Yönetmen Pınar Ayar, Dirgenler köyünden Arzu Keskin ile Karadağ köyünden Erkan Yoldaş'ın düğünlerini belgesel film haline getireceklerini söyledi. Çekilen filmin bir derleme olduğunu ifade eden Ayar, şunları söyledi:
''1940-1950'li yıllarda düğünler nasıl gerçekleştiriliyorsa aynısını günümüz şartlarına uyarlayarak, ama içeriğini ve özgünlüğünü bozmadan gerçekleştirip, kayıt altına almaya çalışıyoruz. Bu derlemeyi, günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerimizi, unutulmuş örf ve adetlerimizi yeniden hatırlamak ve yaşatmak amacıyla hazırlamaya çalışıyoruz.''
Belgeselin 50 dakikalık İngilizce alt yazılı versiyonunun da hazırlanacağını belirten Pınar Ayar, belgesel filmin hazırlanması aşamasında senaryo oluşturulurken, Ankara Gazeteciler Cemiyeti yayınları, Hüdayi Bayık'ın yazdığı ''Kaş Tarihi'' ve İsmail Sadık tarafından kaleme alınan ''Çile Yılları'' isimli kitaplardan faydalandıklarını belirtti.
Belgesel film hazırlıkları için düğün tarihinden bir ay kadar önce köye giderek, muhtar öncülüğünde köyün yaşlılarıyla bir araya geldiklerini anlatan Ayar, ekibin geçmiş yıllardaki düğünlerle ilgili bilgileri topladıklarını ve senaryonun kaba halini oluşturduklarını vurguladı.
Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin de belgeselin Kaş ilçesinin geçmişiyle ilgili detayları güncel bilgiler eşliğinde sunduğunu söyledi. Gültekin, şunları kaydetti:
''Kaş deyince akla sadece deniz gelmemeli. Bizim muhteşem yaylalarımız, birbirinden özel 49 köyümüz var. Bu belgesel bize Kaş'ın denizden ibaret olmadığını bir kez daha gösterdi. Belgeselin en kısa zamanda bitirilmesini ve Kaş Kültür Evi'nde gösteriminin yapılmasını istiyoruz.''
Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesinin de destek verdiği ''Teke Yörükleri Düğünü'' belgeseli, bu yöredeki en kapsamlı çalışmalardan biri olarak öne çıkıyor.