaresi ile yaptıkları görüşmede Eski Eser ve Müzeler Dairesi sorumluluğu dışında kalan yerlerin belediyelerin kullanımına verilmesi konusunu görüştüklerini de aktardı. Sucuoğlu, tarihi yerlerin bakım ve onarımının Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin kontrolünde yapılabileceğini söyledi.
Ülkenin her bölgesinde bakım ve temizliğe muhtaç tarihi yapılar olduğunu belirten Sucuoğlu, belediyelerin katkısıyla bu yerlerin ziyaret edilebilir duruma getirilmesi bakımından çok önemli olduğunu kaydetti.