BM’nin her yıl 13 Ekim “Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü” etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen çalıştayın birinci gününde 10.00 - 17.00 saatleri arası YDÜ Büyük Kütüphane Salon 1’de “Doğal Kaynaklı Afetler”, Salon 4 ‘te “İnsan Kaynaklı Afetler” başlıkları altında Ulusal Afet Yönetimi Çalıştayı icra edilecek.
Yarın 10.00-12.30 saatleri arasındaysa Çalıştay Değerlendirme Toplantısı YDÜ Büyük Kütüphane Salon 4’te yer alacak.
ADALIER
Çalıştay’ın açılışında konuşan Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyi (IUSARC) Başkanı Doç. Dr. Ahmet Adalıer, konseyin kuruluşu ve hedefleri hakkında bilgi verdi.
Adalıer, 2 gün sürecek programın toplum içinde bilinci artırması ve afet yönetimi konusunda güncel bilgi sağlayacak akademik unsurları kazandırması dileğinde bulundu.
ÇELEBİ
Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi de, “afete hazır toplum” oluşturulması için gerekli öğeleri sıraladı ve bunun için gerekli tüm kişi ve unsurların çalıştay münasebetiyle bir araya getirildiğini anlattı.
Çelebi, önümüzdeki iki günün çok faydalı geçmesi dileğinde bulundu.
BEYOĞLU
Başbakanlık Müsteşarı Metin Beyoğlu ise konuşmasında insan kaynaklı doğal afetlerde toplum bilincinin artırılmasının önemine işaret ettiği konuşmasında, KKTC devletinin doğal afetlere personel, araç-gereç, bilgi birikimi ve moral bakımından son derece hazır olduğunu söyledi.
Beyoğlu, çalıştayın toplum bilincini artırma yönünde çok önemli sonuçlar çıkaracağına inancını da dile getirdi.
Konuşmaların ardından kahve molası verildi ve sunumlara geçildi.
ÇALIŞTAY
“Ulusal Afet Yönetimi Çalıştayı”na bakanlık, kurum ve kuruluşlardan katılımcılar iştirak ediyor.
Çalıştay programı kapsamında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Şölen Külahçı, Yrd. Doç. Dr. Ertan Akün ve Yrd. Doç. Dr. Afet Arkut, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’ndan Yusuf Eker, Lefke Avrupa Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Abdullah Ekinci ile ODTÜ KKK’dan Yrd. Doç. Dr. Bertuğ Akıntuğ sunum yapacak.
Yapılacak sunumlar “Mülteci ve Göç Hareketleri, Endüstriyel Kazalar, Organize Sanayi Bölgeleri ve Sorunları, KKTC’de Afet Yönetim Sistemi, Jeolojik Afetler, Biyolojik Afetler ve Klimatik Afetler” başlıklarında icra edilecek.