Yılmaz'dan Bahçeli ve Demirtaş'a Ziyaret
|
 |
|
|
AK Parti'nin TBMM Başkanı adayı İsmet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti.
|
 |
|
 |
27 Haziran 2015 Cumartesi - 17:56 |
  
|
|
 |
|
|
|
 |
MHP Genel Merkezine, beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ile gelen İsmet Yılmaz'ın görüşmesi yaklaşık 7 dakika sürdü.
İsmet Yılmaz, çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine, hiçbir siyasi partinin TBMM Başkanlığı için yapılacak seçimde tek başına çoğunluğu sağlayarak, kendi adayını seçtirme durumunda olmadığını belirterek, "Dolayısıyla başka partinin desteğine ihtiyacı var" dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den randevu talep ettiklerini ve görüşmenin gerçekleştiğini ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:
"Zor dönemlerde bu ülkenin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne ilişkin kendilerinin çok hayırlı kararlar verdiğini aziz milletimiz görmüştür. Dolayısıyla seçim sonuçları bir uzlaşmayı ortaya çıkardı. Uzlaşmanın olacağı bir dönemde Sayın Genel Başkan'dan destek talep ettik. O da gelişen süreç içinde hayırlısını ve gelişen sürecin de sonuçları ortaya çıkaracağını söyledi. Şimdiden TBMM başkanlık seçimleri millete hayırlı olsun."
Demirtaş'a ziyaret
İsmet Yılmaz, daha sonra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti.
Demirtaş ile yaklaşık 20 dakika süren görüşmenin ardından bir açıklama yapan Yılmaz, TBMM Başkanlığı seçimi için parti liderlerini ziyaret ettiklerini belirtti.
Selahattin Demirtaş'ın "7 Haziran seçim sonuçlarının bir uzlaşma çıkarttığı, uzlaşmayı bütün partilerde zorunlu kıldığı" görüşünü aktardığını ifade eden İsmet Yılmaz, "Seçim sonuçlarının kendilerine verdiği mesajı çok iyi anladıklarını, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde, ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı değil, aksine sorunları azaltıcı, çözüme kavuşturucu, birlik ve bütünlüğünden yana bir tavır sergileyeceğini söylediler" dedi.
Yılmaz, her partinin bir adayı olduğunu hatırlatarak, Demirtaş'ın "HDP'nin birinci ve ikinci turda kendi adayını destekleyeceği, daha sonra da çıkan duruma göre uzlaşma doğrultusunda hareket edeceği" yönündeki ifadelerini paylaştı.
"Bizim parti olarak bir adayımız var"
İsmet Yılmaz'ı ve beraberindeki heyeti parti genel merkezinden uğurlamasının ardından ziyarete ilişkin açıklama yapan Baluken de "Bizim parti olarak bir adayımız var. Bu adayımızın Meclis Başkanı olması için yoğun bir çaba içerisinde olacağız. Bu görüşlerimizi kendilerine de ifade ettik. İlk iki turda eğer Meclis Başkanlığı ile ilgili süreç netleşmezse üçüncü ve dördüncü turda da kendi adayımızın güçlü ihtimalle olacağını ifade ettik. Bu konuda bütün siyasi partilerin uzlaşması bir tavır içerisinde olması gerektiğini, önümüzdeki dönem açısından da bu mesajın 7 Haziran itibarıyla halkımız tarafından verildiğini ifade ettik. Verimli bir görüşmeydi" dedi.
Konuşmasının sonunda gazetecilerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "HDP'yi yok saydıkları ve HDP'nin bulunduğu yerin flu" olduğu yönündeki değerlendirmesinin sorulması üzerine Baluken, "MHP'nin bu tavrını doğru bulmuyoruz. Yüzde 13 oy almış bir siyasi partinin iradesini tanımamak ya da onu yok hükmünde saymak her şeyden önce halk iradesine karşı gösterilmiş olan bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.
HDP'nin Meclis Başkan adayı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın görüşmelerinin ne zaman gerçekleşeceğinin sorulmasına karşılık Baluken, "Evet, olacak. Randevu taleplerinde bulunduk. Sanırım bugün ya da yarın bize geri dönüşler olur. Ona göre duyuru yaparız" dedi.
|
|
 |
|
 |
 |
 |
FACEBOOK YORUM |
Yorumlarınızı
Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın... |
|
 |
|
|
 |
 |
 |
YORUMLAR |
Onay bekleyen yorum yok. |
|
 |
|

Küfür, hakaret içeren; dil, din,
ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük
harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
Bu haber henüz yorumlanmamış...
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
DİĞER HABERLER |
|
 |
|
 |
|
|
GÜNÜN MANŞETLERİ |
Girne Koleji Trabzon'a Görkemli Açılış
Süper Lig'de şampiyon Galatasarayı kutluyoruz
Belarus'lu Anna Miadzvedzeva kemanıyla büyülüyor
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
İbrahim Tatlıses,yeni inşaat projesinin tanıtım toplantısını kebap şöleni ile yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü
Antalya çiçeklerle açık hava galerisine döndü
Tatar: “Kıbrıs’ta iki devlet gerçeği, statükoyu sürdürme senaryolarına boyun eğmez”
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başladı
1. Uluslararası Türkiye Türkçesi Öğretimi Sempozyumu GAÜ'de Gerçekleşiyor
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
ÇOK OKUNANLAR |
 |
|
 |
|
 |
YAZARLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FOTO GALERİ |
 |
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor
2017 Yazına Damga Vuracak... Simli Kızlar!
Instagram'ı Sallayan Güzel! Silvia Caruso...
Emıly Ratajkowskı Üstsüz Deniz Keyfi
Anouk Van Kleef Kimseye Aldırmadı!
Galada Şıklık Yarışı 2017
Gabrielle Caunesil Frikiği Umursamadı
Motobike İstanbul Fuarı başladı
Kendall Jenner'ın Altın Dişleri Olay Oldu!
PLAYBOY MODELİ UFACIK MAYOLARIYLA DÜNYAYI DOLAŞIYOR!
|
|
 |
 |
 |
|
 |
ÇOK YORUMLANANLAR |
 |
|
 |
|
 |
|
 |
FACEBOOK'TA BYTURCO |
|
 |
TWITTER'DA BYTURCO |
|
 |
 |
 |
ANKET |
|
 |
|