Uluslararası Sanayi 4.0 ve Dijital Endüstri Kongresi Sergiyle Sürüyor
14 Nisan günü sona erecek olan kongrede alanında uzman kimseler kongre süresince endüstri 4.0'ın medikal, turizm ve tarım gibi farklı sektörlerle ilişkileri de tartışılıyor.
Uluslararası Sanayi 4.0 ve Dijital Endüstri Kongresi, Karabük Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi Isparta Uygulaalı bililer Üniversitesi katılııyla
Antalya'da Porto Bello Hotel'de düzenleniyor. Kongreye Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Japonya, Rusya, Ukrayna'nın da aralarında bulunduğu 11 ülkedeki 70 üniversiteden bilim insanları ve dijital dönüşüm sektörü temsilcileri 200 kadar bildiri sunuyor..
Kongrenin açılışı 11 Nisan Perşembe saat 10.00'da Vali Münir Karaloğlu'nun katılımıyla yapıldı. 3D Baskı Teknolojileri ve Dijital Endüstri Kongresi Başkanı Prof. Dr. Kerim Çetinkaya, Almanya'nın Autodesk, Japonya'nın Mazak gibi dünyaca ünlü firmalarının temsilcilerinin de katıldığı ve Sanayi 4.0'a ilişkin 15 farklı alanında uygulama çalışmalarının anlatılacağını kaydetti. 200 bildiri sunulmaktadır. Prof. Dr. Çetinkaya, uygulamalı bir kongre niteliğinde olan 3 boyutlu yazıcılar ve uygulamaları 4 gün boyunca sergilenecek. Sergi 14 Nisan saat 17.00'de kapanacaktır. Alanında uzman kimseler kongre süresince endüstri 4.0'ın medikal, turizm ve tarım gibi farklı sektörlerle ilişkileri de tartışılıyor.
Kongrede Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Orhan Özçatalbaş Sanayi 4.0 ve Tarım konulu konferansında; Sanayi ile tarım sektörünün yakın ilişki içinde olduğunu belirterek, sanayi sektörü tarafından üretilen makine ve kimya sanayi ürünleri olan teknolojik girdiler tarımsal üretim için vazgeçilmez üretim girdileridir. Bu durum tarımdan sanayiye kaynak transferini ifade etmektedir. Ülkelerin bilgi üretme ve bilgiyi kullanma kapasitesi ülkelerin kalkınması ile doğrudan ilgilidir. Türkiye yürütmekte olduğu ar-ge ve teknoloji politikalarıyla orta gelir tuzağına düşmemek yönünde inisiyatif geliştirmektedir. Bu yaklaşım doğru bir strateji olarak değerlendirilmektedir. Özellikle akıllı tarımda önemli bir araç olarak hassas tarım uygulamaları öne çıkmakta ve bu uygulamalarla daha yüksek verim, hasatta daha az ürün kaybı, daha az su, akaryakıt ve gübre kullanımı söz konusu olmaktadır. Burada akıllı tarım uygulamalarının verimlilik artıcı ve maliyet düşürücü etkileri nedeniyle her alanda ve her yerde olmasa da yaygınlaşması beklenmektedir." şeklinde görüş ifade etti. Kongre 14 Nisan 2019 tarihinde sonuçlanacaktır.
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR
Onay bekleyen yorum yok.
Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.