Türkiye'de Biyometrik Kayıtlı 2,5 Milyon Suriyeli Yaşıyor
|
 |
|
|
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Toplamda bugün itibarıyla biyometrik kayıt sistemine giren 2 milyon 541 bin Suriyeli Türkiye'de bulunmaktadır" dedi.
|
 |
|
 |
28 Ocak 2016 Perşembe - 18:48 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Plan ve Bütçe Komisyonunda Başbakanlığa bağlı TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve AFAD'ın 2016 yılı bütçelerinin sunumunu yaptı.
AFAD'ın koordinasyonunda Suriyelilere insani yardımlar hakkında bilgi veren Akdoğan, bugüne kadar Türkiye'de geçici barınma merkezlerine yaklaşık 548 bin Suriyelinin giriş yaptığını kaydetti.
Akdoğan, "260 binin üstünde Suriyeli 10 kentte kurulan 25 geçici barınma merkezinde yiyecek, sağlık, güvenlik sosyal aktivite, eğitim ibadet, tercümanlık, haberleşme gibi insani ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Barınma merkezlerinin dışında da yaklaşık 2 milyon 300 bin civarında Türkiye'nin farklı kentlerinde Suriyeliler var. Toplamda bugün itibarıyla biyometrik kayıt sistemine giren 2 milyon 541 bin Suriyeli Türkiye'de bulunmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.
Diğer ülkelere kıyasla tüm kamplarda Birleşmiş Milletler standartlarının çok üzerinde hayat kalitesinin sunulduğuna dikkati çeken Akdoğan, "Bugüne kadar Suriyeliler için yaklaşık 8 milyar dolar harcama yapıldı" dedi.
Geçiçi barınma merkezlerindeki 15 sahra hastanesinde sağlık hizmeti verildiğini belirten Akdoğan, "Bugüne kadar kamp içi ve dışında yaklaşık 10 milyon 30 bin 313 poliklinik hizmeti sunuldu, 419 bin 529 yatan hastaya hizmet verildi, 294 bin 271 cerrahi müdahale yapıldı. Toplam 67 bin 690 doğum gerçekleşti. Suriyeli genç ve çocukların eğitimi için ise yaklaşık 78 bin 707 çocuk ve gence bin 211 derslikte kreş, ilköğretim ve lise düzeyinde 389'u Türk, 2 bin 831'i Arap olmak üzere 3 bin 220 öğretmen tarafından eğitim verildi" ifadelerini kullandı.
Irak ve Suriye'den gelen Türkmenlerin de AFAD koordinasyonluğunda misafir edildiğini, Türkiye'de 9 bin 416'sı Bayır-Bucak'tan olmak üzere toplam 56 bin 757 Türkmen bulunduğunu belirten Akdoğan, Irak'tak insani kriz karşısında AFAD'ın Türkmen, Arap, Ezidi ve Kürt fark etmeksizin ihtiyaç sahiplerine yardım yapıldığını anlattı.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Girne Koleji Trabzon'a Görkemli Açılış
Süper Lig'de şampiyon Galatasarayı kutluyoruz
Belarus'lu Anna Miadzvedzeva kemanıyla büyülüyor
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü
Antalya çiçeklerle açık hava galerisine döndü
Tatar: “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği, statükoyu sürdürme senaryolarına boyun eğmez”
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başladı
1. Uluslararası Türkiye Türkçesi Öğretimi Sempozyumu GAÜ'de Gerçekleşiyor
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|