İlk olarak Akseki’nin tarihi yaklaşık 800 yıllık Sarıhacılar mahallesini ziyaret eden Vali Münir Karaloğlu, burada İlçe Kaymakamı Murat Beşikci ve Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal tarafından karşılandı.
Tarihi Sarıhacılar mahallesinde valilik tarafından desteklenerek yapılan meydan düzenlemesini inceleyen Vali Karaloğlu, daha sonra 400 yıllık tarihi cami, düğmeli evler ve antik yolu gezdi. Girişimci Mustafa Kavasoğlu tarafından yaptırılan ve içerisinde 5 bine yakın eser bulunan etnografya müzesini gezerek incelemelerde bulundu.
Daha sonra Akseki’ye Kaymakamlık makamına geçen Vali Karaloğlu, Kaymakam Beşikci’den ilçedeki yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal’ı da ziyaret eden Vali Münir Karaloğlu, belediye çalışmaları ve valiliğin desteklemiş olduğu projeler hakkında da bilgi aldı. Belediye Başkanı Uysal, Akseki’ye yapılan yatırımlar ve verdiği desteklerden dolayı Vali Karaloğlu’nu teşekkür etti.
Daha sonra Valiliğin desteklemiş olduğu projeler içerisinde restore edilen tarihi Külahçıoğlu evi, Müftülük evi olarak adlandırılan ve restore edilerek yaşam müzesine dönüştürülen müze, “Ben Akseki’yim” fotoğraf müzesinin açılışları gerçekleştirildi. Medrese sokakta yapılan sokak düzenlemesi ve tarihi konaklar gezildi.
Ömer Duruk tesislerinde muhtarlarla bir araya gelen Vali Karaloğlu, ilçe ziyaretlerine devam ettiğini belirterek: “Antalya’nın bütün ilçeleri önemli, fakat Akseki ve Elmalı ilçeleri daha da önemli. Çünkü buralar doğası, kültürü, tarihi, mis havası ile bambaşka yerler. Bu güzelliği alternatif turizmde ön plana çıkaracağız dedi.
Vali Karaloğlu: “Torosların zirvesi Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerimiz tarihi konakları, düğmeli evleri, kültürü, doğası, mis havası ile öne çıkan ülkemizin el değmemiş bakir ilçeleridir. Akseki’de geçmişte nüfus fazla iken nüfus azalmış. Köylerimizi boşaltmayalım. Nüfusa ihtiyacımız var. Buna çözüm bulmamız lazım. Bu bölgede yaşayan insanlar için iş olanakları yaratalım. Akseki’de alternatif turizmin içerisinde kış turizmi, av turizmi yapılabilecek çok ciddi malzemeler var. Bunun yanında bakir topraklarımızı da organik tarımla birleştirip alternatif turizm imkânları yaratalım. Türkiye’nin dört bir yanına göç etmiş Aksekilileri tekrar doğup büyüdükleri bu topraklarla mutlaka irtibatlandırmamız lazım. Bu bölge bu kadar sahipsiz kalmamalı. Nüfus problemini çözmemiz lazım. Akseki’ye her zaman olduğu gibi desteklerimizi sürdüreceğiz. Devletimizin imkânları var. Devletimizin tüm imkânlarını vatandaşlarımızın emrine veriyoruz” ifadelerine yer verdi.
Akseki ziyaretinin ardından İbradı ilçesine hareket eden Vali Karaloğlu, ilk olarak İbradı’nın Ürünlü mahallesi sınırları içerisinde bulunan Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en büyük yer altı gölü mağarası olan Altınbeşik mağarasını ziyaret etti. Burada tekneyle mağarayı gezdi.
Ormana mahallesinde düğmeli evleri gezerek vatandaşlar ile sohbet etti. Daha sonra Hükümet Konağında Akseki Kaymakamı ve İbradı Kaymakam vekili Murat Beşikci, Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, ilçe yöneticileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Bölgenin yatırımlarla kalkındırılması gerektiğini söyleyen Vali Karaloğlu, bunun da öncelikle yollardan başlaması gerektiğini belirtti. Vali Karaloğlu, vatandaşların İbradı Koruma İmar Planı'na yönelik taleplerini de dinledi. Mahalle muhtarlarının da taleplerini dinleyerek Belediyeye yaptığı ziyaretin ardından ilçeden ayrıldı.